Sport

Labdarúgás: Újabb idegenbeli Szeged-Grosics-siker

Labdarúgás: Újabb idegenbeli Szeged-Grosics-siker

2014. október 19., vasárnap
Labdarúgás: Újabb idegenbeli Szeged-Grosics-siker
szeged2011_vasas_mj-021

Bár vezetett a Balmazújváros, de Nyilas Elek együttese bő 10 perc alatt megfordította a találkozót, és ismét idegenben aratott győzelmet.

Az eddig nyeretlen, sereghajtó Balmazújváros otthonában lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II 10. fordulójában. Bár az első nagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott, amikor

Virág

a kapufát találta el, de mezőnyben fölényben volt a Szeged-Grosics, igaz, ez még nem mutatkozott meg az eredményben. A 20. percben kissé váratlanul előnybe került a hazai együttes, Virág ezúttal középre tekert, ahol az érkező

Belényesi

a léc alá küldte a labdát, 1-0. Innentől a Balmazújváros a nagyon szűk pályáján visszahúzódott, és várta az alkalmas pillanatot a kontrákra, nehéz dolga volt

Germánéknak

, azonban a szélről érkező beadások eddig is sok veszélyt hordoztak magukban. A 28. percben kényszerűségből le kellett cserélni a hazaiak kapusát, pár perccel később pedig szintén előre nem tervezett változtatást hajtott végre

Nyilas Elek

is,

Szabó Pétert Fitos

váltotta. Annak ellenére, hogy fölényben volt futballozott a Szeged-Grosics, hátránnyal vonulhatott a szünetre. A második félidőben Fitos beadásai révén egyre több helyzetet alakított ki a Szeged, majd az 53. percben ennek meg is lett az eredménye, Fitos centerezésére Germán érkezett, és lőtt a bal alsó sarokba, 1-1! Maradt támadásban Nyilas Elek együttese, és alig 10 perc múlva ismét Fitos adta a gólpasszt, miután agresszívan labdát szerzett az ötösön, majd

Oláh Lóránt

elé tálalt, aki nagy erővel lőtt a kapu közepébe, 1-2! A hátralévő időben kissé bátrabban futballozott a Balmazújváros, de jól zárt a szegedi védelem. A 87. percben még tovább folytatódott a kapusprobléma a Szeged-Grosicsnál,

Zaharia

is megsérült, így a 17 éves

Rozs

állt a kapuba, ám a hátralévő percekben nem tudta igazi nyomás alá helyezni a Balmazújváros

Mészárosékat

, akik így két vereséget követően újra nyertek, és ismét három ponttal térnek haza, akárcsak Soroksárról és Csákvárról. Nyilas Elek csapata legközelebb jövő szombaton 14:30-tól az Ajkát látja majd vendégül az NB II-ben.

Balmazújváros, Balmazújvárosi sporttelep, 250 néző
2014. október 19., 14.30
Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Böcskei Balázs * Asszisztensek: Pápai Zoltán, Kovács II Gábor.
1
-
2

Labdarúgó NB II, 10. forduló

Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő - Szeged 2011-Grosics Akadémia: 1 - 2 (1-0)

Balmazújváros, Balmazújvárosi sporttelep, 250 néző. Vezeti: Böcskei Balázs (Pápai Zoltán, Kovács II Gábor)

Balmazújváros:

Mester (Szalma, 28') - Vachtler, Szatmári, Bokros, Németh Á. (Angyal, 67'), Belényesi, Batizi Pócsi, Sigér (Pintér, 74'), Papp, Müller, Virág.

Vezetőedző:

Szabó János.

Szeged:

Zaharia (Rozs, 87') - Szabó P. (Fitos, 31'), Gadó, Markovic, Mészáros, Zelenyánszki, Máté, Oláh G., Zabari (Manga, 74'), Oláh L., Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gól:

Belényesi (20') ill. Germán (53'), Oláh L. (62')

Sárga lap:

Szatmári (45'), Vachtler (79') ill. Zabari (65'), Markovic (72') Nyilas Elek:

"Az első félidőben kissé lassabban futballoztunk, majd a félidőben megbeszéltek után a második félidőben kifejezetten szép gólokat szerezve megfordítottuk a meccset. Ebben a játékrészben megmutatkozott, hogy mennyire egységes csapat vagyunk, nagy elszántsággal és alázattal futballoztunk."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+5'
VÉGE! Böcskei lefújja, megfordította a mérkőzést a Szeged-Grosics, ezzel ismét idegenben tudott három pontot szerezni, sokat tettek ma ezért a győzelemért Germánék.
90+1'
Négy perc ráadást jelez Böcskei.
87'
Zaharia nem tudja folytatni, hordágyon hagyja el a pályát, Rozs Egon érkezik a kapuba, ez Nyilas Elek utolsó cseréje.
85'
Ilyen nincs... Zaharia ütközött egy hazai csatárral, ezt követően pedig lent marad a földön, ápolni kell, úgy tűnik, komoly a dolog. Sérülés miatt elvesztette már Molnár Tamást Nyilas Elek, Belecan eltiltását tölti, Zaharia pedig úgy néz ki, megsérül - Rozs Egon melegít.
81'
Az előbb megítélt szabadrúgást Germán vágja a sorfalba.
79'
Vachtler kap "csak" sárgát, miután a gólhelyzetben kitörő Oláh Lórántnak csúszott be ütemet tévesztve, mindenki meglepetésére csak a sárgát húzta elő a játékvezető.
74'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a Balmazújváros, és Nyilas Elek is változtat: a hazaiknál Sigér helyett Pintér, míg a Szeged-Grosicsnál Zabari hagyja el a pályát, akit Manga vált.
72'
Markovic kap sárgát, miután lerántotta ellenfelét.
67'
Cserél a Balmazújváros, Németh helyére Angyal érkezik a pályára.
65'
Zabari nem enged elvégezni egy szabadrúgást, sárgát kap érte.
62'
GÓÓÓL, megfordítja a Szeged-Grosics, 1-2! Ismét Fitos az előkészítő, az ötösön agresszívan labdát szerzett, majd Oláh Lóránt elé passzolt, aki elemi erővel a kapu közepébe lőtt közelről, 1-2! Sokat tett a fordításért a Szeged, ennek pedig 10 perc alatt meg is lett az eredménye.
53'
GÓÓÓL, 1-1! Fitos harmadik jobb oldali beadása után egyenlít a Szeged-Grosics, az érkező Germán a kapu bal sarkába továbbítja a labdát lábbal, 1-1! Megérdemelte az egyenlítést Nyilas Elek együttese.
52'
A Balmazújváros visszahúzódik saját térfelére, kis méretű pályájuk minden előnyét igyekeznek kihasználni, a Szeged meddő mezőnyfölényben futballozik a második félidő első pár percében is, akárcsak az első felvonás alatt.
49'
Ismét Fitos beadását követően alakul ki veszély a hazai kapu előtt, a centerezése után Germán lábáról éppen a kapus kezébe érkezik a labda.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a balmaziak kezdték a második játékrészt.

SZÜNET

45+3'
Vége az első félidőnek, hazai vezetéssel pihenhetnek a csapatok. A balmazi kontrák egyikének végén Belényesi megszerezte a vezetést a hazaiaknak, a Szeged-Grosics pedig bár támadóbb szellemben játszik, és kapura talán veszélyesebb is ellenfelénél,de gólt nem tudott szerezni.
45+1'
Három percet tesz rá a játékvezető az első félidő végén.
45'
Szatmári Oláh Gergővel szemben elkövetett brutális belépője csak sárgát ér Böcskeinél.
42'
A csereként beállt Fitos centerezett a jobb oldalról, a középen érkező Oláh Lóránt lába előtt centikkel suhant el a labda, nagy lehetőség volt.
41'
Mészáros Márk ígéretes szabadrúgását az utolsó pillanatokban vágják ki a védők az öt és felesről, a szegedi pontrúgások rendre nagy feladat elé állítják a hazaiakat.
36'
A hazaiak zártan védekeznek, és kontrákra játszanak, így nincs könnyű dolga ma a sérülésektől és eltiltástól is sújtott Szeged-Grosicsnak.
31'
A mérkőzést kisebb sérüléssel vállaló Szabó Péter kér cserét, Fitos váltja őt, így mindkét csapat elhasznált már egy-egy cserelehetőséget.
28'
Mester nem tudja tovább vállalni, bár hogy pontosan mibe sérült bele, az nagy talány. Szalma váltja őt a hazaiak kapujában.
25'
Futballpályán ritkán látható dolog miatt áll a játék: a semmiből egyszer csak sérültet jelentett a hazaiak kapusa, Mester, akit percek óta ápolnak.
23'
A gólt követően szabadrúgásból veszélyeztetett Nyilas Elek csapata, de Zelenyánszki próbálkozása nem járt eredménnyel.
20'
GÓL, 1-0! Vezet a Balmaz! Virág bal oldali akciója után a tizenegyes pont magasságában teljesen üresen érkező Belényesihez ívelt, aki kapu közepébe, a felső léc alá fejelte a labdát, Zaharia nem tudott védeni, vezet a Balmaz.
16'
Megélénkült a mérkőzés, a két szegedi helyzet után Belényesi előtt adódott egy nagy lehetőség, azonban nem célzott pontosan.
14'
Zabari iramodott meg a bal szélen, majd középre ívelt, ahol Germán érkezett, a csapatkapitány fejesét is kitolja a vonal előtt a hazaiak kapusa.
9'
Mészáros szánja el magát lövésre távolról, a kipattanó labda után Máté lőtt ismét 14 méterről, sarokba tartó löketét nagy bravúrral tudta védeni Mester.
8'
Többnyire mezőnyjáték zajlik a pályán Virág megmozdulását leszámítva. A Balmazújváros eddig nem nyert bajnokit ebben a szezonban, míg a Szeged-Grosics idegenből többször is pontokkal tért már haza az idei bajnokság során.
4'
Virág húzta meg a jobb szélen a labdát, majd középre húzva lövésre szánta el magát, és a felső lécet találta el, az első nagy helyzet a hazaiaké.
1'
Böcskei a sípjába fúj, így kezdődik a találkozó, az első akciót a szegediek vezethetik.

14:23

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A Szeged-Grosics tiszta fehérben lép ma pályára, míg a hazaiak tiszta feketében futnak ki a gyepre. Kiváló futballidő fogadta a csapatokat, napsütéses időben játszhatnak ma a felek.

A találkozó Böcskei Balázs sípjelére 14:30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.