Sport

Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai III.

Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai III.

2014. július 24., csütörtök
Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai III.
REAC címer

Az első két részben tíz együttes felkészüléséről igyekeztünk minél több információt begyűjteni. Ezúttal a szerencsés bentmaradók és az újoncok alkotta öt csapat háza tájáról szóló híreket gyűjtöttük csokorba.

REAC (keleti csoport 12. helyezett)

A rákospalotaiakat - valószínűleg nagy örömükre - a keleti csoportból sorolta át az MLSZ Versenybizottsága a közép csoportba. Az előző bajnoki évben a REAC Mátyus János irányításával sikerrel vívta meg a bentmaradásért folytatott harcot. Az egykori válogatott labdarúgóból lett vezetőedző négy év után a nyáron távozott Palotáról, hiszen az NB I-es Pápa vezetőedzője lett. Helyére az a Dzurják József került, aki legutóbb a Ferencváros futsal csapatánál töltött be szakmai tanácsadói feladatokat. A REAC első felkészülési találkozóját a nyugati csoportban szereplő Dorog otthonában vívta és 4-0 arányban győzni tudott.

Bölcskei SE (közép csoport 14. helyezett)

bl13771974261326

A tolnai kistelepülés gárdája rendkívül balszerencsés évet tudhatott maga mögött, hiszen több mérkőzésen is győzelmi esélyeket hagyott kihasználatlanul. A legnagyobb baklövést a Monor elleni találkozón követték el, amikor egy rossz csere miatt nemcsak a döntetlenért járó egy pontot vették el a bölcskeiektől, hanem még egy büntetőponttal is súlytották az együttest, így a 14. helyen végezve kiestek az NB III-ból. A visszalépések miatt azonban mégis lehetőséget kaptak arra, hogy a következő idényt is a harmadik vonalban töltsék. Kindl István vezetőedző szerint igen nehéz helyzetben vannak, mivel egyrészt érezhetően egy falusi kiscsapatként kezelték őket, annak összes hátrányával, másrészt a lehetőségeik is igen korlátozottak a csapat játékoskeretének megerősítésére. A csapat célja a bentmaradás kiharcolása.

Maglódi TC (közép csoport 15. helyezett)

Maglódi TC címer

A későn született döntés - amely meghosszabbította a csapat NB III-as tagságát - miatt több meghatározó játékos - Domonyi Roland Dabasra, Szőke Róbert Kistarcsára, Murinai Barnabás és Lázár Benjámin az ESMTK-hoz - távozott, így igen foghíjas kerettel kezdte meg a felkészülését a Pest megyei együttes. Bajor Tibor edző szerint nagy szükségük lenne az erősítésre, de az anyagi lehetőségeik szerények. A klub felvette a kapcsolatot a Puskás Akadémiával, a Honvéddal és az MTK-val, ahonnan szeretnének tehetséges fiatalokat kölcsön kapni. Jelenleg nagy a forgalom a maglódi öltözőben, elképzelhető, hogy Sztehlik Gábor Kecskemétről, Bátori Bence és Horváth Martin Tápiószecsőről, Molnár Péter Diósdról, Bencsik Roland Üllőről, Pokorádi Dániel és Dombai Dániel Soroksárról, míg Földi Dániel a Vasas, Gecse Milán pedig az MTK utánpótlásától kerül Maglódra. A csapat egy hazai villámtornával kezdte a felkészülési mérkőzések során, amelyen 2-2-es döntetlent játszott a Pereg SE-vel, míg a Tatabányától 2-1-re kikapott. A továbbiakban a maglódiak még a Biatorbággyal, az Ikarus SE-vel, a III. Ker. TVE csapatával, a Veresegyházzal és a Tápiószecsővel is összemérik erejüket.

Vác FC (Pest megyei I. osztály 1. helyezett)

Vác FC címer

Azt, hogy ez a nagymúltú - többek között magyar bajnoki címet is nyert - klub milyen okok miatt töltötte az elmúlt időszakot a megyei I. osztályban, az egy hosszú história. A váciak a Pest megyei I. osztályú bajnokság fölényes megnyerését követően az osztályozón a Hévíz elleni kettős győzelemmel harcolták ki az NB III-as indulás jogát, miközben megnyerték a Pest megyei magyar kupasorozatot is. A Vác nem egy feljutó újonc. Az NB I-ben és az NB II-ben eltöltött évek nem múltak el nyomtalanul, amelyet jól jelez, hogy a csapat edzője az egykori szövetségi kapitány, az egyik legrutinosabb magyar edző, Csank János, másrészt a klub tulajdonosa az angol John Marshal, aki a hírek szerint az elmúlt bajnoki évben is mintegy 40 millió forintot költött arra, hogy a csapat ismét elinduljon a felemelkedés utján. Nem is titkolják, hogy a játékoskeret, a szakmai vezetés és az anyagi lehetőségeik egyaránt alkalmassá tehetik őket akár az NB III-as bajnoki cím megnyerésére is. A váciak egy látványos zárórendezvény keretében ünnepelték meg a feljutást, majd július elején megkezdték a felkészülést a 2014/2015-ös idényre. A kémény edzések mellett a csapat sorozatban játsza a felkészülési találkozókat is, amelynek során a szintén NB III-as Diósdot 7-0-ra, a Pénzügyőrt 5-0-ra győzték le, majd a BKV Előrével 1-1-es döntetlent értek el, míg legutóbb 3-0-ra kikaptak Szolnokon az NB II-es hazaiaktól.

Szentlőrinci SE (Baranya megyei I. osztály 1. helyezett)

Szentlőrinci SE címer

A szentlőrinciek óriási küzdelemben, veretlenül ugyan, de mégis csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nyerték meg a megyei I. osztály küzdelmeit Baranyában. A klubvezetés a szakmai vezetés megerősítéséről határozott, így került Szentlőrincre az a Nagy Tamás, aki korábban a Pécsi MFC és az FTC csapatait is irányította az élvonalban. Nagy veszteség a csapatnál, hogy a 22 gólt lövő Laurer Norbert visszatért Kozármislenybe, pótlását ígyekszenek új igazolással megoldani. A lőrinciek legutóbb éppen Kozármislenyben vendégszerepeltek, ahol - a Németh M., Liszácz, Kiss Márk, Leipold, Tóth Á., Benke, Lóth, Kovács A., Tóth M., Kántor, Berdó, Veriga, Kapronczai, Schneider, Nagy D., Zsebe, Tóth J., Kiss Máté, Bodor összetételű keret - 4-1 (3-0) arányú vereséget szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.