Sport

Hátország: hatodikok lettek a diákolimpián a Madách-iskola focistái + FOTÓK

Hátország: hatodikok lettek a diákolimpián a Madách-iskola focistái + FOTÓK

2014. június 19., csütörtök
Hátország: hatodikok lettek a diákolimpián a Madách-iskola focistái + FOTÓK
diakolimpia_pecs_2014_72_gs

A húsz csapatot számláló mezőny hatodik helyét szerezte meg a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola labdarúgó-együttese a június 15. és 18. között Pécsen rendezett diákolimpiai összevonat labdajátékok III. korcsoport országos döntőjében.

Várkonyi Béla

tanítványai a D csoportba kaptak besorolást, a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával, a dunaföldvári D-B-M Mikrotérségi Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskolával, a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával és az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolával együtt. A szegediek végül három győzelem mellett egy vereséget könyvelhettek el, így csoportelsőként léptek tovább a következő körbe. A folytatásban a C csoport másodikjával, a zalaegerszegi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola alakulatával néztek szembe a Csongrád megyeiek, és szenvedtek kétgólos vereséget. Mindez azt jelentette, ismét az egriekkel találkozott a Madách-iskola az ötödik helyért lejátszott helyosztón, és a csoportmérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 2-1-es hevesi siker született. A szegedi

Sándor Alexet

a torna legjobb kapusának választották a szervezők.

D csoport:

Eredmények:

Göd - Dunaföldvár 2-0 Siófok - Eger 0-2

Göd - Szeged 0-2

Eger - Dunaföldvár 2-2

Szeged - Siófok 3-0

Eger - Göd 0-0

Dunaföldvár - Szeged 1-2

Göd - Siófok 1-1

Eger - Szeged 2-1

Siófok - Dunaföldvár 0-0

A csoport végeredménye:

1. Szeged 4; 3-0-1; 8-3; +5; 9 pont 2. Eger 4; 2-2-0; 6-3; +3; 8 pont 3. Göd 4; 1-2-1; 3-3; 0; 5 pont 4. Dunaföldvár 4; 0-2-2; 3-6; -3; 2 pont 5. Siófok 4; 0-2-2; 1-6; -5; 2 pont

Keresztbejátszás:

Szeged (D1) - Zalaegereszeg (C2) 0-2

5-6. helyért:

Eger - Szeged 2-1

A szegedi keret:

Sándor Alex, Demeter Donát, Papp Milán, Gémes Máté, Daróczi Dominik, Budai Bálint, Dóra Donát, Rádai Gergely, Neupert Erik, Vincze Zsombor, Kerkai Zoltán, Kovács Marcel, Tóth Ádám.

Edző:

Várkonyi Béla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.