Sport

Tenisz: Madarász sima győzelemmel mutatkozott be, Fucsovics egy játékot vesztett

Tenisz: Madarász sima győzelemmel mutatkozott be, Fucsovics egy játékot vesztett

2014. május 7., szerda
Tenisz: Madarász sima győzelemmel mutatkozott be, Fucsovics egy játékot vesztett
tenisz_davis_cup19_gs

Madarász Gergely után Fucsovics Márton is sima győzelmet aratott, így a magyar válogatott 2-0-s, behozhatatlan előnnyel vezet az örmény csapat ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján.

A centerpálya második mérkőzésén az első számú magyar teniszező, a világranglistán 237. Fucsovics szállt szembe Mikajel Avetiszjannal (1836.). Ez a meccs még Madarászénál is rövidebb lett, a nyíregyházi játékos 45 perc alatt - időnként látványos megoldásokat bemutatva - verte riválisát, aki csak egy gémet tudott nyerni. Az immár tét nélküli páros találkozó 14.20-kor kezdődik a Gellért szabadidőközpontban. A hazai duót Fucsovics és Gödry Levente alkotja majd.

Tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoport, A csoport:

Magyarország - Örményország 2-0 - állás a két egyes után

Fucsovics Márton - Mikajel Avetiszjan 6:0, 6:1

Korábban:

Madarász Gergely sima győzelmével a magyar válogatott 1-0-ra vezet Örményország ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján. A szerdai nyitónap a 12 csapat bevonulásával kezdődött meg a Gellért szabadidőközpontban, amely tíz éve adott otthon legutóbb DK-párharcnak, akkor a II-es csoportban Szerbia 3-0-ra nyert Magyarország ellen. A folytatás annál szebben alakult, a centerpálya első párharcában - az A csoport küzdelmeinek nyitányán - ugyanis a Davis Kupában újonc

Madarász Gergely

alig 56 perc alatt legyőzte

Asot Gevorgiant

. A világranglistán 717., balkezes Madarász mindössze két játékot vesztett az ATP-rangsorban nem jegyzett riválisa ellen, a DK-ban ezen a szinten csak két nyert szettig tartanak a mérkőzések. "Az esőtől picit mély a pálya, és az elején izgultam is, de aztán remekül sikerült minden" - mondta a 20 éves magyar a könnyed győzelmet követően. A második egyest az első számú magyar teniszező,

Fucsovics Márton

(237.) vívja

Mikajel Avetiszjannal

(1836.).

Tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoport, A csoport:

Magyarország - Örményország 1-0 (állás az első egyes után)

Madarász Gergely - Asot Gevorgian 6:0, 6:2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.