Sport

Labdarúgás: pontot rabolt Siófokról a Szeged-Grosics + FOTÓK

Labdarúgás: pontot rabolt Siófokról a Szeged-Grosics + FOTÓK

2014. augusztus 16., szombat
Labdarúgás: pontot rabolt Siófokról a Szeged-Grosics + FOTÓK
siofok_szeged2011_034

Két ellentétes félidő után tulajdonképpen igazságosnak mondható döntetlen született az FGSZ Siófok és a Szeged 2011-Grosics Akadémia összecsapásán az NB II első fordulójában.

A vendégek fölényével kezdődött az első félidő, de mint később kiderült, a tér átengedése csak altatás volt a Siófok részéről. A sárga mezesek némi szerencsével, mindemellett gólt érő támadás végén szereztek vezetést, amikor

Ivancsics

félfordulatos kapáslövése a keresztlécről a végül gólt szerző Darut találta meg üresen. (1-0) A szünetig többször is veszélyeztetni tudtak a hazaiak, míg a Szeged a fordulásig nem találta játékát.

Nyilas Elek

a második játékrész előtt becserélte

Oláh Gergőt

, aki meghozta a középpályán a kellő stabilitást csapata számára. Sőt, az egyenlítésre sem kellett sokat várni a Balaton partjára szép számban elutazó kék-fekete ultráknak, hiszen a 48. minutumban

Germán

használt ki egy kapu előtti kavarodást. (1-1) Máté Péterék a találkozó hátralévő részében domináltak, több helyzetet is kidolgoztak, újabb gólt azonban már nem tudtak elérni. A túloldalon

Horváth

szerezhetett volna győzelmet érő találatot a 88. minutumban, de

Molnárt

kisegítve hárított a kapufa, így maradt az 1-1-es döntetlen a végeredmény. Az egy év távollét után a másodosztály küzdelmeibe visszatérő Szeged-Grosics tehát pontszerzéssel kezdte a bajnokságot, ami a jó erőkből álló Siófok otthonában mindenképpen komoly fegyvertény. Folytatás egy hét múlva a tavalyi nagy rivális Soroksár otthonában.

Siófok, Siófoki Városi Stadion, 600 néző
2014. augusztus 16., 18.00
FGSZ Siófok
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Farkas Tibor • asszisztens: Lémon Oszkár, Kis Zoltán
1
-
1

Labdarúgó NB II, 1. forduló:

FGSZ Siófok - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (1-0)

Siófok, Siófoki Városi Stadion, 600 néző. Vezette: Farkas Tibor (Lémon Oszkár, Kis Zoltán).

Siófok:

Tajti – Gubicza, Fülöp, Papp Sz., Baranyai, Futó, Peszmeg, Gárdos (Kozma 81'), Ivancsics (Horváth 81'), Papp M. (Kirchner 49'), Daru.

Vezetőedző:

Horváth Károly.

Szeged:

Molnár - Kéri, Farkas M., Markovic, Mészáros, Szabó P., Máté, Fitos (Oláh G. - a szünetben), Zabari (Pászka 80'), Oláh L. (Zelenyánszki 71'), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gólszerzők:

Daru (18'), ill. Germán (48').

Sárga lap:

Papp M. (40'), Futó (49'), Peszmeg (55'), ill. Mészáros (36'), Kéri (63'). Nyilas Elek:

"Jó teljesítményt nyújtottunk, végig kontrolláltuk a mérkőzést. Az első félidőben még egyenlő küzdelem folyt a pályán, de a második játékrészben egyértelműen mi domináltunk. Természetesen, mondhatnánk, hogy idegenben jó a döntetlen, de a látottak alapján csalódott vagyok, amiért csak ponttal távozunk Siófokról, hiszen egyértelműen benne volt a játékunkban a győzelem."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Farkas Tibor lefújta a találkozót, amelyen két ellentétes félidőt láthatott a nézősereg. Az első felvonásban jobban futballoztak a siófokiak, a szünet után azonban Oláh Gergő beállásával stabilabbá vált a Szeged játéka. Germánék így az egy pontra mindenképpen rászolgáltak, de a helyzetek alapján a győzelemtől sem álltak távol.
88'
A végén kis híján megszerzi a győztes gólt a Siófok! Papp Szilárd beívelésénél Horváth Bence nagyon egyedül maradt az ötös sarkánál, de közeli kísérlete a jobb oldali kapufán csattant.
82'
Pászka mutatkozott be egy szép megmozdulással - cseleit nem tudták lekövetni a védők, de az azokat követő beadást is csak üggyel-bajjal mentették szögletre.
81'
Cserélnek a hazaiak is, rögtön kettőt: Gárdos és Ivancsics hagyta el a gyepet, helyükre Horváth és Kozma álltak be.
80'
Zabari szenvedett kisebb sérülést, nem tudja folytatni a játékot, helyére a szintén saját nevelésű Pászka állt be.
74'
Máté Péter! A pengés középpályás gyönyörűen cselezte magát tisztára a tizenhatos előterében, kísérletét pedig Tajti éppen Zabari elé ütötte, aki azonban 7-8 méterről a jobb alsó mellé lőtt.
71'
Frissíti csapatát Nyilas mester: Oláh Lóránt helyét Zelenyánszki vette át a folytatásra.
69'
Zabari lépett ki a védők közül, nagy helyzetben azonban rossz megoldást választott, megpróbált középre adni, a védelem pedig tisztázni tudott.
65'
Csak mondani kellett! Előbb Germán centerezéséről maradt le alig centikkel Máté középen, majd a túloldalon Kirchner került lövőhelyzetbe és tüzelt kapu fölé.
65'
Javarészt a mezőnyben folyik a játék, habár ettől függetlenül mozgalmas futballt láthat a publikum. A kapuk viszont nem forogtak különösebb veszélyben az elmúlt percek során.
63'
Kéri Tamás is besárgul, valamelyest felesleges szabálytalanság után.
57'
Persze, van itt foci is: Máté ugratta ki remek ütemben Zabarit, a szélső pedig megpróbálta átemelni Tajtit, ugyanakkor az emelés nem talált célt, egy méterrel a keresztléc felett szállt el a labda.
55'
Beindult a pókerparti, Peszmeg is lapot kér, de legalább is addig reklamált, amíg kapott egyet.
49'
Horváth Károly is cserére szánta el magát: Papp Mátét a múlt heti kupameccsen mesterhármast szerző Kirchner váltja.
49'
Futó kapott sárga lapot egy túlzottan kemény faultot követően.
48'
GÓÓÓL!!! Mészáros kanyarított középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, középen pedig egy védő balul elsült mozdulata révén éppen Germán elé hullott a labda, aki 5 méterről nem hibázta el a lehetőséget! 1-1!
46'
A vendégeknél Fitos helyett Oláh Gergő folytatja a játékot a második felvonásban a középpálya stabilizálása érdekében.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek. A szünetben vezet az attraktívabb futballal előrukkoló hazai gárda.
45'
Farkas Márk került kisebb helyzetbe, de fejesét Tajti magabiztosan fogta.
40'
Papp Máté buktatta Germánt, az eset nyomán pedig előkerült a sárga kártya a bíró zsebéből.
39'
Mostanra egyértelműen fölényt alakított ki a Siófok, ami helyzetekben is megmutatkozik. Peszmeg 20 méteres bombája csak kevéssel kerülte el a bal felsőt.
36'
Gárdos lódult meg a jobb szélen, Mészáros visszahúzni sem tudta, majd a beadást Ivancsics tette kapura 17 méterről, kevéssel eltévesztve csak a jobb felső sarkot. Farkas játékvezető az akció végén sárgát adott a vendégek balhátvédjének a mezrántásért.
30'
Az utóbbi percekben a vendégek ultráival van elfoglalva a helyi hangosbemondó, többször is sportszerű buzdításra figyelmeztetve őket.
27'
Újabb védelmi hiba a fehér mezeseknél, Darura ismét nem jutott ember, így a csatár szabadon fejelhetett 11 méterről Gárdos jobbról érkező beívelésénél. A labda a jobb kapufa mellett nem sokkal hagyta el a játékteret.
25'
A gól óta kezdi átvenni a kezdeményezést Horváth Károly alakulata, miután a meccs elején - tudatosan - átadta a területet a Szegednek. Ugyanakkor komolyabb helyzet nélkül csordogál jelenleg a találkozó, mezőnyben pattog a játékszer.
18'
Gól... De még milyen peches?! Ivancsics vállalt el kapásból félfordulattal egy balról érkező beadást, a zseniális perdítés pedig átszállt a kissé kint álló Molnár felett. Bár a keresztléc ekkor még hárított, a kipattanó éppen az érkező Darut találta meg, aki 5 méterről a hálóba bombázott. 1-0.
15'
Támadólag lépnek fel a szegediek, főleg a bal oldalon játszó Zabari nagyon aktív, nehezen bírnak vele a hazai pályán is védekezésre kényszerülő siófokiak.
13'
Peszmeg vállalkozott lövésre 18 méterről, de Molnárnak nem okozott különösebb problémát a kísérlet hatástalanítása.
10'
Szép támadást vezettek a fehér mezesek, ami közben az egyik siófoki védő kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, de Farkas sporttárs nem látta, vagy nem úgy látta az esetet.
8'
Kiegyenlített játékot láthat a körülbelül 600 fős publikum, közte a vendégek 100 fős tábora. Molnár már kétszer is labdához érhetett, mindkétszer egy-egy jobboldali beívelést kellett lehúznia.
3'
Szegedi lehetőséggel indul a meccs, Germán került lövőhelyzetbe, de Tajti hárított - más kérdés, hogyha bemegy, sem gól, mert a bíró les miatt sípolt a jelenet végén.
1'
Ebben a pillanatban elkezdődött a találkozó. A vendégek tiszta fehérben játszanak ma, míg a Siófok játékosai - a szokásoknak megfelelően - sárga mezt és kék nadrágot húztak. A labdát a hazaiak indították útjára.
17.55: A Szegednél ezúttal már a kispadon kapott helyet a sérülését lassan maga mögött hagyó Tímár Krisztián, így adott esetben akár pályára is léphet legutóbbi csapata ellen a korábbi válogatott középhátvéd. 17.50: Nyilas Elek tanítványait szép számú szegedi szurkolócsapat is elkísérte a Balaton partjára.
ultras_szeged_siofok

Fotó: Ultras Szeged/Facebook

17.45: Üdvözöljük olvasóinkat, egy év után végre ismét másodosztályú bajnoki mérkőzésen szoríthatunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia sikeréért. A helyszín ezúttal Siófok, ahol a turizmus szempontjából kevésbé ideális, a futball aspektusából viszont már előnyösebb időjárás honol. A levegő 23-24 fokos, a Balaton felől pedig közepes erősségű szél fúj. Ami az összeállításokat illeti, a hazaiak mestere, Horváth Károly Pécseli Szilárd és Horváth Bence mellett kihagyta a kezdőből az Ónodon mesterhármast szerző Kirchner Krisztiánt, Nyilas Elek pedig még ennél is jobban felforgatta csapatát. Az első sípszótól a pályán lesz így Slobodan Markovic, Zabari Dávid és Fitos László, míg Oláh Lóránt társa a csatársorban ezúttal már a tavalyi NB III-es gólkirály Germán Tamás. A találkozó Farkas Tibor sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.