Sport

Labdarúgás: Begyűjtené első sikerét a HFC

Labdarúgás: Begyűjtené első sikerét a HFC

2014. augusztus 22., péntek
Labdarúgás: Begyűjtené első sikerét a HFC
hfc_utc19_gs

A megyei I. osztályban merész terveket szövögető Hódmezővásárhelyi FC is debütál hazai pályán az új évadban. Ellenfelük az a Makó lesz, ahonnan a jelenlegi HFC tréner, Bódi Attila "hazatért" a nyáron, külön pikantériája lesz tehát a vasárnapi meccsnek, amelyet portálunk élő szöveges formában közvetít.

Négy hónap nem túl nagy idő, de úgy látszik ez nem teljesen igaz a labdarúgásra, hiszen az őszi bajnoki cím után a bajnokságot csak az ötödik helyen záró vásárhelyieknél alaposan kicserélődött a keret és a kispadon is új tréner - az éppen Makóról érkezett -

Bódi Attila

vár első hazai bemutatkozására. A fentiek miatt a makóiaknál is változás történt az edző személyében, az eddig utánpótlásban dolgozott

Frank Csaba

kezébe került a karmesteri pálca. Az új edző már a bajnoki nyitányon is bátran nyúlt a fiatalokhoz, úgy tűnik ez az évet egy új, fiatal csapat kialakítására szánják a Maros-partján. A bajnoki rajt egyik csapat számára sem sikeredett túl jóra. A bajnokesélyesnek tartott vásárhelyiek 2-0-ás vezetésük után csak 2-2-es döntetlent értek el Csongrádon, míg a makóiak hazai pályán szenvedtek 2-0 arányú vereséget a megyei I. osztály másik bajnokesélyesének tartott csapatától, a Mórahalomtól. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás nagy kérdése, hogy a még összeszokatlannak tűnő hazaiak ellen hogyan tud helytállni a tizenévesekkel megtűzdelt, így rutintalanabbnak tűnő vendég gárda. A vásárhelyiek készülődéséről Bódi Atila vezetőedző az alábbiakat mondta el: " Sajnos még nem vagyunk egységes csapat és vannak megoldásra váró morális gondjaink is. Azt, hogy a kétgólos vezetésről Csongrádon elvesztegetett pontokat hogyan dolgozták fel a játékosok, majd a vasárnapi mérkőzésen látottak döntik el. Az biztos, hogy az első fordulóban szerepelt kezdő tizenegyen néhány helyen változtatni fogok. A játékosaink közül ketten sérültek, a Mindszentről visszatért kapus, Kovács Krisztián a felkészülés hajrájában sérült meg. A rutinos hálóőr már edz ugyan, de pályára lépésére még várni kell. A kapus mellett egy másik rutinos játékosunk, Antal Krisztián is sérüléssel bajlódik, így ő sem áll bevetésre készen. Számomra nem jelent presztizst a makóiak elleni rangadó, nagyon szép időszakot töltöttem a Maros-partján, ahol nagyon sok barátot szereztem, de most a vásárhelyiek sikeréért dolgozom és ezt a meccset nekünk mindenképpen nyernünk kell ahhoz, hogy célunkat megvalósítsuk." Nehezebb helyzetben van azonban a Makó: a nyáron edzőváltáson átesett csapat

Frank Csaba

debütáló meccsén 2-0-ra kikapott a Mórahalomtól hazai pályán. A HFC ellen ezen a hétvégén sem a makóiak számítanak a mérkőzés favoritjának, azonban sokszor volt már példa a papírforma borulására. A vásárhelyi túrát követően két fontos mérkőzés várhat a Makóra, hiszen a Csongrád és az Ásotthalom ellen is hazai pályán játszanak majd Bányék. " Az esélytelenek nyugalmával utazunk Hódmezővásárhelyre, ugyanakkor nem fogunk feltett kezekkel pályára lépni. Számunkra tovább folytatódik a csapatépítés folyamata, amiben nagy szerepet kapnak a makói fiatalok. A sérültjeink közül Béres Róbertre már számíthatunk, Szilvási és Győri viszont továbbra is maradi. A kezdőcsapatot illetően elképzelhető 1-2 változás a múlt heti gárdához képest." - nyilatkozta Frank Csaba, a Makó vezetőedzője.

A Hódmezővásárhelyi FC kerete:

Gábor V., Vígh S. (kapusok), Király D., Kerepeczki, Kökény, Tóth J., Varga R., Bertók, Szilágyi N., Moravic, Marton, Nagy A., Brizik-Bodrogi I., Huszka, Huszár, Nikutovic, Dordevic, Rácz D., Szabó D., Juhász II. S.

A Makó FC várható kezdője:

Frank Á. – Palotás, Sarnyai, Varga Cs., Pataki, Mátó G., Kovács Zs., Horváth K., Tóth T., Tóth A., Bány.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön: (2014. április 27.)

Hódmezővásárhelyi FC - Makói FC 1 - 2 (0-1)

Hódmezővásárhely. Vezette: Vereska Mátyás (Fodor Lajos, Szilasi Szabolcs István)

Hódmezővásárhelyi FC:

Vasas - Grósz, Tóth, Antal (Kökény 82'), Szabó, Varga R., Varga M. (Keller 74'), Nagy, Hatvani, Rácz, Huszka (Brizik-Bodrogi 86').

Vezetőedző:

Lóczi István.

Makói FC:

Czirbus - Szilvási, Sarnyai (Horváth K. 73'), Jovetic, Bakos, Cetkovic, Kalász, Tóth T. (Horváth G. 30'), Bány (Győri 84'), Tóth A. (Bress 90'), Veselinov (Béres 73').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gól:

Grósz (57') ill. Tóth A. (44'), Cetkovic (88')

Sárga lap:

Nagy (45'), Antal (75') Vasas (89') ill. Cetkovic (27')

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban:

Csongrád TSE - Hódmezővásárhelyi FC 2 - 2 (0-1)

Csongrád. Vezette: Csamangó Tamás (Szalai Szabolcs István, Juhász Imre)

Csongrád TSE:

Bíró - Szeles, Szabó, Vincze, Bálint, Budai (Bánfi 89'), Kovács (Somodi 61'), Lévai, Maszlag, Fodor (Borák 71'), Nagy (Koncz 84').

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Hódmezővásárhelyi FC:

Gábor - Kerepeczki, Kökény, Varga R., Király D. (Juhász II. S. 65.'), Bertók G. (Moravic 61.'), Szilágyi N. (Huszka M. 82.'), Marton B. (Brizik-Bodrogi I. 54.'), Nikutovic, Dordevic, Szabó D. (Rácz D. 72.').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gól:

Lévai (76', 79') ill. Kökény (9', 63')

Sárga lap:

Maszlag (16'), Lévai (27'), Szeles (62'), Vincze (82') ill. Bertók (27'), Szilágyi (57'), Szabó D. (70'), Rácz (90')

Kiállítva:

Szabó (90+3', Csongrád)

Makói FC – Mórahalom VSE 0-2 (0-1)

Makó, 200 néző. Vezeti: Gyuga Zsolt (Farkas Csaba Zsolt, Fehér József).

Makói FC:

Frank Á.- Palotás, Sarnyai,(Köteles, 75′) Varga Cs., Pataki, (Czebe, a szünetben) Mátó G.,(Farkas D., 56.) Kovács Zs.,(Kópiás, 69′) Horváth K., Tóth T.,(Bress, 63′) Tóth A. Bány.

Vezetőedző:

Frank Csaba.

Mórahalom VSE:

Czirják – Szücs, Udvari, Márki, (Takács, a szünetben) Magyar, Vojnic-Zelic, Tóth L.,(Zámbori, 63′) Gonda, Szőke, K.Tóth.(Lázár, 69′)

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Tóth L. (17′), Szőke (58′)

Sárga lap:

Bány (76′) ill. Márki (37′), Lázár (90+2′)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.