Sport

A szegedi ÁGOTA Alapítvány ifjúsági csapata is részt vesz a Mozgás Éjszakáján

A szegedi ÁGOTA Alapítvány ifjúsági csapata is részt vesz a Mozgás Éjszakáján

2014. június 24., kedd
A szegedi ÁGOTA Alapítvány ifjúsági csapata is részt vesz a Mozgás Éjszakáján
diaeuro2014-magyar--valogato

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság által keltett futball-láz a Mozgás Éjszakáján sem hagyhat alább, ezért az egész éjszakás rendezvény is a legnépszerűbb hazai sportággal indul. Az Európa-bajnok magyar cukorbeteg futsal-válogatott a szegedi ÁGOTA Alapítvány ifjúsági csapatával tart közös labdarúgó bemutatót közvetlenül az ünnepélyes megnyitót követően. A június 28-án este 22.15 órakor a Hősök terén zajló focimeccsen a kezdőrúgását Radák Zsolt, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja végzi majd el.

Több mint 10 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők június 28-án este 10 és hajnali 4 óra között a hagyományteremtő szándékkal először megszervezett Mozgás Éjszakáján. A rendezvénnyel az Országos Egészségfejlesztési Intézet az egészséges életmód fontosságára kívánja felhívni az emberek figyelmét. Többek között lesz éjszakai futás az Andrássy úton, kerékpártúra a belvárosban, a vállalkozó szelleműek zumbázhatnak és salsázhatnak a Hősök terén, asztaliteniszezhetnek és tollasozhatnak a Városligetben, kipróbálhatják a nordic walkingot és a szabadtéri fitnesz parkot, vagy akár sárkányhajózhatnak is a városligeti tavon. A sportdömpinget egy kispályás labdarúgó bemutató nyitja meg a Millenniumi emlékmű mögött kialakítatott civilsarokban. A barátságos gálameccsen az Európa-bajnok magyar cukorbeteg futsal-válogatott játékosai mutatják be tudásukat az állami gondoskodásban élő fiataloktámogatását segítő ÁGOTA Alapítvány ifjúsági csapatával közösen, majd az együttesek játékosokat cserélve, vegyes felállásban is játszanak majd. A mérkőzéssel a futballisták és a szervezők célja az, hogy hangsúlyozzák: ahogy az egészségügyi állapot, úgy a családi háttér sem különbözteti meg egymástól a sportolókat és teljesítményüket, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. Hasonló céllal rendezik meg szeptember 1. és 5. között a 2014-es DiaEuro Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságot is Balatonfüreden. Magyarország annak köszönhetően nyerte el a sportesemény rendezési jogát, hogy a tavalyi a tornán először szereplő hazai válogatott aranyérmet szerzett a horvátországi döntőben. A válogatott munkáját és az európai színvonalú sportesemény megszervezését a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi által létrehozott DiaEuro Egyesület segíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.