Sport

Kick-box: Vb-re készülnek a szegedi fiatalok

Kick-box: Vb-re készülnek a szegedi fiatalok

2014. szeptember 4., csütörtök
Kick-box: Vb-re készülnek a szegedi fiatalok
kick_box_elso_nap32_gs

Szeptember 6-13. között az olaszországi Riminiben rendezik meg az utánpótlás kick-boksz világbajnokságot, amelyre Szegedről hat versenyző utazik el.

A Combat "D" SC színeiben öten kvalifikálták magukat a világbajnokságra, így Szegedet képviselheti

Csonka Attila, Csonka Zsófia, Bákai Blanka, Liszkai Krisztina

valamint

Homolya Dániel

is. Az ő felkészítésüket Varga Zsolt és Almási Bence edzők végezték. Csonka Attila kadett II-ben, a másik négy versenyző pedig junior csoportban vesz részt majd a Vb-n. A fiatalok a hétfői edzésen elmondták, sokadik világeseményükre készülnek már a hosszas edzőtábort követően, az eddigi eseményeken pedig szép eredményeket szereztek. Csonka Zsófia korábban kadett II-ben világbajnoki második helyet, Homolya Dániel Európa-bajnoki bronzot, Liszkai Krisztina világbajnoki bronzot, Csonka Attila Világkupa első helyezést,míg Bákai Blanka az Austria Classicon a felnőttek között harmadik helyet szerzett a korábbi versenyeiken.

combat_sc_d_14_09_01_gs

"Érmet szeretnénk szerezni a világbajnokságról, az, hogy milyen színű lesz majd az az érem, az nagyon képlékeny, hiszen utánpótlás tornáról van szó, ahol az életkorok miatt állandó mozgás van az résztvevők tekintetében. A felkészülés és az eddigi eredmények alapján reális elvárás lehet a két érem." - mondta el a tornával kapcsolatos várakozásokat

Szabó Gábor

, a Combat "D" SC elnöke. A sportvezető elmondta, a gyerekek tanulás mellett heti négy edzésen vesznek részt, abban pedig, hogy eljutottak a világbajnokságra, a korábbi eredményeik mellett az egész idei éves munkájuk benne van, és a Riminiben zajló Vb-re időzítik majd a legjobb formájukat.

balatoni_david_tigers_14_09_03_tigers

A Tigers Kick Box SE színeiben

Balatoni Dávid

jutott ki a világbajnokságra, aki kadett II.-ben, kick-light-ban, +69 kilós csoportban fog indulni. Dávid három éve jár kick-box edzésekre, háromszoros magyar bajnoki címe mellett egy Világkupa győzelmet is bezsebelt már pályafutása során, először fog szerepelni világbajnokságon. "Mivel Dávidnak ez az utolsó éve ebben a csoportban, valamint kiváló testi adottságokkal bír, hiszen 190 centi és 100 kiló, ezért jó esélyekkel utazik Olaszországba. A sikerhez megvan a kellő elszántsága, a hozzáállása is teljesen jó, dobogós helyezést várok tőle." - nyilatkozta Balatoni Dávid trénere,

Kovács Sándor

. Az itáliai városban a mintegy 7 ezer néző befogadására alkalmas 105 Stadiumban rendezik meg a WAKO (World Asociation Of Kick-boxing Organisation) utánpótlás kick-boksz világbajnokságot, azon a helyszínen, ahol Európa egyik legnevesebb sportágbeli versenyét, a Best Fightert is megrendezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.