Sport

Kézilabda: idegenbeli diadallal kezdte a másodosztályt az FKSE Algyő

Kézilabda: idegenbeli diadallal kezdte a másodosztályt az FKSE Algyő

2014. szeptember 15., hétfő
Kézilabda: idegenbeli diadallal kezdte a másodosztályt az FKSE Algyő
fkse_algyo_01

A férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport első fordulójában az idén feljutó FKSE Algyő a szintén újonc Füzesabony otthonában aratott egygólos győzelmet.

A mérkőzés algyői góllal indult, de a 7. percben már a hazaiak vezettek 3-1-re. Felváltva estek a gólok, így negyedóra elteltével még mindig kétgólos volt a füzesabonyiak előnye (6-4). A 20. percre azonban összeállt az algyői csapat védekezése, és 8-6-ra átvette a vezetést. A fej fej melletti küzdelem után az első félidő egygólos FKSE Algyő-előnnyel zárult. A második félidőben a hazai csapat nagy energiákat mozgósított a győzelem érdekében, és 10 perc játék után újból vezetett. Ekkor a vendégcsapat erőteljes hajrába kezdett, a huszadik percre már háromgólos előnyre tett szert, melyet az 55. percig tartott. A füzesabonyiak azonban nem engedték kicsúszni a meccset a kezük közül, és a mérkőzés hajrájára egy gólra megközelítették az ellenfelet. Szerencsére a végjátékban az algyőiek bizonyultak higgadtabbnak, és sikerült kiharcolniuk ezt a nagyon fontos győzelmet. Raffai Andrásék a második körben a MOL-Pick Szeged U23-as együttesét fogadják hazai pályán szeptember 20-án, szombaton 18 órától.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 1. forduló:

Juhász ’99-Füzesabony SC - FKSE Algyő 23-24 (11-12)

Füzesabony, Teleki Blanka Általános Iskola, 160 néző. Vezette: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó.

FKSE Algyő:

KISS O. - Ambrus 5, RAFFAI 3, Zöldy 2, Szepesi 1, Béleczki 2, Bolvári.

Cserék:

Farkas (kapus), Gazsó 3, Pál 5, Kocsis 1, Szélpál 2, Kiss A., Valackai, Varga, Morva.

Vezetőedző:

Dankó Ervin. Dankó Ervin:

"Örülök a győzelemnek, de nem vagyok maradéktalanul elégedett. A védekezésünk helyenként kiváló volt, viszont támadó játékunk sokszor technikai hibával ért végett. Minden kezdet nehéz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.