Sport

Labdarúgás: Egygólos siker az Ajka ellen + FOTÓK

Labdarúgás: Egygólos siker az Ajka ellen + FOTÓK

2014. október 25., szombat
Labdarúgás: Egygólos siker az Ajka ellen + FOTÓK
szeged_ajka_14_10_25_gs

A jól és fegyelmezetten játszó Szeged 2011-Grosics Akadémia megérdemelt sikert aratott a szimpatikusan játszó Ajka ellen.

Új vezetőedzővel a kispadon érkezett az Ajka Gyulára, a vendégek a Szeged-Grosics mesterének,

Nyilas Eleknek

egykori csapattársát,

Zoran Kunticot

szerződtették trénernek, így régi társa ellen meccselhetett ma a szegediek mestere. A mérkőzésen kezdőként kapott szerepet a Szeged-Grosicshoz a héten érkezett

Tóth Balázs

. Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét fél rövid passzos játékkal próbálta meg feltörni ellenfele védelmét,de ez nem hozott eredményt. Egy kiugratás után az élvonalat is megjárt

Sowunmi

lőtt az oldalhálóba, miután

Belecan

mellett is elhúzta a labdát, azonban ettől kezdve átvette a játék irányítását a Szeged-Grosics. A végig agilisan futballozó

Oláh Lóránt

a 35. percben adódott lehetőségét már kihasználta: labdaszerzését követően a kifutó

Jánosa

fölött emelt a kapuba, amit

Horváth

már nem tudott megakadályozni, így Germánék megszerezték a vezetést.

Germán

és

Máté

akár megduplázhatta volna az előnyt még a félidő előtt, de egygólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidő kevés lehetőséget hozott, kisebb helyzetek adódtak mindkét csapat előtt, azonban a kapusok jól állták a sarat. Az utolsó negyed órában kétszer is sérülés miatt kellett változtatnia Nyilas Eleknek,

Szabó Péter

és

Mészáros

is kényszerűségből kellett, hogy elhagyja a pályát. Bár az Ajka támadott, de nem volt benne a mérkőzésben, hogy kiegyenlítsen a vendég csapat, a mai napon a Szeged nagyon fegyelmezetten játszott, e mellett pedig veszélyesebben is futballozott ellenfelénél, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Nyilas Elek együttese ezzel már 17 pontos a bajnokságban, a jövő héten pedig egy nehéznek ígérkező kirándulás vár Zabariékra, amikor is a Kaposvár vendégei lesznek szombaton 16 órától.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2014. október 25., 14.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
FC Ajka
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Botló Béla * Asszisztensek: Iványi István, Szvetnyik Bence.
1
-
0

Labdarúgó NB II, 11. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - FC Ajka: 1 - 0 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Botló Béla. Iványi István, Szvetnyik Bence.

Szeged-Grosics:

Belecan - Szabó P. (Oláh G., 84'), Markovic, Tóth B., Mészáros (Kéri, 69'), Zelenyánszki, Máté, Fitos, Zabari, Oláh L., Germán (Manga, 90+1').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Ajka:

Jánosa - Asztalos, Sowunmi, Szabó (Mihalecz, 82'), Weitner (Matetits, 75'), Lattenstein, (Németh L., a szünetben) Zámbó, Gunther, Köles, Horváth, Pákai.

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Gól:

Oláh L. (35')

Sárga lap:

Markovic (86') ill. Horváth (73'), Mihalecz (86')

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége, Botló játékvezető lefújja a meccset. Az utolsó percekben elkeseredetten támadott az Ajka, azonban a Szeged magabiztosan védekezett, így megnyerte a mérkőzést.
90+1'
Utolsó cserelehetőségét is kihasználja Nyilas Elek: a csapatkapitány Germán helyett Manga érkezik a pályára.
90+1'
Három percet tesz rá Botló játékvezető.
86'
A csereként beállt Mihalecz kap ismét sárgát a vendégektől, majd fél peccel később Markovic kapja a szegediek első figyelmeztetését.
85'
Az imént beállt Oláh Gergő indítja Kérit, aki egészen a 16-osig viharzik el, azonban centerezése nem talál társat középen.
84'
Másodjára kell kényszerűségből változtatnia Nyilas Eleknek, Szabó Péter is megsérül, Oláh Gergő váltja.
83'
Ez szinte hihetetlen, eddig sem volt szerencséje a sérülésekkel Nyilas Eleknek, azonban úgy tűnik, Szabó Péter sem tudja folytatni a játékot.
82'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is az ajka, Szabó Zsolt helyett jön Mihalecz a vendégeknél.
75'
Ismét cserél az Ajka: Weitner helyett Matetistet küldi a pályára Zoran Kuntic.
73'
Egészen idáig kellett várni a meccs első sárgájára, többnyire sportszerű a meccs: Horváth kapja az első kártyát, miután lerántotta Zabarit.
71'
Szabó Péter lőhetett ígéretes helyzetben, azonban ő is elmérte, és fölé lőtt.
69'
Kényszerű cserét kell végrehajtania Nyilas Eleknek: a megsérülő Mészáros helyett Kéri érkezik a pályára.
66'
Fitos indítja nagyszerű labdával Zabarit, aki egy csel után tűzte kapura a labdát, Jánosa lábbal védett.
65'
Pákai töri meg a kisebb csendet a pályán, miután Gunther felívelt szabadrúgását Tóth Balázst megelőzve tudja kapura fejelni nyolc méterről, Belecan hárította próbálkozását.
55'
Egyelőre a második félidő nem hoz annyi helyzetet, mint az első: az elmúlt időszak mezőnyjátékkal telt.
48'
Éppen az imént beállt Németh veszélyeztet: egy kipattanót küld kapásból kapura, Belecan véd magabiztosan.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a félidőben változtat Zoran Kuntic, a vendégek frissen kinevezett edzője, Nyilas Elek egykori csapattársa: Lattenstein nem jön ki a második félidőre, helyére Németh L. érkezik.
SZÜNET
45'
Botló lefújja, vége az első félidőnek, szegedi vezetéssel pihenhetnek a csapatok.
41'
Fitos indította Germánt a jobb szélen, aki kiválóan tekert középre, ahol a jól érkező Máté Péter a bal fölső sarok mellé lőtt, ez is nagy helyzet volt.
36'
Duplázhatott volna a Szeged, Mészáros centerezése után Germán lőhetett 12 méterről, Jánosa a mezőnybe öklözte labdáját.
35'
GÓÓÓL! 1-0! Vezet a Szeged-Grosics! Az utóbbi percek mezőnyfölénye góllá érett, miután Oláh Lóránt szerzett szemfülesen labdát a bizonytalankodó ajkai védőtől, majd a kifutó Jánosa fölött lenyűgözően emelt a kapuba, a menteni igyekvő Horváth csak beljebb tudta segíteni a labdát, 1-0!
34'
Fitos ugrott ki a szélen, azonban az utolsó pillanatban mentettek az ajkai védők az ígéretes lövőhelyzetbe kerülő szegedi elöl.
32'
Fitos passza találja meg Oláh Lórántot, azonban a támadó újra a kapu fölé lövi a labdát.
27'
Ismét Oláh Lóránt veszélyeztet, azonban ő is a kapu fölé küldi a labdát.
26'
Válaszként Mészáros bal oldali szögletét Oláh Lóránt csúsztatta meg a röviden állva, azonban Jánosa résen volt, és védett.
25'
Horváth bal oldali beadása Gunthert találta meg üresen középen, aki 11 méterről fejelhetett, de fejese a jobb kapufa mellett szállt el.
18'
Továbbra is zártan védekeznek a csapatok, ezt távoli lövésekkel próbálják feltörni a felek, az Ajkából Szabó Zsolt és Weitner Ádám próbálkozott, ám mindkétszer fölé lőttek, míg a szegediektől Zelenyánszki bombázott a kapu fölé.
14'
A két lehetőséget követően klasszikus mezőnyjáték folyik a pályán, mindkét csapat a széljátékra törekszik, de egyelőre mindkét hátsó alakzat védelme jól zár.
8'
Helyzetre helyzettel válaszol a Szeged, a Zelenyánszki ellen elkövetett szabálytalanság után Mészáros lőtte kapura a szabadrúgást, Jánosa védte lövését.
7'
Az első nagy lehetőség a vendégek előtt adódik, Horváth Valentin felívelt labdájával Sowunmi ugrott ki, az élvonalat is megjárt támadó a feleslegesen kifutó Belecan mellett is elhúzta a labdát, azonban a bal kapufa tövére lőtte a labdát, ezt megúszta a Szeged.
5'
Nagy iramban kezdődik a mérkőzés, mindkét csapat rövid passzos játékkal próbál meg helyzeteket kialakítani.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a Szeged tiszta fehérben, míg a vendég Ajka zöld felsőben,valamint fekete nadrágban játszik ma.
14:27 - Az elmúlt hetek esőzései ellenére kiváló talajú pálya fogadta a csapatokat, és az időjárásra sem lehet nagy panaszunk. 14:18 - Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics - Ajka mérkőzés. A szegedeikhez a héten került Tóth Balázst a kezdőcsapatba jelölte Nyilas Elek, így debütál a csapatban. A találkozó 14.30-kor kezdődik Botló Béla sípszavára!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.