Sport

Kosárlabda: új centerrel a fedélzeten verte a Szedeák a Pécset

Kosárlabda: új centerrel a fedélzeten verte a Szedeák a Pécset

2014. szeptember 11., csütörtök
Kosárlabda: új centerrel a fedélzeten verte a Szedeák a Pécset
szedeak_pecs15_gs

Hosszabbítás után hatpontos sikert aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák a Pécsi VSK-Pannonpower ellen a Kaposváron zajló Orosz László Emléktorna első elődöntőjében.

A szegedi együttesben bemutatkozott az összecsapáson a gárda újonnan igazolt centere,

Darko Balaban

, ráadásul rögtön a győzelem egyik fő letéteményeseként 26 dobott pontjával. A 25 éves, 210 cm magas, a 2011-2012-es idényben a Smederevo játékosaként a szerb bajnokság alapszakaszának MVP-je volt. Az előző idény során a macedón bajnokságban, a Feni Indistrija csapatában 14.5 pontot átlagolt 7.5 lepattanóval, majd visszatért a Smederevóhoz a szerb élvonalba, amelyben meccsenként 14.5 pontot dobott és 8.5 lepattanót szedett. Balaban a 2013-as évben tagja volt a Mediterrán Játékokon ezüstérmes és a kazanyi Universiadén bronzérmes szerb válogatottnak.

Nikola Lazic

legénysége pénteken 18 órakor a hazai Kaposvár és a MAFC mérkőzésének győztesével találkozik az emléktorna döntőjében.

Orosz László Emléktorna, elődöntő:

Pécsi VSK-Pannonpower - Naturtex-SZTE-Szedeák 84-90 (13-25, 14-14, 24-20, 22-14, 11-17) h.u.

Szedeák:

Jereminov 15/9, Vágvölgyi 11, Kiss Zs. 8/3, Majstorovic 21/15, Balaban 26.

Csere:

Csorvási L. 2, Kuntic 3, Demeter, Varga Z. 4, Mike.

Vezetőedző:

Nikola Lazic. Simándi Árpád másodedző:

"A mérkőzés bizonyos szakaszaiban már voltak pozitív, biztató jelek. E mellett voltak olyan periódusok, amikor visszaestünk kissé, ennek az okait még ki kell majd elemeznünk. Az új center, Darko Balaban összességében nagyon jó benyomást keltett. Természetesen, akadnak még hibái, illetve nem volt még alkalma összeszokni a többiekkel, de azért az nem véletlen, hogy 26 pontot dobott. Messzemenő következtetéseket ebből még nem szabad levonni, de a mai mérkőzésen megmutatta, hogy egy ő egy jó kosárlabdázó. A fiatalok közül Vágvölgyi Ákos kezdőként a hosszabbítással együtt körülbelül 25-30 percet játszott, és nagyon pozitív volt, amit láttunk tőle. Aktív volt és energikus, ahogy mondani szokás, megtöltötte a statisztikai lapját - dobott 11 pontot, szerzett lepattanót, szerzett labdát, volt gólpassza. A többi fiatalon is, akik ma pályára léptek, látszik a fejlődés, de még mindannyiuknak nagyon sokat kell fejlődniük, hogy stabil játékossá válhassanak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.