Sport

Labdarúgó Eb-selejtező: A román kapitány a finnektől jobban tart, mint a magyaroktól

Labdarúgó Eb-selejtező: A román kapitány a finnektől jobban tart, mint a magyaroktól

2014. július 4., péntek
Labdarúgó Eb-selejtező: A román kapitány a finnektől jobban tart, mint a magyaroktól

A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, a 2016-os Európa Bajnokság selejtezőcsoportjából - melyben Magyarország is szerepel - Görögország után Finnországot tartja csapata legerősebb ellenfelének.

Victor Piturcával

a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) honlapján jelent meg terjedelmes interjú pénteken. Piturca Görögországot tartotta csapata legerősebb ellenfelének, s azt nyilatkozta, figyelemmel követte a megújult magyar válogatott mérkőzéseit is. "Ez egy teljesen más csapat, mint amelyikkel legutóbb megmérkőztünk" - mondta a kapitány, s hozzátette, Dan Apolzan (a román szövetség edzőiskolájának az igazgatója) ott volt a magyar-finn barátságos mérkőzésen, így megvan minden adatuk a meccsről. "Finnország lesz a legveszélyesebb ellenfelünk a görögök után, mert a korábbi selejtezők során, de a Magyarországgal vívott barátságos mérkőzésen is remekül teljesített, elszántan futballozott" - jelentette ki Piturca, aki szerint a finneknek jó technikai képességekkel rendelkező, és a taktikai utasításokat fegyelmezetten betartó játékosaik vannak. A román kapitány életbevágóan fontosnak tartotta, hogy jól induljon csapata számára a selejtezősorozat. Úgy vélte, ha az első mérkőzésen pozitív eredményt sikerülne elérni, az jó esélyeket adna a továbbjutáshoz. Románia Görögországgal kezdi a selejtezősorozatot idegenben, majd októberben a magyar válogatottat fogadja és Finnországba utazik, novemberben pedig Észak-Írország csapatával játszik hazai pályán. Piturca úgy vélte: "tökéletes lenne", ha csapatának az év végéig 9 vagy 10 pontot sikerülne gyűjtenie. Megemlítette, hogy keretében megvan az a 12-14 játékos, akire építhet, de szükség lenne további 6-7 futballistára. Fontosnak tartotta, hogy a válogatott játékosok folyamatosan játékban legyenek klubjaiknál, és ne sérüljenek meg. A nézőknek azt üzente: nem esne nehezére, hogy akár meg is ígérje a továbbjutást, de ez nem stílusa, inkább bizonyítani szeretne. A román szövetségi kapitány - akinek 2016-ig van szerződése a szövetséggel - kijelentette, Bölöni Lászlónak adná át legszívesebben a román válogatott irányítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.