Sport

Vízilabda: győzelemmel rajtolt az OB I-ben a Tiszavirág Szeged Diapolo

Vízilabda: győzelemmel rajtolt az OB I-ben a Tiszavirág Szeged Diapolo

2014. október 8., szerda
Vízilabda: győzelemmel rajtolt az OB I-ben a Tiszavirág Szeged Diapolo
vizilabda_gs

Pécsen kezdődött az OB I új idénye az immáron Tiszavirág Szeged Diapolo férfi vízilabda csapatának. Varga Péter együttese megismételte az elmúlt hét végén a Pécs felett aratott sikerét, és győzelemmel vette az első fordulót a bajnokságban.

A Magyar Kupában már sikerült, most a bajnokságban tervezte a Pécs elleni győzelmet a Tiszavirág Szeged Diapolo együttese. A találkozón az első gólt

Varga II Zsolt

szerezte büntetőből,azonban ezt

Csacsovszky

gyorsan kiegyenlítette. A szegedi csapat két góllal vezetett egy negyedet követően, miután

Manhercz Ádám

megúszásból megszerezte csapata harmadik találatát. (1-3) A második negyedben három perccel a vége előtt jutott háromgólos előnyhöz

Varga Péter

együttese, bár ezt korábban is megtehette volna, Varga II Zsolt és

Manhercz Krisztián

is elpuskázta saját lehetőségét. Támadásban nem működött jól a szegedi gépezet, a védekezésre azonban nem lehetett panasz, több pécsi támadást is kivédekeztek a szegediek.

Kiss Csaba

negyedbeli második találatát követően ugyan szépített a Pécs, de Manhercz Krisztián akcióból szerzett bombagóljával újra három volt a két csapat között a félidőre. (3-6) A harmadik negyedben több helyzetet is elpuskázott mindkét fél, emberelőnyből sem tudott újabb gólt szerezni a Tiszavirág Szeged Diapolo, majd ismét Manhercz Krisztián volt eredményes büntetőből, aki rögtön ismételt is, így már néggyel vezetett a Szeged. (4-8) Ezt az előnyét meg is tudta tartani az utolsó negyedre, ahol a kulcspillanatban hibázott a Pécs. 9-7-es szegedi vezetésnél a hazaiak elhibázták az emberelőnyös helyzetüket, így nem tudott egy gólra visszazárkózni a pécsi együttes, jól védekezett a Varga-legénység. Az utolsó percben a Manherczek összjátékát követően Ádám emberelőnyből belőtte az igen fontos tizedik találatot, ezzel végleg eldöntve a mérkőzést. Az utolsó pillanatban

Török Krisztián

szerzett még egy gólt akcióból, így a mérkőzésen végig vezetve, 11-7-re hozta első bajnokiját a Tiszavirág Szeged Diapolo együttese. Kiss Csabáék legközelebb szombaton, a Kaposvár otthonában ugranak medencébe.

PVSK-Mecsek - Tiszavirág Szeged Diapolo 7 - 11 (1-3, 2-3, 2-3, 2-2)

Pécs, Abay Nemes Oszkár sportuszoda. Vezette: Kun György, Csizmadia Zsolt.

Pécs:

Barát - Horváth, Polovic, Danilo, Müller 1, Csacsovszky 1, Francsics. Csere: Czigány 1, Práczky 1, Kistamás 1, Krizsán, Stojanovic 1, De Blasio 1, Kósik.

Vezetőedző:

Bereczki Miklós.

Szeged:

Meixner - Sánta, Zsigri, Török A., Mikházi, Kiss 2, Seman 1. Csere: Varga II Zsolt 1, Manhercz K. 3, Manhercz Á. 2, Kunac, Török K. 1, Chilkó 1, Molnár.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Emberelőny:

8/2 ill. 5/2.

Ötméteres:

0 ill. 3/3.

Kipontozódott:

Kunac. Varga Péter:

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, erre is számítottunk. Azt gondolom, hogy az elején picit idegesek voltunk, meg is látszódott a támadójátékunkon, a védekezésünk egészen jól működött. A negyed negyedben volt egy kis rövidzárlatunk, de aztán megnyugodtunk, jól védekeztünk emberhátrányban, és újra háromra növeltük az előnyünket, így eldöntöttük a mérkőzést."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.