Sport

Kézilabda: erős mezőny vár a Pickre Magyarkanizsán

Kézilabda: erős mezőny vár a Pickre Magyarkanizsán

2014. augusztus 19., kedd
Kézilabda: erős mezőny vár a Pickre Magyarkanizsán
SZS20140819_kanizsa_kupa_sajtotajekoztato_001

Augusztus 22-24. között rendezik a vajdasági Magyarkanizsán a nemzetközi IV. Kanizsa-kupát hat együttes, így például a MOL-Pick Szeged részvételével.

„Az idei egy kiemelkedő torna lesz, hiszen a résztvevő csapatok igen komoly játékerőt képviselnek. Nem titok, hogy a szegedi szurkolók mindig prioritást élveznek a szívünkben és a város életében, reméljük, ezúttal is már pénteken elfoglalják majd fél Kanizsát” – fogalmazott

Dukai Ágnes

szervező a kedd délelőtt a Corso Caféban tartott sajtótájékoztatón. „Vannak visszatérő vendégeink, a Nexe és a Gorenje már tavaly jelezte, hogy mindenképpen szeretnének az idei kupában részt venni. A Partizan is évről-évre versenybe száll, annak pedig kifejezetten örültünk, hogy sikerült elcsábítanunk a Szegedet is. Nem titok, hogy ebben a régióban a Pick az egyik legkedveltebb együttes, illetve az is pozitív változás volt, hogy a Vardar leigazolta Sterbik Árpádot, így Adáról is sok nézőt várunk” – tette hozzá. A szervező kitért rá, szándékaik szerint a helyszínen biztosítanak pénzváltási lehetőséget, így kényelmesebbé téve a hozzájuk látogatók szórakozását.

Szögi Nándor

, a szegedi klub operációs igazgatója elmondta, a csapat számára a torna az ellenfelek erőssége okán egy kiváló felkészülési lehetőség a Veszprém elleni, augusztus 31-i Szuperkupára. Kitért rá, jól haladnak a munkával Vadkertiék, a különböző figurák és védekező formáció begyakorlása is megfelelő ütemben halad. A IV. Kanizsa-kupa mérkőzéseit augusztus 22. és 24. között rendezik, a döntő felvételét pedig a Szegedi Városi Televízió 25-én, hétfőn este fél 8-tól tűzi képernyőre. A MOL-Pick Szeged mellett részt vesz a küzdelmekben a szerb RK Partizan, a szlovén RK Gorenje, a horvát RK Nexe, a macedón RK Vardar Skopje és a tunéziai nemzeti válogatott.

A IV. Kanizsa-kupa programja:

Péntek:

16.00: RK Vardar–Tunézia 17.30: Ünnepélyes megnyitó 18.15: Pick Szeged–RK Gorenje Velenje

Szombat:

10.00: RK Gorenje Velenje–RK Nexe 12.15: RK Partizan–RK Vardar 18.00: RK Nexe–Pick Szeged 20.15: Tunézia–RK Partizan

Vasárnap:

15.00: helyosztó az 5. helyért 17.00: helyosztó a 3. helyért 19.00: döntő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.