Sport

Labdarúgás: Taktikusan nyert a Mórahalom Makón + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: Taktikusan nyert a Mórahalom Makón + FOTÓK, VIDEÓ

2014. augusztus 16., szombat
Labdarúgás: Taktikusan nyert a Mórahalom Makón + FOTÓK, VIDEÓ
mako_morahalom_08_16_gs

A Csongrád megyei I. osztály nyitófordulójában Makóra látogatott a Mórahalom. A hazaiak bár egyetlen percig sem adták fel a pontszerzés reményét, ezen a napon meg kellett hajolniuk a Mórahalom előtt.

Elkezdődött a szezon a Csongrád megyei I. osztályban is, az első fordulóban a nyáron változásokon átesett Makó a Mórahalmot fogadta. Az első percektől kezdve támadólag lépett fel a vendég csapat,

Magyar György

együttese főleg labdabirtoklásban nőtt ellenfele fölé, és kisebb helyzeteket is kialakított, azonban először a Makó találta el a kaput. Az egész meccsen keresztül lelkes hazaiak

Horváth

kapáslövésével tesztelték

Czirjákot

, majd

Tóth Timotheusz

hagyta ki a meccs első ziccerét, miután

Varga

megindulását követően nem tudta a hosszú sarkot kilőni a tizenhatos széléről. Rögtön ezt követően hátrányba is került a hazai csapat: szinte a teljes hazai védelem fölött elszállt a labda,

Tóth Lukács

pedig közelről nem hibázott, és megszerezte a vezetést a Mórahalomnak, 0-1. A gólt követően rövid üresjárat következett, majd

Szőke Péter

a kapufát találta telibe, ez viszont a makóiakat felébresztette, és nem egyszer beszorították a vendégeket a félidő hajrájában, de a homokhátiak védelme hibátlanul működött. A játékrész legvégére kissé elfáradt a hazai csapat, ezt majdnem meg is lovagolta a Mórahalom Szőkének köszönhetően, de maradt az egy gólos vendég előny. A második félidőben

Udvari

volt a Makó legveszélyesebb embere: a fejjel tovább csúsztatott labdája majdnem a saját kapujában kötött ki. Az 58. percben Szőke az újabb lehetőségét már nem hibázta el. A makói védelem hibázott ismét nagyot, amikor egy indítást követően nem tudtak tisztázni, a mórahalmi támadó pedig élt az ajándékba kapott lehetőséggel, és a kimozduló

Frank

mellett az üres hálóba lőtte a labdát, 0-2. Czirják momentumai következtek, először egy szabadrúgást védett, majd a kipattanó labdát bravúrosan hárította, három méterről leadott ismétlést fogott a mórahalmi kapus. A cseréket követően sem változott meg a játék képe, a Makó mindent megtett legalább a szépítésért, a lefújásig mindent kiadtak magukból

Frank Csaba

tanítványai, de Magyar Györgyék rendkívül okosan, taktikusan passzolgattak, hátul pedig sokkal magabiztosabban futballoztak, mint ellenfelük. A Makó végig küzdötte a meccset, azonban közel sem tudott olyan és annyi lehetőséget kidolgozni, mint a Mórahalom, amely taktikus játékkal elvitte a három pontot Makóról. A második fordulóban a Makónak nem lesz könnyebb dolga, hiszen Hódmezővásárhelyre látogatnak, míg a Mórahalom az Algyő ellen mutatkozhat be hazai környezetben a 2014/15-ös bajnokságban.

Makó, 200 néző
2014. augusztus 16., 17.00
Makói FC
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Gyuga Zsolt • asszisztens: Farkas Csaba Zsolt, Fehér József
0
-
2

Labdarúgó megye I. osztály, 1. forduló:

Makói FC - Mórahalom VSE 0-2 (0-1)

Makó, 200 néző. Vezeti: Gyuga Zsolt (Farkas Csaba Zsolt, Fehér József).

Makói FC:

Frank Á.- Palotás, Sarnyai,(Köteles, 75') Varga Cs., Pataki, (Czebe, a szünetben) Mátó G.,(Farkas D., 56.) Kovács Zs.,(Kópiás, 69') Horváth K., Tóth T.,(Bress, 63') Tóth A. Bány.

Vezetőedző:

Frank Csaba.

Mórahalom VSE:

Czirják - Szücs, Udvari, Márki, (Takács, a szünetben) Magyar, Vojnic-Zelic, Tóth L.,(Zámbori, 63') Gonda, Szőke, K.Tóth.(Lázár, 69')

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Tóth L. (17'), Szőke (58')

Sárga lap:

Bány (76') ill. Márki (37'), Lázár (90+2') Frank Csaba:

"Rutin-fiatalság: 2-0. Jó úton haladunk, megyünk tovább a megkezdett utunkon. Köszönöm a közönség biztatását, valamint gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!"

Magyar György:

"Amiért jöttünk, azt sikerült végrehajtanunk, sikerült három pontot szereznünk egy jó ellenfél ellen."

A Makói VTV összefoglalója a mérkőzésről:

http://www.youtube.com/watch?v=0YAfgNBL4Is

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Gyuga játékvezető lefújja a találkozót, a Mórahalom elviszi mindhárom pontot Makóról. Magyar Györgyék győzelme nem forgott veszélyben a mérkőzés alatt, taktikusan futballozva verték meg ellenfelüket, a Makó pedig derekasan küzdött a meccs végééig.
90+2'
Lázár is kap egy sárgát a vendégektől.
90'
Az utolsó percben járunk, a Makó továbbra sem adta fel a szépítés reményét, a vendégek pedig okosan futballoznak. Két percet hosszabbít Gyuga játékvezető.
88'
Farkas tudott lőni a tizenhatos előteréből, a megpattanó labdát Bány hiába emelte kapura a kimozduló Czirják felett, elképzelése jó volt, de emelése a kapu fölött repült el.
85'
Farkas Dávidot szerelte szabálytalanul Szücs, a sértett és a tettes kicsit összeszólalkoztak, de a csapattársaiknak sikerült csillapítani a kedélyeket.
81'
Tóth A. esett el a tizenhatoson belül Szücs szorításában, Gyuga továbbot intett.
80'
Tíz perc van hátra a meccsből, bár derekasan küzd a hazai csapat, de nincs benne a levegőben, hogy pontot szerezhetnének a mai napon.
78'
Szép akciót vitt végig a Makó: a jobb oldali beadásra jól érkezett Tóth A., fejese azonban nem talált kaput.
76'
Az első makói sárga is megszületett a meccsen: Bány részesült figyelmeztetésben.
75'
Újabb makói csere: Sarnyai helyére Köteles érkezett.
69'
Kihasználja újabb cserelehetőségét a Mórahalom is: K.Tóth helyett Lázár érkezik a pályára. A Makó is változtat, Kovács helyére Kópiás jön.
68'
Továbbra is magas az iram, a Makó mindent elkövet a szépítésért, a Mórahalom támadásai pedig szinte mindig veszélyt hordoznak magukban.
63'
Mindkét csapat változtat, a Makótól Tóth T. helyett Bress, míg a Mórahalomnál az egyik gólszerző, Tóth L. helyére Zámbori érkezett.
61'
Óriásit védett Czirják, előbb egy szabadrúgást hárított,majd a kipattanóba is jól dobta be magát, a 3 méterről leadott lövést bravúrral fogta, rögtön szépíthetett volna a Makó.
58'
GÓÓÓÓÓL! Kettővel megy a Mórahalom! Óriási védelmi hibát használ ki Szőke, aki az ajándékba kapott labdát elpöcköli a kimozduló Frank mellett, a játékszer pedig az üres kapuba gurult, 0-2.
56'
A szöglet előtt ismét cserél a Makó, Farkas D. állt be Mátó helyett.
56'
Végül Bány lőtte el, szögletre pattant a labda a sorfalról.
55'
Jó helyről lőhet szabadrúgást a Makó, Sarnyai készülődik.
52'
Kis híján egyenlített a Makó! Méghozzá mórahalmi segítséggel,egy bedobást Udvari csúsztatott meg az ötös sarkánál, centikkel kerülte el a kaput a labda.
47'
A Mórahalom is változtatott a félidőben, a sárga lapos Márki helyett Takács folytatja.
46'
Cserélt a Makó, Pataki nem tudta folytatni, helyére Czebe állt be.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a Békés megyéből érkezett játékvezető sípja elindította a második játékrészt.
SZÜNET
45'
Gyuga játékvezető nem hosszabbít, 1-0-s vendég előnnyel vonulnak pihenni a csapatok.
45'
Szőke szakadt el a védőktől, a lecsorgó labdával azonban nem tudott helyzetet kialakítani, köszönhetően Frank ütemérzékének, aki jól mozdult ki kapujából.
43'
Pataki visszatért a pályára, kissé beszorul a Makó az első félidő hajrájában.
39'
Patakit kell hosszabban ápolni egy ütközést követően, sántikálva sétál le a pályáról.
38'
Három szögletet is rúghatott egymást követően a Makó, de a mórahalmi védelem rendre hárított fejjel.
36'
A meccs első sárga lapját Márki kapja, miután lerántotta Kovácsot a félpályánál.
32'
Keményen küzd a Makó, de nehezen tudják feltörni a Mórahalom védelmét, míg a vendégek rendre gyors csatáraikat keresik.
27'
Könnyedén két gólos lehetett volna a mórahalmi előny! A jobb oldali beadást követően Szőke érkezett középen, aki okosan a léc alá lőtt volna,de lövése a kapufáról levágódott, pár másodperccel később pedig ismét ziccerbe került a Mórahalom a középre tartó Gondának köszönhetően, azonban lapos tekerése is mellé ment, marad a 0-1.
23'
Hamar kivívta a hazaiak ellenszenvét Gyuga játékvezető, Bánnyal szemben elkövetett szabálytalanságért jó helyről rúghatott volna szabadrúgást a Makó, azonban nem fújt a bíró. A gólt követően kicsit leült a játék.
17'
GÓÓÓL! Rögtön büntet a Mórahalom, a beadásról többen is lemaradtak középen, ahol Tóth Lukács kegyetlenül kihasználta a lehetőséget, vezet a Mórahalom.
16'
Óriási helyzetet hagyott ki a Makó, Varga indult meg a jobb szélen, majd középre húzott, ahol kis szerencsével nála maradt, majd a hosszún érkező Tóth T. elé tálalt, aki átvétel után a hosszú sarkot célozta meg, lövése kicsivel a kapufa mellett hagyta el a pályát.
11'
Szép kapáslövés Horváth-tól, akihez tisztán került a labda ,miután a mórahalmi védelem kifejelte azt, lövése pontosan a kapu közepére érkezett, Czirják védett magabiztosan.
9'
Magyar végzett el ígéretes helyről egy szabadrúgást, nem sokkal tévesztett célt.
7'
Főképp a Mórahalomnál van a labda, az első lövés azonban a Makóé: Bány cselezett ki két embert, majd 25 méterről leadott próbálkozása fölé szállt.
3'
Egy bal oldali lapos beadás egészen a túloldalon érkező K.Tóthoz jutott el, Frank azonban remekül jött ki a kapujából K.Tóth középre ívelését követően.
1'
Gyuga Zsolt sípszava nem csak a meccs-, hanem a szezon kezdetét is jelenti a csapatoknak.
16:57 - A hazai Makó fehér felsőben, piros alsóban lép majd pályára, míg a vendég Mórahalom sárga felsőben, fekete nadrágban és sárga sportszárban futnak ki a fűre. 16:54 - Köszöntjük olvasóinkat a makói sportpályáról, a csapatok készen állnak a kezdésre. Az évad első Makón született találatára még várni kell, az ifjúságiak 0-0-s döntetlent játszottak. A találkozó Gyuga Zsolt sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.