Sport

Labdarúgás: ünnepelt a megyeválogatott - Csongrád megyében lehet az Eb-selejtező + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: ünnepelt a megyeválogatott - Csongrád megyében lehet az Eb-selejtező + FOTÓK, VIDEÓ

2014. július 1., kedd
Labdarúgás: ünnepelt a megyeválogatott - Csongrád megyében lehet az Eb-selejtező + FOTÓK, VIDEÓ
buli_roszke_csongrad_megye_valogatottja16_gs

Csongrád megye országos bajnok labdarúgói az európai porondon képviselik ősszel a piros-fehér-zöld nemzeti színeket. Röszkén ünnepelték az elmúlt év diadalait.

Sikert sikerre halmozott az utóbbi egy esztendőben Csongrád megye labdarúgó-válogatottja. A

Major László

és

Tóth Ákos

vezette együttes előbb tavaly nyáron

megnyerte a húsz csapat részvételével megrendezett, megyék közötti bajnokságot

, majd Dél-Kelet-Magyarország képviseletében

oda-visszavágós párharcban búcsúztatta

Észak-Kelet gárdáját (idegenben 4-3-ra nyertek a mieink, itthon 0-0-ra végeztek), végül május 1-jén a Telkiben tartott országos fináléban (három északi futballistával kiegészülve)

immár Kelet-Magyarországként 5-0-ra ütötte ki Nyugat-Magyarország legjobbjait.

Ugyanebben az összetételben készül az alakulat az európai porondra, ahol október 17. és 25. között Magyarországon mérkőzik Eb-selejtező csoportban Írország, Litvánia és Izrael válogatottjával. Mivel a telki győzelem után már azon a hétvégén létfontosságú bajnoki mérkőzéseken szerepeltek a fiúk, ezért az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága úgy döntött, a nagy sikert a szezon végeztével ünnepli meg méltó módon. Vasárnap, Péter és Pál napján a röszkei Forró Fogadóban vendégeskedett és mulatott a társaság. Grillsütés és pörköltfőzés mellett elevenítették fel a diadalmas hadjárat állomásait. A 2013/14-es idénytől úgy köszöntek el, hogy a medencébe dobták

Jimmy

gyúrót. A nagy népszerűségnek örvendő sportember sem volt azonban rest, többeket magával rántott a habok közé...

buli_roszke_csongrad_megye_valogatottja30_gs

A múlt mellett természetesen a jövő is szóba került a finom falatok mellett. "Óriási megtiszteltetés a csapat tagjai számára, hogy Magyarország amatőr labdarúgó-válogatottjaként szerepelhetnek az európai küzdőtéren. A Csongrád megyei igazgatóság gőzerővel dolgozik rajta, hogy Csongrád megye adhasson otthont a magyarországi csoport mérkőzéseinek. A szervezést nehezíti, hogy jelen pillanatban nincs olyan stadionunk, mely megfelel az UEFA minimális előírásainak (például legalább 200 fős, székekkel ellátott, fedett nézőtér szükséges). Reményeink szerint azonban a következő időszakban sikerül megtalálni a helyszíneket, és olyan városokat megnyerni az ügynek, akik tudnak fejleszteni. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk Mórahalommal az új létesítmény vonatkozásában, illetve Hódmezővásárhellyel, így erősen bízom benne, hogy sikerül haza hoznunk, itt megrendeznünk a tornát" - mondta a SZEGEDma.hu-nak

Nógrádi Tibor

megyei igazgató.

Kelet-Magyarország amatőr válogatottjának diadalmas kerete:

Dongó Dénes (Tisza Volán SC Szeged), Szabó Gergő (Tápé ESK) – kapusok; Buzási Péter, Szilágyi Norbert, Dargó Balázs, Faragó Bence, Grünvald Attila, Beretka Péter (Tisza Volán SC Szeged), Marton Bence, Kökény Tamás (Hódmezővásárhelyi FC), Pócs Tamás (Tápé ESK), Busa Bence (Szegedi VSE), Bertók Gábor (Csongrád TSE), Forró Attila (FK 1899 Szeged), Bitó Róbert (Dóc), Marics Gábor (Baktalórántháza), Kántor Zsolt (Ibrány), Fegyverneki Máté (Sárrétudvari).

http://www.youtube.com/watch?v=qlvIojwcBpw

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.