Sport

Kosárlabda: Branko Jereminov újabb egy évre Szegeden

Kosárlabda: Branko Jereminov újabb egy évre Szegeden

2014. július 16., szerda
Kosárlabda: Branko Jereminov újabb egy évre Szegeden
szedeak_falco40_gs

A szerb irányító megegyezett a folytatásról a Naturtex-SZTE-Szedeákkal: hármasait a következő szezonban is csodálhatjuk a Tisza partján.

Szerda este hivatalosan is bejelentették:

Branko Jereminov

a 2014/15-ös bajnoki idényben a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapatát erősíti. A 27 éves, 187 centi magas szerb irányító tavaly nyáron érkezett Szegedre, és a legutóbbi szezon során nemcsak remekül érezte itt magát, de példamutató hozzáállása, szerénysége miatt a közönség is megkedvelte, és teljesítményével a klub is elégedett volt, így a felek ismét egymás tenyerébe csaptak: Jereminov újabb egy esztendőre kötelezte el magát. A 2013/14-es bajnokság alapszakaszában mind a 22 meccsen kezdőként lépett pályára, átlagban 11,8 pontot termelt, 3,5 lepattanót kapkodott össze, mindehhez 4,4 kiharcolt fault és 4,8 gólpassz társult a mutatóit szemezgetve. A középszakaszban 11 mérkőzésen kapott lehetőséget, valamennyiszer kezdőként: 12,9 pontot, 2,7 lepattanót, 5,2 kiharcolt faultot, 3,8 asszisztot jegyzett. A csapat alapembereként az alapszakaszban 32, a a középszakaszban 32,2 percet töltött a pályán találkozónként. Hárompontosait 37, illetve 39 százalékos arányban értékesítette. Összesen 74 hármasának örülhettek a szegedi drukkerek. A kiváló kosaras augusztus 11-én csatlakozik a Naturtex-SZTE-Szedeák újjáalakuló keretéhez. A játékmester egyébként a Szedeák előtt a szerb élvonalbeli Tamis együttesében szerepelt, a 2012/13-as idényben 24 bajnoki mérkőzésen 11,4 pontot, 3,5 lepattanót és 5,9 gólpasszt átlagolt, utóbbi kategóriában a szerb pontvadászat teljes mezőnyében a második helyen végzett, míg a szerzett labda rangsorban – 1,6-os átlaggal – a hetedik lett. Előtte megfordult a Hemofarmban, a leskovaci Zdravljében, a valjevói Metalacban, a čačaki Boracban és a kragujevaci Radničkiben is. Jereminov korábban végigjárta a szerb utánpótlás-válogatottakat, amelyekkel négy Európa-bajnoki címet szerzett: 2003-ban az U16-os, 2005-ben az U18-as, 2006-ban és 2007-ben az U20-as együttessel nyert Eb-aranyérmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.