Sport

Labdarúgás: pompás meccsen verte az Újszentiván a Pázsitot + FOTÓK

Labdarúgás: pompás meccsen verte az Újszentiván a Pázsitot + FOTÓK

2014. május 17., szombat
Labdarúgás: pompás meccsen verte az Újszentiván a Pázsitot + FOTÓK
ujszentivan_pazsitBC5K6259_41_gs

A szegediek még mindig az élen állnak, de vesztett pontok tekintetében immár az Újszentiván a jobb, mely nyolcgólos szuperderbin zsebelte be a fontos diadalt.

Sándorfalva, műfű, 50 néző
2014. május 17., 17.00
Újszentiván SE
Pázsit SE
Kezdés: 17 óra!
játékvezető: Botlik Róbert • asszisztens: Halász László, Vincze Balázs
5
-
3

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 22. forduló:

Újszentiván SE - Pázsit SE 5-3 (3-1).

Sándorfalva, műfű, 50 néző. Vezeti: Botlik Róbert (Halász László, Vincze Balázs).

Újszentiván:

Weszelovszky - Mudri, Gyarmati, Hufnágel, Papp P., Borbély, Illés T. (Godó 70'), Horváth-Harmat (Kozma 80'), Kálmán (Ugrai 91'), Völgyi, Szalma. Vezetőedző: Kiss Máté.

Pázsit:

Schmiz (Jurschik 57') - Perényi, Farkas Sz., Farkas A. (Péczely 30'), Havranek, Torjai, Molnár S., Tóth Z., Tihanyi, Hegedűs Z., Vékes (Török Zs. 66'). Vezetőedző: Arató Tamás.

Gólszerzők:

Borbély G. (10'), Völgyi R. (22', 26'), Illés T. (53'), Hufnágel P. (89'), illetve Tóth Z. (35', 58'), Péczely Gy. (77') Kiss Máté:

"Még nem tudjuk, hogy kell rangadót játszani. Nem tudjuk, mit kell csinálni egy, a bajnokságot meghatározó meccsen 3-0-s előnyben vagy épp 4-3-as vezetésnél az utolsó percekben. Felkészültebbek és képzettebbek voltunk ellenfelünknél, de rengeteg amatőr hibát elkövettünk. A sima győzelem helyett a rangadó végére az időhúzással kellett operálnunk, ez nem méltó hozzánk. Van még min dolgozni a továbbiakban."

Online közvetítésünk:

VÉGE!
94'
Itt a vége, az Újszentiváné a forduló rangadója! Mindkét felet dicséret illeti a legalább megye II-es színvonalú összecsapásért. Az Újszentiván sikere megérdemelt, mert az első félidő első felében jelentős fölényt és háromgólos előnyt alakított ki. A lelkesen és jól küzdő Pázsit többször közelített, de egyenlíteni nem tudott. A 47 pontos, éllovas Pázsit mögött immár 46 ponttal áll a második helyen az Újszentiván, mely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Harcban áll még az aranyért a 43 pontos St. Mihály FC és a 42 pontos UTC II. is.
93'
Helyzetbe kerülhetett volna még a szegediek részéről Havranek, de rosszul vette át a lasztit.
92'
A vendégek beletörődtek a rangadó elveszítésébe.
91'
Kálmán le, Ugrai Tamás be hazai oldalon.
90'
Sokat állt a játék a második félidőben, így lesz ráadás bőven.
89'
GÓÓÓL 5-3! Eldőlt a derbi, Hufnágel Péter csúsztatott fejese vágódott a vendégek ketrecének jobb oldalába.
87'
Ápolás miatt állt a játék. Papp Péter szorult segítségre, de folytatni tudja. A Pázsit nagy erőket mozgósít, ám türelmetlenné kezd válni, a hazaiak a végét várják.
84'
Parázzsá vált a hajrá! Szalma Ádám talált a vendégek hálójába, de les miatt nem adta meg a játékvezető. Odaát Hegedűs Zénó került helyzetbe, 6 méterről nem lőtt, hanem megtolta, Weszelovszky így közbeléphetett, kivetődve hárított. A Pázsit jön előre nagy elánnal, míg az újszentivániak szélsebes ellencsapásokkal okoznak zavart. Mindkét pad hangosan biztatja övéit.
81'
Szalma Ádám tört a vendégek kapuja felé, majd Völgyit kereste, aki elől nagy nehezen mentettek szögletre a Pázsit-védők.
80'
Kozma László állt be Horváth-Harmat helyére a hazaiaknál. A Pázsitnak pedig megvolt az egyenlítési lehetősége! A szögletzászló megállított egy labdát, a vendégek eszméltek hamarabb, a beadást a szegediek kotorták kapura, a jobb kapufáról vágódott le a bogyó.
77'
GÓÓÓL 4-3! A Pázsit-szöglet a rövidre érkezett, ahol továbbcsúsztatták, a hosszún egyedül álló Péczely György 2 méterről senkitől sem zavartatva lőhetett a léc alá! Visszajött a meccsbe a vendégcsapat. Rangadó ez a javából!
76'
Völgyi Roland kerülhetett volna gólhelyzetbe, de addig rángatták, míg a játékvezető lefújta. A sértett 24 méteres lövését Jurschik védeni tudta. Odaát Molnár Sándor verekedte ki magának a helyzetet, 5 méteres lövését nagy bravúrral, visszafelé nyúlva tolta ki szögletre Weszelovszky.
73'
Továbbra is enyhe fölényben a Pázsit, mely többször jutott el a tizenhatoson belülre, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszik. A túloldalon Kálmán Krisztián vétette magát észre egy szép kiugrással, nagy nehezen mentettek előle kornerre a szegedi védők.
70'
Völgyi ravasz, lapos lövését lábbal védte a szegedi vészkapus, Jurschik. Közben hazai oldalon Illést Godó Róbert váltotta.
67'
Török Zsolt - aki ősszel két gólt jegyzett a Pázsit 2-1-es sikerekor - azonnal agilisen előre tört, a tizenhatos vonalánál vágták fel a hazaiak, kicsit a középtől jobbra. Farkas Szilveszter szép löketét üggyel-bajjal hárította Weszelovszky, először maga elé ütötte, majd rávetődött.
66'
Vékes Martin is sérülten jött le a pályáról, Török Zsolt váltotta.
65'
Torjai Tamás remekül küzdötte előre magát a jobb szárnyon, beadását azonban mentették az újszentiváni védők.
62'
Jobb oldali Pázsit-szögletet öklözött ki Weszelovszky, most többet támadnak a szegediek, akik nem tettek le a pontmentésről. Ugyanakkor az is jól látszik, az Újszentiván szándékosan adja át a területet, hogy aztán gyors kontrával érhessen el újabb találatot.
58'
GÓÓÓL 4-2! Miközben szinte mindenki a kapuscserével volt elfoglalva, szépített a Pázsit. Egy jobb oldali beadásba pompás mozdulattal csúsztatott bele Tóth Zoltán, a laszti a léc alá vágódott.
57'
Schmiz Dávid kapus megsérült a gólnál, le kellett cserélni. Hosszasan ápolták a remek portást, végül nem tudta folytatni. Valószínűleg agyrázkódást szenvedett, vérzik is a szája. Jurschik Tamás állt a helyére, aki amúgy mezőnyjátékos...
53'
GÓÓÓL 4-1! A második félidőben is hamar beköszönt a pályaválasztó. Völgyi a jobb oldalon nagyszerűen tört az alapvonalig, majd ügyesen centerezett, a rutinos Illés Tibor pedig az ötösön belülről biztos lábbal zúdított a Pázsit kapujának jobb oldalába. Újra háromgólosra hízott az újszentiváni előny.
49'
Borbélyt Gábort vágták fel a vendégek, Völgyi 26 méterről szúrta rá a szabadrúgást, a labda éppen Schmiz előtt pattant meg, ám a kapus megoldotta a nehéz feladatot, rávetődött a lasztira.
46'
Itt a folytatás! Csere nem történt a szünetben, a kétgólos Völgyi Roland indította útjára a bogyót.
SZÜNET!
45'
Vége az első felvonásnak.
45'
Rendkívül mozgalmas, magas színvonalú első félidőt láttunk, ahol megérdemelten jutott előnyhöz az Újszentiván, mely a játékrész első felében jelentős fölényt alakított ki sok helyzettel, és ezek közül hármat értékesített is. A találkozó eddig magasabb osztályban is megállná a helyét.
42'
Ebben a szakaszban akadnak támadásépítései a Pázsitnak, most is éppen azt figyeltük, hogy Hegedűs Zénó lökete vágódott szögletre a védőkről. A sarokrúgás után is veszélyben forgott a hazai kapu, ám végül az egyik szegediről mellé pattant a labda.
39'
Kiegyenlítettebb lett a játék, ahogy az eddig diktált hatalmas iramból visszavett az Újszentiván. A Pázsit megpróbál még közelebb férkőzni riválisához.
35'
GÓÓÓL 3-1! Kissé váratlanul szépített a Pázsit! Egy szöglet után a kapus és a védők közé ugrott Tóth Zoltán, egy hajszállal megelőzte Weszelovszkyt, és közvetlen közelről továbbította a hálóba a lasztit.
34'
Több ígéretes hazai akció után egy Pázsit-szabadrúgás okozott veszélyt. Az alapvonaltól 3 méterre, az oldalvonal közelében tette le a labdát Farkas Szilveszter, jobbról beadásszerű lövéssel igyekezett meglepni Weszelovszky Gábort, ám nem járt túl a remek hálóőr eszén, aki elvetődve védett.
30'
Sérülés miatt cseréltek a vendégek. Farkas Attila jött le, Péczely György állt be a helyére. Közben Farkas Szilvesztert kell dicsérnünk, aki egy szöglet után kifejelt labdát 16 méterről teli csüddel alig lőtt az újszentiváni kapu mellé.
26'
GÓÓÓL 3-0! Hazai szabadrúgást figyelhettünk. Gól is született belőle! Kálmán Krisztián beadása elszállt a védők mellett, Schmiz Dávid még beleütött, Völgyi Roland elé került, aki kicsit eltörte, de lövése így is a jobb alsóban kötött ki. Az újszentiváni csatár immár harminchét gólos, csapatának előnye pedig egyre magabiztosabb a listavezetővel szemben.
22'
GÓÓÓL 2-0! Völgyi Roland ezúttal nem hibázta el a ziccert! Egy lecsorgó labdát nem lőtt el egyből, hanem elhúzta Schmiz portás mellett, majd közelről pofozta a hálóba. Ezzel megduplázta előnyét az Újszentiván. A Szegedi csoport góllövőlistájának éllovasa pedig harminchatodik alkalommal volt eredményes.
20'
Nagy nyomás alatt tartotta az Újszentiván a Pázsitot, Völgyi Roland egyedül törhetett kapura, óriási helyzetben 8 méterről lőtt, a mozgékony Schmiz Dávidnak gyors vetődéssel sikerült oldalra tolnia a lasztit, majd másodszorra rá is vetődött.
17'
Nagyszerű kontrát vittek végig a vendégek. Tihanyi Ádám a jobb oldalon a félpályától az alapvonalig tört előre, jól adta be, Havranek Péter szorongatott helyzetből egyből tüzelt, alig a jobb kapufa mellé.
14'
Völgyi Roland szépen ment el a bal oldalon, bent többen várták, de saját maga akarta megoldani, és végül szerelték. Egyértelműen fölényben a fekete-sárgák.
10'
GÓÓÓL 1-0! Vezetnek is az újszentivániak! Hufnágel Péter kiváló bal oldali beadását Borbély Gábor vágta 8 méterről a hálóba.
9'
Szalma Ádám a tizenhatos vonaláról alig-alig lőtt fölé, ez is jelzi, hogy az Újszentiván kezdi átvenni az irányítást. Úgy tűnik most, a fiatalabb "hazaiak" jobb erőben vannak, mint a szegediek.
6'
Támadás itt, támadás ott, hatalmas az iram, és egyelőre kiegyenlített a játék. Mindkét fél érzi a tét nagyságát, keményen oda-odalépnek egymásnak, nincs idő dédelgetni a labdát. Ugyanakkor a belépők nem lépik át a sportszerűség határát.
3'
A Pázsit vezet rohamokat az elején, két szögletet is jegyeztek, az elsőt jobbról kapura csavarták, Weszelovszky Gábor bravúrral tolta ki a léc alól.
1'
A vendégek kezdték a mérkőzést, a pusztaság felé támadhatnak az első félidőben.
16.50: Remek időjárás, de komoly, trópusi páratartalom fogadja a csapatokat a kiváló sándorfalvi sportlétesítményben, mely csatornázási munkálatok miatt nehezen megközelíthető. Tiszta zöldben szerepel majd a Pázsit, fekete-sárga felsőben, fekete nadrággal és sportszárral az Újszentiván. Két nagy ambícióval rendelkező gárda csap össze, a háromesélyes, hatpontos találkozó akár a bajnoki címről is dönthet. 16.30: Köszöntünk mindenkit Sándorfalváról! Hamarosan indul a rangadó. A mérkőzés és a közvetítés Botlik Róbert sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Elképesztően izgalmas hajrá bontakozik ki a labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoportban! Öt fordulóval a vége előtt a listavezető Pázsit 47 ponttal rendelkezik (20 meccsből). Mögöttük az Újszentiván és a St. Mihály 43 pontos (az újszentivániaknak eggyel több győzelmük van), az UTC II. pedig 42 pontos. A Pázsit viszont mindenkinél egy mérkőzéssel többet játszott. Az Újszentiván és a Pázsit a hatalmas esőzés miatt a sándorfalvi műfűre "menekített" csúcsrangadója igazi hatpontos csúcsderbi! A két csapat őszi találkozóján egyébként 2-1-es hazai siker született, akkor Török Zsolt duplájára csak Szalma Ádám tudott válaszolni az újszentivániaktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.