Sport

Kézilabda: biztató vereséget szenvedett Debrecenben az SZKKSE

Kézilabda: biztató vereséget szenvedett Debrecenben az SZKKSE

2014. november 1., szombat
Kézilabda: biztató vereséget szenvedett Debrecenben az SZKKSE
szkkse_mtk_09_23_mj_3

Továbbra is várni kell a Szeged KKSE első élvonalbeli győzelmére. Marosán György együttese bár remekül kezdte a mérkőzést, de formáját nem tudta 60 percnyire nyújtani, így a rutinosabb Debrecen fantasztikus hangulatban megnyerte a mérkőzést.

Kiválóan kezdte a találkozót az SZKKSE: az első öt percben "sültek" Marosán György lányainak kezei, és a védekezés is összeszedett volt, ennek köszönhetően a kilencedik percben néggyel vezetett a szegedi csapat, úgy, hogy csak egy találatot tudott szerezni a debreceni gárda. (1-5) Varga József, a hazaiak mestere időt kért, és ezt követően megrázta magát a Debrecen: az elkövetkezendő hat percben egy 7-1-s sorozatot produkált a hajdúsági gárda, így a 15. percre megfordította a mérkőzést. (8-6) Szoros maradt a mérkőzés a félidőre is, nem tudott ellépni igazán a Debrecen, remekül tartotta magát az SZKKSE, így a félidőre három góllal vezetett a Loki. A második félidőben előbb kialakította a meccs legnagyobb különbségét a Debrecen (21-16), majd innen már nem engedte vissza a végig jól küzdő SZKKSE-t, amely bár jól kezdte a szombati meccset, de nem tudta játékát 60 percen keresztül játszani, így a Debrecen a végére kissé simává tette a meccset, de a pályán közel sem volt ekkora különbség a csapatok között, az SZKKSE végig nagy taktikai fegyelemmel, nagy akarattal játszott Debrecenben. Az SZKKSE ezzel nyolcadik bajnokiját is elvesztette, így továbbra is sereghajtó, legközelebb pedig szerdán Székesfehérváron lép pályára, a Fehérvár KC otthonában.

Női kézilabda NB I, 8. forduló

DVSC-TVP-Aquaticum-Szeged KKSE 34-29 (18-15)

Debrecen, 2000 néző. v: Bócz, Wiedemann.

DVSC:

Horváth-Pásztor - Varsányi 1, Bárány 2, Karnik Sz. 1, SISKA 5, Kudor 3, Szilágyi Á.

Csere:

Lajtos (kapus), Bohus-Karnik M., SOPRONYI 5 (1), KELEMEN 4, GORILSZKA 5, SLAKTA 8, Vörös B.

Edző:

Varga József

Szeged:

Futaki - HÁRS 3, BARJÁN 5, DAJKA 7 (2), Lojpur 1, Cubela 2, Szabó E. 3 (2).

Csere:

Dobó M. (kapus), MISTRIC 5, Albert, Aron, Gulyás V. 3, Zsilák.

Edző:

Marosán György Varga József:

"Hamar kezdtük el ünnepelni szurkolóinkat így az elején egy kicsit beragadtunk. Aztán sikerült javítani, így győzelemmel köszönthettük a húszéves SZUD-ot."

Marosán György:

"Úgy gondolom, hogy erre a meccsekre mondják azt, hogy győzelemmel felérő vereség. Nyugodtan kijelenthetem a szegedi embereknek, hogy van női kézilabda csapata Szegednek, ez ma megmutatkozott, olyan érzésem van, mintha győztünk volna. Ahogy emberileg együtt voltunk a pályán, ahogy fegyelmezettek voltunk ma, fantasztikus hangulatban kihoztuk a közel maximumot a mérkőzésből. Nagyon nagy érzelmekkel kézilabdáztunk, most tudom nyugodt lelkiismerettel kijelenteni, hogy jó úton vagyunk, tesszük a dolgunkat, és látom azt, hogy lesz fejlődésünk, meg fogunk verni csapatokat, kaparni fogunk azért, hogy bent maradjunk az NB I-ben, és most látszódik az, hogy ez a cél realitás."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.