Sport

Labdarúgás: egy félideig tartotta a lépést a SZAK az MTK-val + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: egy félideig tartotta a lépést a SZAK az MTK-val + FOTÓK, VIDEÓ

2014. október 5., vasárnap
Labdarúgás: egy félideig tartotta a lépést a SZAK az MTK-val + FOTÓK, VIDEÓ
szak_mtk29_gs

A szünetig mindössze egy büntetővel került hátrányba a SZAK, után azonban kijött a két csapat közötti különbség az MTK elleni derbin.

Bár a fővárosi együttes már a kezdősípszótól magához ragadta a mérkőzés irányítását,

Cserenkó Szabolcs

tanítványai szervezetten védekezve alaposan megnehezítették az ellenfél támadógépezetenek belendülését. Az első húsz percben tulajdonképpen csak

Méry Rita

ziccere jelentett igazán nagy veszélyt az azt védő

Földesi Lilien

kapujára, illetve

Pádár Anita

döngette meg a keresztlécet szabadrúgásból. A gólcsend megtöréséhez azonban arra volt, szükség, hogy

Szalai

játékvezető befújja a

Nagy Lilla

buktatásáért járó büntetőt, amelyet aztán Méry lőtt a hálóba. (0-1) Szünetig már nem változott az eredmény, ehhez azonban kellett, hogy

Vesszős Mercédesz

kísérletét hatástalanítsa a kapufa, illetve

Demeter Réka

fejesét Földesi. Sajnos, fordulás után hamar szétesett a SZAK addig rendezett, fegyelmezett védekezése, hét perc alatt Pádár két alkalommal,

Kaján Zsanett

pedig egyszer köszönt be ezt kihasználva a hazaiaknak. (0-4) A 67. minutumban az egyébként igazán jó napot kifogó Földesi nyúlt balszerencsésen egy szögletből érkező beadásba, aminek következtében saját kapujában landolt a játékszer, majd a hajrában Demeter is betalált. (0-6) Zimányi Kovács Anikóék számára egy rövid szünet következik a bajnokságban, legközelebb október 19-én lépnek pályára, amikor a Femina látogat Szegedre a 6. fordulóban.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző
2014. október 5., 12.00
Szegedi AK
MTK Hungária FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szalai Szabolcs István •• asszisztens: Mészáros János, Juhász Mihály
0
-
6

Női labdarúgó NB I, 5. forduló:

Szegedi AK - MTK Hungária FC 0-6 (0-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Mészáros János, Juhász Mihály).

SZAK:

Földesi - Dudás, Harcel, Géczi, Lévai, Végh (Papp - a szünetben), Kerekes, Szalai (Koncz 71'), Miklós, Lipták, Zimányi Kovács.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

MTK:

Káli - Vesszős, Demeter, Tell, Szabó, Hummer-Smuczer (Nagy A. 62'), Tóth (Palkovics 74'), Pádár (Diószegi 62'), Nagy L., Kaján, Méry.

Vezetőedző:

Medgyes Péter.

Gólszerzők:

Méry (21' - tizenegyesből), Pádár (50', 57'), Kaján (54'), Földesi (67' - öngól), Demeter (79').

Sárga lap:

Dudás (24'). Cserenkó Szabolcs:

"Az első félidőben próbáltuk tartani magunkat, amíg erőnk volt, bírtuk a lépést. Hellyel-közzel meg is vagyok elégedve a látottakkal. A második játékrészben volt egy negyedórás periódusunk, amikor láttam a lányokon, hogy fáradnak. Cserélni nem nagyon tudtunk, így szerkezetváltással próbálkoztunk, de igazán jól ez sem sült el. Annak ellenére, hogy kaptunk hat gólt, szeretném kiemelni a kapusomat, Földesi Lilient, mert véleményem szerint remek formában védett."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek, a szimpatikusan küzdő SZAK végül a papírformának megfelelő vereséget szenvedett a MTK ellen.
88'
Kis híján megszületett a második öngól is, Földesi Liliennek kellett nagyot nyújtóznia, hogy kitolja a jobb alsó elől a Koncz Bernadetten balszerencsésen megpattanó labdát.
85'
Kaján kínálta meg 16-ról ballal Földesit, de a kapus fogta az éppen középre tartó lövést.
79'
Gól! Egy a balösszekötőből felívelt szabadrúgás megcsúsztatva jutott el Demeterhez, aki öt méterről pofozta azt a hálóba. 0-6.
77'
Bemutatkozik a publikumnak a nem régen becserélt Diószegi - egy csel után jobbról vette célba a hosszú alsót, centiket tévesztve csupán.
74'
Újabb csere a vendégeknél, Palkovics állt be Tóth helyett.
74'
Forintos labdát kapott a tizenegyespontnál Méry, közeli lövését azonban Földesi bravúrral védte.
71'
Szalai megsérült egy ütközésnél, nem tudja folytatni a játékot. Helyét Koncz vette át a hátralévő időre.
67'
Gól! Kaján szöglete élesen csapódott az ötösön belülre, az érkező Tóth által zavart Földesi kezéről pedig saját kapujába pattant a labda. 0-5.
62'
Medgyes Péter is megejti első cseréit, Pádár és Hummer-Smuczer helyett Nagy Alexandrát és Diószegi Fannit vetette be.
57'
Gól! Kiszakadt a zsák... Kaján Zsanett vett át egy beérkező labdát a tizenhatoson belül, majd a középen érkező Pádárnak készített le, aki kapásból lőtte ki a jobb alsót. 0-4.
54'
Gól! Kaján csinált meg az ötös sarkánál egy visszacselt Harcellel szemben, majd közelről a rövid alsóba lőtt. 0-3.
53'
Földesi két társát is felöklelte Kaján sarokrúgásánál, miközben kiöklözte a beadást.
50'
Gól! Két védő egymást zavarta, amit Nagy használt ki, az alapvonal közeléből centerezett labdáját pedig Pádár továbbította Miklós szorításában a hálóba. 0-2.
49'
Egy csel után Kaján szánta el magát lövésre 20-ról, balosa két méterrel ment fölé és mellé.
46'
Végh Emesét Papp Dorina váltotta a második felvonásra.
46'
Folytatódik a találkozó, a hazaiak egyet cseréltek a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Szalai Szabolcs István lefújta az első félidőt, amely során a szimpatikusan küzdő hazaiak csak egy büntetővel kerültek hátrányba a végig fölényben futballozó MTK-val szemben. Sőt, főként Kerekes révén a szegediek többször kényszerítették futásra a fővárosiak hátsó alakzatát is.
44'
Zimányi Kovács zseniális csellel játszotta át a jobb szélen Demetert, megnyílt előtte így a terület, de Tell közbelépése megálljt parancsolt a kibontakozó ellentámadásnak.
39'
Ezt most megúszta a Szeged! Előbb Kaján szöglete száguldott át mindenki felett, beleértve a hosszún üresen érkező Demetert is, majd ismét a felhúzódó védő okozott veszélyt, amikor Nagy sarokrúgását fejelte középről kapura. Földesi a levegőben úszva fogta a bólintást.
37'
Újfent Zimányi Kovács tetszeleg irányítóként, a védők mögé belöbbölt labdájára az eddigieknek megfelelően ismét Kerekes startolt rá, de Káli Zsuzsanna ezúttal is gyorsabbnak bizonyult. Becsülettel küzd és hajt a SZAK a gólért.
35'
Vesszős is megkongatta a keresztlécet, egy balról érkező szögletet tett kapásból belsővel kapura 16-ról.
34'
Zimányi Kovács csent szemfülesen labdát a belső védőként bizonytalankodó Demetertől a felezőnél, sajnos az indításánál a biztosító Tell mellett Káli érte el a labdát Kerekes elől.
30'
Sajátos esetre csodálkozhatott rá a publikum, Géczi félmagas felszabadítása a játékvezetőről pattant Pádár elé, aki aztán azonnal lőtt is 18-ről. A probléma feloldásaként Földesi könnyedén fogta az egyébként nem túl erős löketet.
28'
A védők pillanatai mindkét oldalon, előbb Géczi szerelte mintaszerűen az ötös sarkánál befordulni próbáló Pádárt, majd Szabó nem hagyta magát átjátszani a kötényt adni készülő Végh által.
24'
Dudásé a meccs első sárga lapja, Nagy Lilla bokájára csúszott rá hátulról.
21'
Gól! Földesi jobbra indult, Méry balra lőtte a tizit. 0-1.
20'
Büntetőhöz jutnak a vendégek! Pádár passzával Nagy robogott a tizenhatoson belülre, majd már a vonalon túl esett el Harcel lábában.
17'
Jogos tapsot kap a társaktól Kerekes, Zimányi Kovács kissé hosszú indítását is megpróbálta befutni, de a helyzeti előnyben lévő Káli hamarabb elérte a labdát. A szituáció hozadéka, hogy megmutatta, a hatalmas területeket üresen hagyó vendégekkel szemben mi lehet a SZAK legfőbb gólszerzési esélye.
14'
Dacára az olykor igen erős nyomásnak, nem vonulnak sündisznóállásba a szegediek, sőt, ha tehetik, Cserenkó Szabolcs tanítványai igyekeznek rendezett, pontos passzokra épülő játékkal építkezni előrefelé.
12'
Pádár! A góllövőlista éllovasa bő 26-27 méterről végzett el egy szabadrúgást, kísérlete pedig a keresztlécen csattant. Itt még nem volt vége az akciónak, a kipattanóra Méry érkezett mindenkit megelőzve, de 6 méterről a kapu fölé stukkolta a lehulló labdát.
9'
Jó ütemben ugratta ki egy megszerzett labdával Tóth Kajánt, aki aztán éles szögből a rövid felsőt vette célba, de a jól helyezkedő Földesinek nem okozott gondot a védés.
6'
Ahogy az várható volt, a kezdéstől lerohanja ellenfelét az MTK. A fehér mezesek nehezen tudnak kibontakozni a presszing okán.
4'
Földesi Lilien! Ziccert hárított a szegedi portás, miután Pádár fejes indításával Méry lépett ki a védők közül.
3'
Kaján lódult meg a balon, szépen ment be a büntetőterületen belülre, de Harcel határozott belépővel szögletre mentett előle. A találkozó első sarokrúgása ugyanakkor veszélytelenül csapódott a rövid oldali oldalhálóba.
1'
Szalai Ágnes nyerte a csékák éremcsatáját Hummel-Smuczer Angélával szemben, a Szeged indíthatta útjára a labdát.
12.04: Kicsit csúszik a kezdés, így van időnk leírni, panaszkodnak a kispadon ülők a szúnyogok miatt. Itt, a Tisza partján valóban elszaporodtak az utóbbi időben a vérszívók, meg tudják keseríteni a sportolni vágyók életét is. 11.58: A hazaiak fehér mezben, fekete nadrágban és fehér sportszárban lépnek ma pályára, míg a fővárosi csapat játékosai kék-fehér-kék összeállítást viselnek. Az imént felcsengett a játékoskijáróba érkező játékvezető sípja is, hamarosan kezdődik tehát a mérkőzés. 11.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek a napsütéses, de hűvös őszi időben. A forduló eddig lejátszott meccsein aránylag kedvező eredmények születtek a SZAK szempontjából, hiszen a közvetlen riválisok közül az Újpest és a hét közben Zimányi Kovács Anikóékat 8-1-re legyőző Viktória döntetlent játszott egymással. A Femina Astra elleni pontszerzése ugyanakkor már kevésbé szerencsés. A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípjelére 12 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A női labdarúgás hazai zászlóshajóját fogadja vasárnap délben a SZAK, igazi Dávid és Góliát csatájára van kilátás a Felső Tisza parti stadionban. A fővárosiak nem csak magyar, de európai szinten is az elit tagjai. A Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata között az osztrák Neulengbach alakulatával csapnak össze október 8-án a felcsúti Pancho Arénában a nyolcaddöntőért vívott párharc első felvonásán, a bajnokságot pedig négy győzelemmel kezdték, 16 találatot szerezve. Cserenkó Szabolcs tanítványai legutóbb tavaly októberben csaptak össze Pádár Anitáékkal, akik akkor ötgólos sikert arattak Szegeden. Kár azonban összehasonlítani a két gárda lehetőségeit, a fontos az, hogy a szegedi csajok felszabadultan, teher nélkül futballozhatnak nagynevű riválisuk ellen - akár megrángatva az oroszlán bajszát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.