Sport

Asztalitenisz: Lukács Levente nyerte a MOAC-kupát

Asztalitenisz: Lukács Levente nyerte a MOAC-kupát

2014. június 30., hétfő
Asztalitenisz: Lukács Levente nyerte a MOAC-kupát
P1050629

Rekordnevezést hozott a Móravárosért Civil Egyesület és a Móravárosi Asztalitenisz Klub közös szervezésű versenye a MOAC-kupa.

A mindenki tetszését elnyerő telt házas évadzáró versenyen a klub új asztalain, maximális kihasználtsággal, teljes nagyüzemben ment a verseny. Váltakozva követték egymást a szemet gyönyörködtető, szebbnél szebb labdamenetek. A szervezők az év legrangosabb versenyén ebből az alkalomból, ez eddig még nem alkalmazott 4 döntős lebonyolítási formát alkalmaztak. Az új játékasztalok esztétikai látványa ösztönzőleg hatott mindenkire. Ennek köszönhetően még több játékos, még több mérkőzést játszva juthatott el a döntőkig és részesült az általa kiharcolt jogos sikerekben. A szépen reprezentált versenyen regisztráló játékosok, egy Snickers néven közismert csokoládé ízű „csuklógyorsító és erőnlétfokozó doppingszert” kaptak, figyelmük és játékintenzitásuk folyamatos fenntartása érdekében. A vesztesek sem panaszkodhattak a gyors búcsú miatt, mivel ahhoz minimum 5 komoly mérkőzésen kellett helytállniuk. A megmérettetésen 12 érem, 5 kupa és 4 pezsgő talált gazdára. A nagydöntőt végül

Lukács Levente

nyerte, aki profi színvonalon mutatta be a sportág összes elemi fortélyát. Mint egy iskolai fogalmazást, úgy építette fel labdameneteit. Ördöngös „oldalfalsos” szerváiból indulva kezdte a bevezetést, mellyel pozícióelőnyt próbált szerezni. Átvezetésként, villámgyors fonák pörgetés következett. A tárgyalási részben folyamatos tenyeres pörgetéssel végig nyomás alatt tartotta az ellenfelet addig, amíg ziccer helyzetbe nem került. Ekkor jött a befejezés- ászpöri, vagy befejező ütés formájában.

Kelemen András

és a korával nagy tiszteletet kiérdemlő 77 éves örökifjú

Paulik József

a védekezés magyar doyenjének, a 60-70-es évek

Faházi Jánosának

stílusiskolájára emlékeztető labdazsonglőri virtuozitásával,

Sztanó László

fiatal titáni lelkesedése pedig az egész asztalos támadó játék jelenkori látványosságával és dinamizmusával vívta ki a nézők elismerő tetszését.

Csiszár Sándor

és

Kovács János

szervezők megköszönik mindenkinek, akik az évad és ezen évadzáró sportesemény során megtiszteltek részvételükkel, játékukkal kifejezésre juttatták sportág iránti szeretetüket, elhivatottságukat. A klub ismételten szeretné megköszönni

Feketű Bélának

, a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola Főigazgatójának azt a sportemberi segítséget és létesítményi támogatást, mellyel az egész versenyévadban lehetőséget nyújtott nagyon sok ember sportolásához, az egészséges élethez, a MOAC Klub versenyeinek és edzéseinek lebonyolításához. Csak így tovább, a következő versenyidényben is!

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

„A” döntő: 1. Lukács Levente (Floratom) 2. Kelemen András (ATSK) 3. Sztanó László (ATSK) „B” döntő: 1. Móczán Tamás (MOAC) 2. Bódi Zoltán (Bordány) 3. Köblös Zoltán (Mindszent) „C” döntő: 1. Márta Dániel (MOAC) 2. Paulik József (Gumigyár SE) 3. Csiszár Sándor (MOAC) „D” döntő: 1. Kádár-Németh Ádám (Bordány) 2. Tóth Tibor (Algyő) 3. Fridrik Imre (MOAC)

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.