Sport

Kosárlabda: országos bajnok a Vásárhelyi Rakéták

Kosárlabda: országos bajnok a Vásárhelyi Rakéták

2014. június 25., szerda
Kosárlabda: országos bajnok a Vásárhelyi Rakéták
vasarhelyi_raketak

Az idén 20 éves Vásárhelyi Kosársuli SE eddigi legnagyobb sikerét érte el a közelmúltban, amikor a klub 11 évesei megnyerték az Országos Kenguru Bajnokságot.

Az Országos Kenguru Bajnokság küzdelmeire 217 csapat nevezett, közülük nyolc gárda - köztük a Vásárhelyi Kosársuli "Vásárhelyi Rakéták" elnevezésű gárdája - harcolta ki a Sopronban megrendezett három napos országos döntőbeli részvétel lehetőségét. A Sopron Arénában a vásárhelyiek előbb Nyugat-Magyarország legjobbját, a Szombathelyi Sólymokat verték meg (73-66), majd a budapesti győztes, Vasas Akadémia csapatánál bizonyultak nagy küzdelemben jobbnak (59-54). A csoport záró fordulójában a budapesti elődöntő második helyezettje, a Kiss Lenke Kosársuli sem tudta megállítani

Mócsai Milán

tanítványait (54-46). Az országos bajnoki döntőben az a Bajai Bácska várt a vásárhelyiekre, amely a bajnoki döntő előtt néhány héttel - a Szolnok megrendezett kelet-magyarországi döntőben - egyetlen ponttal legyőzte a vásárhelyieket, így Kelet-Magyarország bajnoka lett. A vásárhelyiek azonbn nem foglalkoztak a múlttal és 71-61 arányú győzelmükkel, szenzásiós sikert elérve - Kelet- és Nyugat Magyarország, valamint Budapest bajnokát legyőzve - országos bajnokok lettek.

A csapat tagjai:

Ajtai Andor, Balogh László, Bánfi Balázs, Dékány Imre, Filak László, Fulai Bátor, Gémes Levente, Kozma Péter, Németh Zsombor, Pánczél Csongor, Ságodi Róbert és Szabó Gábor. Mócsi Milán vezetőedző munkáját Vejinovic Szasa és Patkós József segítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.