Sport

Futsal: nagy esély előtt az UTC

Futsal: nagy esély előtt az UTC

2014. október 5., vasárnap
Futsal: nagy esély előtt az UTC
SZS20140901_utc_raba_eto_045

A futsal NB I hatodik fordulójában vízválasztó mérkőzés jöhet az UTC Futsal Team számára. Brinszky Adrián együttese pont nélkül áll öt játéknapot követően, a Dunaújváros ellen azonban győzelmi esélyekkel léphet pályára hétfőn este az újszegedi sportcsarnokban.

A beharangozót támogatta a GS-VILL 94 Kft.

A dunaújvárosi főiskola csapata ellen szerezné meg első pontjait az UTC a futsal NB I-ben. Pechesen jött ki az eddig eltelt meccsekből a Kertész utcai klub, azonban a Dunaújváros ellen minden esélye megvan arra, hogy megszerezze első győzelmét. Az újvárosiak eddig 4 pontot szereztek az eltelt öt fordulóban, győzelmüket a Vasas ellen aratták, egy utolsó percben szerzett gólnak köszönhetően, (4-3) valamint egy futsalban ritka, gól nélküli döntetlent játszottak a Veszprém ellen. Idegenben eddig nem tudták gyarapítani pontjaik számát, az UTC pedig arra készül, hogy ez a sorozat folytatódjon tovább. " Ez az a kategóriájú mérkőzés lesz, ahol van győzelmi esélyünk, ezzel pedig mindenképpen szeretnénk élni. Ettől függetlenül tisztában vagyunk vele, hogy ez az ősz főleg az építkezésről és a hosszú távú fejlődésről szól, ugyanakkor lélektanilag nagyon fontos lenne a csapat számára, hogy megszülessen az első győzelmünk, ezzel effektíve bejelentkezzünk az NB I-be" - mondta el portálunknak

Brinszky Adrián

, az UTC edzője.

Online

Hétfőn 19 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az UTC Futsal Team - Dunaújvárosi Főiskola NB I-es bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Az újszegediek dolgát továbbra is létszámbeli problémák nehezítik, amit csak tovább tetéz, hogy

Ondrejó Tamás

sérülése miatt szinte bizonyos, hogy ki kell hagyja a hétfői mérkőzést, a játékos nagy pályás klubjában, a SZEOL SC-ben sem tudta vállalni a játékot szombaton. Nem csak a lélektan miatt lenne fontos a győzelem megszerzése a Dunaújváros ellen az UTC számára, hanem azért is, mert ezt követően nem lesz pihenő a futsalban sem, folyamatosan várnak a mérkőzések az UTC-re, ezzel együtt pedig a nagy pályás labdarúgásban is zajlik tovább a bajnokság. Sőt, mindkét terepen kupamérkőzésekre is sor kerül hamarosan, ráadásul az UTC a sorsolás értelmében egy légvonalban is több, mint 260 km-re lévő ellenfélhez, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerhez látogat majd a futsal Magyar Kupában október 15-én. E mellett a gárda több játékosa érintett lesz majd az októberi amatőr Európa bajnokság selejtező mérkőzésein a magyar válogatott színeiben, így a legfontosabb feladatnak Brinszky Adrián a terhelés kellő elosztását nevezte a rájuk váró időszakban. Tekintve, hogy az UTC még az Aramishoz és a Bajnokok Ligája résztvevő Berettyóújfaluhoz is utazik még az első körben a visszavágók előtt, a Dunaújváros elleni mérkőzésen roppant fontos lenne, hogy begyűjtse első pontjait. Hogy megteszi-e ezt, az kiderül a hétfőn 19 órától az újszegedi sportcsarnokban.

A bajnokság állása

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Rába ETO 5 4 1 0 37 9 28 13
2. Futsal Club Veszprém 5 3 1 1 20 10 10 10
3. MVFC-Berettyóújfalu 4 3 1 0 14 7 7 10
4. Aramis SE 5 3 0 2 32 20 12 9
5. Swietelsky-Haladás VSE 5 3 0 2 31 25 6 9
6. Vasas Futsal 4 2 0 2 19 16 3 6
7. Rubeola FC Csömör 5 2 0 3 14 23 -9 6
8. DF Renaplin FC 5 1 1 3 6 17 -11 4
9. Pioneers VFC 5 1 0 4 15 39 -24 3
10. Újszegedi Torna Club 5 0 0 5 12 34 -22 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.