Sport

Labdarúgás: Kisteleken férkőzne a dobogósokhoz a Mórahalom

Labdarúgás: Kisteleken férkőzne a dobogósokhoz a Mórahalom

2014. október 24., péntek
Labdarúgás: Kisteleken férkőzne a dobogósokhoz a Mórahalom
kistelek_algyo31_gs

A Csongrád megyei I. osztály 11. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén két ellentétes célokért küzdő csapat találkozik. A sereghajtó Kistelek fogadja a Mórahalmot, a hazaiak a bent maradó helyek valamelyikének megszerzéséért, míg a vendégek a dobogós helyekre hajtanak.

A nyáron fiatalításon átesett Kistelek nem áll jól a bajnokságban: mindössze egyetlen pontot tudott szerezni a gárda. Szerdán a SZVSE otthonában is elbukott a Kistelek, ezzel a mezőny egyedüli tagjaként áll még győzelem nélkül tíz játéknapot követően.

Czeigersmidt Roland

együttesének vasárnap sem lesz könnyű dolga, hiszen a tavalyi bronzérmes Mórahalom elleni mérkőzésnek nem a kistelekiek az esélyesei, azonban a nehéz helyzet ellenére nem várják feltartott kézzel a mórahalmiakat.

Online

Vasárnap 13.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Kisteleki TE-Mórahalom VSE megyei I. osztályú bajnokiról. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

" Jelen helyzetünkben szeretnénk, ha egy küzdelmes mérkőzésként tekinthetnénk vissza majd a vasárnapi mérkőzésre. Minden tőlünk telhetőt szeretnénk megtenni vasárnap." - mondta el portálunknak Czeigersmidt Roland, a Kistelek edzője. Az egykori bajnokcsapat a legutóbbi három mérkőzésén a mellett, hogy egyaránt vereséget szenvedett, mindhárom alkalommal már korán hátrányba került, így sokkal nehezebb dolga volt a folytatásban. A vasárnapi mérkőzésen ismét a tréner rendelkezésére állhat

Piacsek Máté

, viszont

Rostás Bálint

és

Gera László

sérülés miatt szinte bizonyos, hogy kihagyja a Mórahalom elleni mérkőzést. A túloldalon viszont nagy lehetőség előtt áll

Magyar György

együttese: amennyiben a Mórahalom be tudja gyűjteni a három pontot Kisteleken, úgy közelebb férkőzhet az éllovas Hódmezővásárhelyhez, valamint a dobogón álló csapatokhoz, hiszen az erre a fordulóra kiírt Sándorfalva-Hódmezővásárhely mérkőzést későbbre halasztották. Fontos derbit nyert meg az előző fordulóban a Mórahalom a Sándorfalva elleni pályaavató mérkőzésen, azonban a vasárnapi három pont lélektanilag is sokat jelenthet a későbbiekre való tekintettel. " Annak tükrében, hogy a két előttünk álló csapat egymás elleni meccse elmarad, szeretnénk előrébb lépni a tabellán, de természetesen ugyanúgy készülünk a Kistelek ellen is. Idegenben lépünk pályára, a Kisteleknek nincsen veszíteni valója, így mindenképpen a legjobb csapatot küldöm majd ki a gyepre. Szeretném, ha minél hamarabb gólt tudnánk szerezni, ami persze nem azt jelenti, hogy azzal el is döntjük a meccset. Tiszteljük a Kisteleket, biztos vagyok benne, hogy tisztességesen dolgoznak, elképzelhető, hogy éppen nem jön ki a lépés nekik, megesett ez már más csapatokkal is. Remélhetőleg nem mi leszünk azok, akik ellen rátalálnak a helyes útra, de ezért mindent el is fogunk követni." - mondta el Magyar György, a Mórahalom játékos-edzője. A vasárnapi mérkőzésen ismét ott lehet a vendégeknél

Kothencz Péter

és

Barna Dávid

is, akik letöltötték eltiltásukat. A kapuban lehet még "gondja" Magyar Györgynek, hiszen

Czirják Tamás

a héten a kelet-magyarországi amatőr válogatottban szerepel, és csak a pénteki, litvánok elleni meccset követően tér vissza csapatához, viszont a Sándorfalva ellen megsérült

Ótott-Kovács Dániel

teljes értékű munkát végzett a héten, így rá számíthat a tréner, viszont Tóth Lukács játéka külföldi elfoglaltsága miatt kérdőjeles. Az előző évadban egyébként a két csapat mindkét találkozóján a Mórahalom szerezte meg a három pontot: az ősszel hazai pályán egy fordulatos mérkőzésen 4-2-re, míg tavasszal Kisteleken 7-1-re tudott nyerni Magyar György együttese.

A Kisteleki TE várható kerete:

Keresztes (kapus), Bakonyi, Bárkányi, Béres, Bosánszki M., Bosánszki Zs., Farkas, Fődi, Jójárt, Kispál, Lajos, Piacsek, Szatmári, Tóth Á., Tóth I., Tóth K., Tóth T.

A Mórahalom VSE várható kerete:

Czirják, Ótott-Kovács (kapusok), Barna, Bokányi, Gonda, Kothencz, K.Tóth, Magyar, Márki, Németh, Takács, Szőke, Szücs, Vojnic-Zelic, Udvari, Zámbori.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

SZVSE - Kistelek 5-0 (3-0)

Szeged, SZVSE-pálya. Vezette: Bán Imre (Fekete Csanád, Kovács Sándor)

SZVSE:

Seres - Kis, Tanács, Mácsai, Nagypál, Vizi (Zsilák 72'), Németh, Bagi (Törköly 65'), Fátyol (Judik - a szünetben), Varga (Baka 83'), Rózsa (Ponyokai 77').

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Kistelek:

Keresztes - Bosánszki M., Bosánszki Zs. (Kispál - a szünetben), Bakonyi, Gera, Fődi (Jójárt - a szünetben), Rostás, Tóth Á. (Tóth T. - a szünetben), Bárkányi, Lajos (Béres 60'), Tóth I (Tóth K. - a szünetben).

Vezetőedző:

Czeigersmidt Roland.

Gólszerzők:

Mácsai (7'), Németh (17', 73'), Fátyol (26'), Törköly (85').

Sárga lap:

Mácsai (4'), Bagi (16').

Mórahalom VSE - Sándorfalva SK 3-2 (1-2)

Mórahalom, Móradomb körút, 400 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Szeles Ádám, Szeri Tamás).

Mórahalom:

Ótott-Kovács (Czirják - a szünetben) - Bokányi B., Szücs, Udvari (Tóth Lu. - a szünetben), Takács A. (Németh 67'), Vojnic-Zelic, Zámbori (Márki - a szünetben), Magyar, K.Tóth, Szőke, Gonda.

Játékos-edző:

Magyar György.

Sándorfalva:

Batik - Kanász-Nagy L. (Tóth Lá. 79'), Kalapács, Kanász-Nagy G., Farkas, Lazinica, Guberinic M. (Széll 34'), Gémes (Drogba 75'), Guberinic V., Takács G., Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Gólszerzők:

Gonda (36'), K.Tóth (55'), Szőke (70'), ill. Romic (3', 38').

Sárga lap:

Magyar (9'), Vojnic-Zelic (50'), Takács A. (62'), Bokányi B. (65'), ill. Romic (42'), Kanász-Nagy L. (45+2'), Kalapács (52'), Farkas (85').

Piros lap:

Lazinica (45+1').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.