Sport

Mehet-e a Szeged-Grosics az NB II-be – a szabályzat ezt erősíti!

Mehet-e a Szeged-Grosics az NB II-be – a szabályzat ezt erősíti!

2014. május 28., szerda
Mehet-e a Szeged-Grosics az NB II-be – a szabályzat ezt erősíti!
gyula_szeged_2011_16_gs

Az NB II-es tagságot a Létavértes immár hivatalosan sem kaphatja meg, a Nemzeti Sport a Kazincbarcikát nevezte meg feljutónak, az MLSZ versenyszabályzata szerint azonban a Szeged-Grosics válthat osztályt – az MLSZ elnöksége határoz majd.

Most már hivatalos: nem indulhat a Létavértes labdarúgócsapata az NB II 2014/2015-ös kiírásában. Erről határozott kedden az MLSZ elnöksége. Ahogy arról már többször beszámoltunk, az NB III Keleti csoportját megnyerő Létavértes nem igényelt NB II-es licencet a 2014/2015-ös szezonra, majd egyedi elbírálást kért az MLSZ-től. A szövetség a kérelmet elutasította, a következő indoklással: „A sportszervezet elmulasztotta a március 14-i, jogvesztő határidőig benyújtani NB II-es licenckérelmét, majd ezt követően a hatályos licencszabályzat módosítását, és ezzel egy időben egyedi elbírálást kért a szövetség vezetésétől. Az MLSZ Elnöksége a hatályos szabályokat betartva a kérést elutasította.” A

Szeged 2011-Grosics Akadémia múlt heti pontszerzése

után az öltözőben üdvrivalgás tört ki, mikor a csapat arról értesült, hogy a Kazincbarcika is ikszelt, így matematikailag már a három NB III-as csoportban a Szeged a legjobb második, így a mieinket kérhetik fel a Létavértes helyett az osztályváltásra. De nemcsak a csapat, hanem a ligákban szereplő gárdák majd mindegyike így készült. A

Nemzeti Sport online változata azonban most arról ír

, hogy a 67 pontos Létavértes mögött 59 ponttal második licenccel rendelkező Kazincbarcika, a harmadik (57 pontos) DVSC-DEAC-nak nincsen, a negyedik (51 pontos) Putnoknak a KBSC-hez hasonlóan van indulási engedélye a másodosztályra. A sportlap szerint ezek alapján a Kazincbarcika jut fel az NB III Keleti csoportjából.

Az MLSZ versenyszabályzatának 27 §-a szerint a Szeged-Grosics a feljutó

Felkerestük

Nógrádi Tibort

, az MLSZ területi igazgatóját, hogy mondja el, milyen szabályozás vonatkozik ide, és miről rendelkezik. „Szeretnék gratulálni a Szeged 2011-Grosics Akadémia teljesítményéhez, amivel a legtöbb bajnokságban az első helyen lehet végezni. A labdarúgás általános versenyszabályzata 27. paragrafusának értelmében a föltöltési sorrendben ilyen esetben, ha a bajnoknak nincs licence, a legjobb NB III-as második helyezett következik. Ezzel ellentétes rendelkezéseket nem tartalmaz az NB II-es és az NB III-as 2013/2014-as idényre vonatkozó versenykiírás sem. (Amennyiben az NB III-as bajnok egy NB I-es sportszervezet második csapata, akkor adna az adott csoport feljutót.) És a joggyakorlat is a fent említett jogszabályt erősíti, gondoljunk a tavalyi NB II-es liga feltöltési sorrendjére. Az NB II feltöltéséről a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége fog dönteni a fentiek figyelembevételével. Én a magam nevében gratulálok a Szeged 2011-Grosics Akadémia játékosainak és vezetőinek a várható osztályváltáshoz. És abban is reménykedek, hogy a megye I. osztályának első helyezettje is feljebb lép az NB III-ba, így Csongrád megye törleszt abból a deficitből, amely a nemzeti bajnokságok terén keletkezett az elmúlt szezonban” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Nógrádi Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.