Sport

Úszó EB - magyar eredmények

Úszó EB - magyar eredmények

2014. augusztus 19., kedd
Úszó EB - magyar eredmények
Kormos Villõ

Sikeres napot zártak a magyar sportolók a berlini úszó Európa-bajnokságon, Gyurta Dániel negyedik 100 méter mellen, Reisinger Zsófia és Kormos Villő bronzérmes női szinkron toronyugrásban, Hosszú Katinka döntős 100 méter gyorson, Cseh László döntős 200 m vegyesen, Verrasztó Dávid kilencedik - írja az MTI.

Gyurta Dániel

negyedik lett 100 méter mellen a berlini úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján. Az UTE versenyzője végig a negyedik helyen tempózott, végül 59.88 másodperccel csapott a célba, így elmaradt a hétfői elődöntőben elért 59.58-tól, pedig azzal az idővel harmadik lett volna. A 200 méter olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédője, aki kivételesen kihagyja kedvenc számát, pályafutása során normálmedencés világversenyen először állhatott volna dobogóra ebben a számban, ha megismétli egy nappal korábbi teljesítményét.

Hosszú Katinka

az ötödik legjobb idővel jutott a női 100 méter gyors szerdai fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján. A hétfőn 400 méter vegyesen címét megvédve aranyérmes úszó a második elődöntőben harmadikként csapott célba 54.48 másodperces idővel, azaz három századdal elmaradt a délelőtti előfutamban elért egyéni csúcsától. A Vasas háromszoros világbajnoka szinte végig a harmadik helyen haladt a futamában, így nem volt kétséges döntős szereplése. Hosszú Katinka azonban kihagyja a 100 méter gyors döntőjét. "Holnap 200 vegyesen és 100 háton indulok, a 100 gyors döntőjében viszont nem. Ahhoz valami egészen nagy időt kellett volna repesztenem, de nem vagyok elégedetlen, nagy versenyen most indultam először ebben a számban. A 200 gyorsra mindenesetre jó tapasztalattal szolgált" - indokolta döntését.

Reisinger Zsófia

és

Kormos Villő

bronzérmes lett női szinkron toronyugrásban. A címvédő

Cseh László

a legjobb idővel jutott a 200 méter vegyes szerdai döntőjébe a berlini úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján. A szám másik magyarja,

Verrasztó Dávid

kilencedikként zárt. A 11-szeres nagymedencés Eb-győztes Cseh a második elődöntőben végig vezetve elsőként csapott célba 1:58.00 perces idővel, ami több mint egy másodperccel jobb volt, mint a délelőtti előfutamban elért 1:59.17 perc. Verrasztó ugyanebben a futamban hiába javított nyolc tizedet délelőtti teljesítményén, hatodikként ért célba 2:00.43 perccel, ami azt jelentette, hogy 11 századdal lemaradt a fináléról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.