Sport

Labdarúgás: Tizedik sikerét aratta a Szőreg + FOTÓK

Labdarúgás: Tizedik sikerét aratta a Szőreg + FOTÓK

2014. október 26., vasárnap
Labdarúgás: Tizedik sikerét aratta a Szőreg + FOTÓK
szoreg_tomorkeny_14_10_26_mj

Nem tudta megállítani a Tömörkény a Szőreget, a hazai együttes három góllal múlta felül a vendégeket, ezzel továbbra is első a megyei másodosztályban.

A listavezető Szőreg fogadta a Tömörkényt a megyei II. osztály vasárnapi játéknapján. Nagy elánnal vetették bele magukat a felek a mérkőzésbe, már az első percekben több lehetőség is adódott mindkét fél előtt, ebből pedig a Szőreg jött ki jobban, a harmadik percben

Tábi

testi erejét is használva tartott meg egy labdát, majd egészen a kapuig sprintelt vele, és kissé éles szögből a rövidbe vágta azt, 1-0. Ezután is folytatódott a rohanás, mindkét csapat előtt adódott helyzet, a szőregi kapus,

Bali

, a gólvonal elől csípte fel egy alkalommal a labdát, míg a Szőreg két támadója,

Vellai

és Tábi révén volt veszélyes. Könnyedén egyenlíthetett volna a Tömörkény,

Gyöngyösi Dániel

csak Balival állt szemben, azonban a kapusba bombázta ziccerét, ezt pedig öt perccel később bosszulta meg a hazai csapat: Tábi ismét elszakadt védőjétől, és nagy erővel a hosszú felsőbe lőtt a tizenhatoson belülről, 2-0. Jó iramú első félidő után kétgólos előnnyel fordulhatott a hazai csapat, azonban a Tömörkénynek is megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, ezek azonban rendre kimaradtak. A második félidőben folytatódott az első 45 perc játéka, továbbra is mindkét fél aktív volt a kapuk előtt, azonban az idő múlásával a Tömörkénynek egyre többet kellett kockáztatnia, ez pedig megnyitotta a teret Vellai, Tábi és a csereként beállt

Sajtos

előtt, így megszaporodtak a szélen vezetett akciók a hazaiaknál. Bár ismét közel állt a gólhoz a Tömörkény, de a harmadik szőregi kontra már eredményre vezetett, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés a 73. percben. A jobb oldalon üresen maradt

Csikóst

játszották meg a szőregiek egy remek labdával, aki egy átvétel után a tizenhatos vonaláról lőtt a hosszú alsó sarokba, 3-0. A továbbiakban a vendégek lőttek egy kapufát, de a mai napon nem használták ki adódó lehetőségeiket, így a Szőreg 3-0-ra tudott nyerni, ezzel tizedik sikerét aratta a megye II-ben. A listavezető Szőreg a következő fordulóban Deszken lép pályára, míg a Tömörkény a Balástya ellen javíthat majd hazai pályán.

Szőreg, 100 néző
2014. október 26., 13.30
Szőregi RSE
Tömörkény KSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Fekete Csanád * Asszisztensek: Túri Tamás, Minda Gábor.
3
-
0

Megyei II. osztály, 11. forduló

Szőregi RSE - Tömörkény KSE: 3 - 0 (2-0)

Szőreg, 100 néző. Vezeti: Fekete Csanád (Túri Tamás, Minda Gábor)

Szőreg:

Bali - Méreg, Németh Z., Buknicz (Fehér, 46'), Varga Z. (Sajtos, 46'), Gyenes (Csikós, 46'), Szarvas (Bartos, 75'), Ali, Tábi, Kovács D., Vellai (Balla, 83').

Vezetőedző:

Móra Tibor.

Tömörkény:

Gyöngyösi M., - Baktai Á. (Túri, 38'), Sallai Sz., Boldog (Elekes, 81'), Janó, Czibolya, Baktai Z., Gyöngyösi D., Bugyi, Gulyás, Dobi.

Játékos-edző:

Sallai Róbert.

Gól:

Tábi (3', 28'), Csikós (73')

Sárga lap

: Buknicz (10') ill. Gulyás (33'), Bugyi (44') Móra Tibor:

" Küzdelmes mérkőzésre számítottam előzetesen, kellemesen csalódtam a Tömörkényben. Az első félidőben majdnem meglepetést is okoztak a játékukkal, volt néhány perc, amikor nehéz pillanataink voltak. Majd ezen átlendültünk, és a kezünkbe került az irányítás, a második félidőben még akár több gólt is szerezhettünk volna, de a fegyelem és a figyelem enyhült nálunk. Gratulálok ellenfelünknek, kellemesen csalódtam ma bennük, csapatomnak pedig külön gratulálok, hiszen nagyon nehéz az első helyen játszani. Mindenki az elsőt szeretné megverni, külön figyelnek ránk, ezt nekünk le kell győznünk, ugyanígy kell tovább haladnunk."

Sallai Róbert:

"Jó iramú mérkőzésen reális eredmény született, mert sok lehetőségünkből döntő szituációban egyet sem lőttünk be. Az ellenfél néhány előrevágott labdából hármat is értékesített."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Itt a vége, Fekete nem hosszabbít, 3-0-ra nyert a Szőreg. A Tömörkény küzdött, de a mai napon jobban sáfárkodott helyzeteivel a hazai csapat, így továbbra is vezeti a megye II-t.
88'
A sérülésekkel küszködő Bugyi jön le a Tömörkényből, helyére Bálint áll be.
87'
Kapufa! Majdnem szépített a Tömörkény! Egy távoli lövés pattant meg, Bali csak nézte, a labda viszont a kapufáról hagyta el a játékteret. A túloldalon Tábi került ismét helyzetbe, de Gyöngyösi Máté kezeibe lövi lehetőségét.
83'
Újabb hazai változtatás, Vellai hagyja el a pályát, a helyére Balla érkezik.
81'
Cserél a Tömörkény is: Boldogot Elekes váltja a vendégeknél.
75'
Cserél a Szőreg: Szarvast Bartos váltja a pályán.
73'
GÓÓÓL! Ott a harmadik, 3-0! Benne volt a levegőben ez is, a Tömörkény kitámadott, szép csel után Fehér passzolt ki a szélre, ahol az üresen maradt Csikós előbb megtolta a labdát, majd tizenhat méterről laposan lőtt a hosszú sarokba, 3-0!
70'
Tábi iramodott meg ismét a szélen, majd elhúzta Gyöngyösi Máté mellett a labdát, és a hosszún érkező Vellaihoz passzolt, aki az üres kapuba passzolta a labdát, azonban a játékvezető érvénytelenítette a találatot - mondván les volt, amit egy kissé késve jelzett az asszisztens. Bármi lehet még, a Tömörkény előtt is adódnak helyzetek, a Szőreg viszont valószínűleg eldöntené a találkozót, ha megszerezné harmadik találatát.
68'
Záporoznak a helyzetek, Tábi ugrott ki a védője mellől, szemben állt Gyöngyösi Mátéval, azonban tíz méterről a kapuval szemben állva fölé lőtt, nagy helyzet volt ez is.
67'
Czibolya cselezte be magát a jobb oldalon a tizenhatos vonaláig, majd középre ívelt, ahol az érkező Dobi fejelt a felső sarok irányába, Bali bravúrral tolta ki a labdát.
65'
Három a kettőben vihette kapura a labdát a Szőreg, Vellai, Tábi és Sajtos rohamozott, azonban Vellai nem tudta átívelni a bal oldalon érkező Sajtosnak a labdát.
62'
Tábi csapja be ellenfelét a jobb szélen, majd a hosszún érkező Sajtos felé ível, azonban hosszúnak bizonyul átadása, pedig ígéretes pozícióban várt a labdát Sajtos.
58'
Bugyi visszatért a pályára, jobb oldali beadásáról éppen csak lemarad Gyöngyösi Dániel.
56'
Bugyi marad lent a földön egy ütközést követően, jelenleg is ápolják a tömörkényit.
53'
Túri is elvállalja távolról egy cselt követően, ám bal lábas lövése kifelé csavarodik, így mellé száll.
51'
Vellai szinte ugyanonnan lőhet, ahonnan az imént Sajtos: nagy erővel durrant fölé.
47'
Az imént beállt Sajtost találja meg Tábai beadása a hosszún, Sajtos egy átvétel után lő, de Gyöngyösi Máté védeni tudott.
46'
A szünetben hármat cserélt a Szőreg: Fehér, Csikós és Sajtos érkezett a hazaiakhoz, Buknicz, Varga és Gyenes helyére.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a vendégek indítják útjára a labdát.
SZÜNET
45'
Fekete lefújja az első félidőt, nincs hosszabbítás. Egy jó iramú találkozón két góllal vezet a Szőreg, a Tömörkénynek is megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, azonban azok kimaradtak.
44'
Bugyi kap sárgát a vendégektől, miután Vellaival szemben szabálytalankodik a félpályánál, ezzel megakasztva egy ígéretes kontrát.
38'
Még az első félidőben változtat a Tömörkény: Baktai Á. hagyja el a pályát, helyére Túri érkezik.
34'
Tábi hagy ki egy hatalmas ziccert, egy szöglet után lecsorog a labda, ami éppen a szőregi csatár elé kerül, aki öt méterről, a védőktől zavartalanul áll, azonban fölé bombázza ziccerét.
33'
Itt a meccs első vendég sárgája, Gulyás kapja az előző akció befejeztével, egy korábban elkövetett szabálytalanságért.
32'
Labdát szerez a félpályánál a Szőreg, majd kiugratják Tábit, aki ismét meglép a védőjétől, de ezúttal a kapu mellé lő.
28'
GÓÓL! 2-0! Ismét Tábi szerez gólt, a szőregi támadóval nehezen bírnak a tömörkényiek, megindulását követően roppant pontosan bombáz a hosszú felsőbe, kettővel vezet a Szőreg!
25'
Szép cselekkel tört be a jobb szélről a tizenhatosra Tábi, de beadása elhalt a tömörkényi védőkben. Az utóbbi percek ismét lendületes játékot hoztak, jó iramú, kifejezetten élvezetes a meccs eddig.
23'
Mit hagyott ki Gyöngyösi Dániel! Egy kiugratást követően csak Balival állt szemben, azonban nagy erővel a kapusba lőtte ziccerét, óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki a vendég csapat!
20'
Kissé megtorpantak a felek, a kezdeti nagy rohamokból a Szőreg jött ki jobban, az utóbbi perceket sok pontatlanság, eladott labda jellemzi.
14'
Ismét a Tömörkény veszélyeztet, Janó lőtte rá távolról, a magas labdát Bali ütötte oldalra.
11'
Czibolya rúgja kapura a szabadrúgást 18 méterről, a léc alá tartó labdát Bali üti szögletre.
10'
Mintha lesről indult volna a tömörkényiek akciója, Buknicz viszont hátulról felrúgja Czibolyát, megkapja a meccs első sárgáját.
9'
Egy jobb oldali beadást a hosszún érkező Vellai próbált jobb külsővel kapura tenni, de nem tudta visszaemelni. Majd a Tömörkény is helyzettel válaszol, de Bali másodjára megfogja a gólvonal előtt a labdát.
5'
Egyenlíthetett volna a Tömörkény, egy beadásra Czibolya érkezett középen, aki a kicsit bizonytalan Bali fölött el tudta fejelni a labdát, de fölé ment fejese. Majd a gólszerző Tábi lendül meg ismét, azonban lövésre lendülő lábáról az utolsó pillanatban lopja le a labdát Sallai Sz.
3'
GÓÓÓL! Nem kellett sokáig várni az első találatra, egy bedobás után Tábi egy remek mozdulattal megtartotta a labdát, majd egészen a kapuig gyalogolt vele a jobb szélről, majd nagy erővel kapuba lőtt, máris vezet a Szőreg, 1-0.
1'
Máris itt az első lövés, Ali próbálkozott távolról, pattogó lövését Gyöngyösi M. védte.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak kezdték a játékot.
13:28 - A Szőreg fehér felsőben, piros sportszárban lép majd pályára, míg a vendég Tömörkény világos zöld felsőben, sötét zöld alsóban játszik ma. 13:17 - Köszöntjük olvasóinkat Szőregről, a csapatok már javában melegítenek. Hideg, ám szélcsendes idő fogadta a feleket, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A mérkőzés Fekete Csanád sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

A Szőreg tíz bajnokijából kilencet is megnyert, ezzel listavezető a megye II-ben, ráadásul a Bordány szombati vereségével most megléphet riválisától, amennyiben le tudja győzni a Tömörkényt vasárnap. Azt a Tömörkényt, amely idegenben is képes a bravúrokra, mint az bizonyította már a bajnokság korábbi szakaszában, hiszen éppen a Bordányt is megverte már otthonától távol, de a Deszk is csak az utolsó pillanatokban tudta legyűrni Sallai Róbert legényeit. Vasárnap tehát nagy lehetőség előtt áll a Szőreg, ám közel sem lefutott mérkőzésre van kilátás!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.