Sport

Vízilabda: a kupában aratott csoportgyőzelemmel hangolna a Szeged a bajnokságra + FOTÓK

Vízilabda: a kupában aratott csoportgyőzelemmel hangolna a Szeged a bajnokságra + FOTÓK

2014. október 1., szerda
Vízilabda: a kupában aratott csoportgyőzelemmel hangolna a Szeged a bajnokságra + FOTÓK
vizilabdasajttaj05_gs

Szombaton játssza első tétre menő mérkőzését a szezonban a nyáron alaposan átalakult Szeged VE. Varga Péter legénységére a Magyar Kupa ”A” jelű selejtezőcsoportjának küzdelmei várnak Pécsen.

A klub szerda délutáni sajtótájékoztatóján

Cserhalmi Julianna

klubelnök elmondta, a korábbi 12 évben végig a csapat mellett álló szponzor kilépése következtében igen alapos változáson esett át az egyesület, úgy vezetői, mint játékosállományi tekintetben. Kitért rá, bár talán kissé gyengébb lett a keret, de a Szegedi Vízipóló Suli kiváló munkát végez, aminek eredményei 2-3 éven belül mindenképpen vissza kell, hogy tükröződjenek a felnőtt gárdán is. Az elmúlt idény végén visszavonult

Molnár Tamás

immáron ügyvezetőként dolgozik a szegediek sikeréért. Kifejtette, jó úton járnak abban, hogy egy színvonalas, hosszú távon fenntartható modellt építsenek ki. Mint mondta, pár éve még nem jelentett motivációt az utánpótlás játékosok számára a felnőtt csapat, mostanra azonban ez a helyzet megváltozott, mára a szegedi fiatalok számára nem elérhetetlen, hogy bekerüljenek az együttes keretébe. A korábbi többszörös olimpiai bajnok játékos a bajnokság iránti várakozásaira vonatkozóan elárulta, a mezőnyből némiképp kiemelkedik ugyan a Szolnok, az Eger és az OSC, ugyanakkor a Szeged odaérhet a négy közé.

vizilabdasajttaj03_gs

Varga Péter

, a nyáron kinevezett új edző úgy összegezte a felkészülés eredményeit, hogy bár akadtak hiányosságok, alapvetően minden fontos területen jól teljesített a csapat, a szükséges erőnlét megteremtése sikerült. Kitért rá, hatalmas segítséget jelentett számár a munkában az idősebb játékosok hozzáállása, akik rendkívül türelmesen, jó szándékkal álltak a fiatalokhoz, megteremtve ezáltal az ideális csapategységet. A hétvégi megmérettetésről szólva elmondta, csak a továbbjutást elfogadható a Szegedtől, de a csoportgyőzelem is fontos lenne, mert az megadhatná a kellő lökést a gárdának az október 8-i bajnoki nyitányra. A csapatkapitány

Kiss Csaba

úgy foglalt állást, nem várható el a Szegedtől az, ami a korábbi években, azaz a bajnokságban és a kupában is a döntőért való küzdelem. Mindemellett a rutin és a fiatalos lendület jól egészítik ki egymást a kereten belül, és összességében egy szerethető, kemény csapat van alakulóban. A sajtótájékoztatón elhangzott, a klub közös megegyezéssel felbontotta

Hulmann Kristóf

szerződését, miután a fiatal tehetség számára adódott egy elutasíthatatlan külföldi lehetőség.

Juhász György

technikai vezető pedig kifejtette, egyelőre még nem találtak névszponzort, de bízik benne, hogy rövid időn belül ez a probléma is megoldódik.

A hétvégi Theodora Magyar Kupa programja (2014. október 4-5., Pécs):

Szombat, 10.30:

Szeged VE - Pécs

; 19.30:

Ybl - Szeged VE

Vasárnap, 12.00:

Szeged VE - Vasas

A csoportból az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé.

Az OB I alapszakasza első három fordulójának programja:

Október 8., szerda, 19.00:

Pécs - Szeged VE

Október 11., szombat, 16.00:

Kaposvár - Szeged VE

Október 18., szombat, 18.00:

Szeged VE - UVSE

A Szeged VE kerete:

Meixner Marcell, Molnár Dávid, Kiss Csaba, Varga II. Zsolt, Aljosa Kunac, Lukas Seman, Chilkó Márton, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Sánta Dániel, Zsigri Bence, Török Krisztián, Török András, Lakatos Máté.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.