Sport

Kézilabda: először van külföldi kapitány a válogatott élén

Kézilabda: először van külföldi kapitány a válogatott élén

2014. október 8., szerda
Kézilabda: először van külföldi kapitány a válogatott élén
dusebajev640

A keddi sajtótájékoztatón a Magyar Kézilabda Szövetség bejelentette, hogy a férfi kézilabda válogatott új szövetségi kapitánya Talant Duyshebaev lett, így először irányítja külföldi szakember a nemzeti csapatot a férfiaknál.

A 46 éves Kirgizisztánban született edző nem hagy fel a klubedzői feladataival sem, a lengyel Kielce csapatánál továbbra is dolgozik a magyar válogatott mellett. A MOL-Pick Szeged Bajnokok Ligája csoportellenfelénél is vezetőedzői feladatokat ellátó Duyshebaevnek eredménykövetelményeket is tartalmaz a szerződése, ki kell juttatnia a válogatottat a 2016-os Eb-re, ki kell vívnia a jogot a riói olimpián való részvételre, és ki kell jutnia a 2017-es világbajnokságra. A trénerrel 2017 januárjáig, a franciaországi világbajnokság végééig kötöttek szerződést, munkáját pedig Sótónyi László segíti. A válogatott az új edzővel október 29-én, a Portugália elleni Európa-bajnoki kvalifikációs mérkőzésen debütálhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.