Sport

Labdarúgás: osztályváltó pontot szerzett a Szeged-Grosics a Rákosmente ellen? + FOTÓK

Labdarúgás: osztályváltó pontot szerzett a Szeged-Grosics a Rákosmente ellen? + FOTÓK

2014. május 24., szombat
Labdarúgás: osztályváltó pontot szerzett a Szeged-Grosics a Rákosmente ellen? + FOTÓK
szeged2011_rakosmenteBC5K9634_40_gs

A küzdős játék igen, de a góllövés nem sikerült a Szeged-Grosicsnak, bár a helyzetek megvoltak hozzá, így maradt a 0-0.

Gyula, Grosics-akadémia, 100 néző
2014. május 24., 18.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Rákosmente KSK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Atyánszky László • asszisztens: Szvetnyik Bence, Sebestyén László
0
-
0

Az NB III Keleti csoportban a Kazincbarcika 2-2-es döntetlent játszott a Tiszaújváros ellen, ezzel pedig eldőlt, a Szeged 2011-Grosics Akadémia lett a három csoport legjobb második helyezettje. Mindez azt jelenti, amennyiben a Létavértes végül a felröppent híreknek megfelelően nem él a feljutás lehetőségével, úgy minden bizonnyal Nyilas Elek legénysége folytathatja jövőre a másodosztályban!

Miután a Soroksár biztosan elhúzott, a cél a legjobb második hely elérése volt, hiszen a komoly feltételek miatt, gyakran van olyan csapat, amely nem vállalja, vagy visszalép a profinak számító második ligás szerepléstől. Most is valami hasonló van készülőben Létavértesen, hiszen nincs licence a csapatnak, nem adták be egyáltalán azt az MLSZ felé, ezt pedig már nem lehet pótolni. Amint ezt a hírt hivatalosan is megerősíti az MLSZ illetékes szerve, biztosnak mondható a Szeged 2011-Grosics Akadémia NB II-es feljutása, addig azonban van egy aprócska "ha" a történetben, ami azért egyre jobban töpörödik. A mai meccs is egyébként úgy indult, hogy látszott Kériéken, hogy megfeszülnek azért, hogy behúzzák a derbit és a legjobb másodikként várják a szövetség döntését. Nagy volt az iram, kemény, férfias a küzdelem, senki sem tötyögött, olykor még tetszetős akciókat is vezettek Germánék, de a befejezés körül mindig volt némi kapkodás, görcsösség. A Rákosmente pedig szinte ugyan azzal a hévvel égett, mint a Szeged-Grosics, egy percig sem lankadtak, fegyelmezetten zártak vissza és bizony 2-3 életveszélyes helyzetük nekik is volt, bár Zelenyánszkiéknak több próbálkozása akadt meg a 16-oson belül. Egy pártatlan néző joggal mondhatná erre a találkozóra, hogy a pontosztozkodás a legigazságosabb.

Labdarúgó NB III Közép csoport 29. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Rákosmente KSK 0-0 (0-0)

Gyula, Grosics-akadémia, 100 néző. Vezette: Atyánszky László (Szvetnyik Bence, Sebestyén László).

Szeged-Grosics:

Belecan - Kéri, B. Kapic, Farkas, Zabari, Markovic, Máté, Kovács B. (Ács 46'), Pászka (Dombai 78'), Zelenyánszky, Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Rákosmente:

Komora - Garics, Csiszár, Márton, Müllerlei, Mohácsik, Gál, Dara, Pölöskei, Boda (Herczeg 89'), Kocsis.

Játékosedző:

Halgas Tibor.

Gól:

-

Sárga lap:

Kapic (20'), Markovic (50'), Máté (84'), Belecan (87'), ill. Boda (60'), Csiszár (87').

Piros lap:

Markovic (86'). Nyilas Elek:

Bár nagy erőket mozgattunk meg érte, mégsem sikerült megnyernünk a meccset, kicsit monotonná vált a játékunk a nagy darálásban, egy nehéz szezonon vagyunk túl, ami összességében annak ellenére jól sikerült, hogy az első helyet nem értük el, viszont a legjobb másodikok mi lettünk az NB III-as csoportok közül. A Létavértes sorsáról az MLSZ majd dönteni fog, addig érdemben ezzel nem szeretnénk foglalkozni, készülünk a Maglód ellen, hogy egy szép győzelemmel fejezzük be az idényt.

Halgas Tibor:

Azt kaptam, amire vártam, hiszen feltérképeztem a Szeged játékát és mivel a játékosaim betartották a taktikát partiba voltunk ellenfelünkkel. Ha az első félidőben kihasználjuk a két ziccerünket, akkor 2-0-val fordulunk. A második félidőben jobban ránk jött a Szeged-Grosics, de meddő mezőnyfölényük volt csupán, és a kontráink itt is veszélyesek voltak. Nem vagyok elégedetlen, itt az egy pont értékes eredménynek számít.

Online közvetítésünk:

VÉGE
93'
...ezzel vége is a meccsnek.
93'
Kéri szabija a végén jobbról, bent hárítanak...
90'
Három perc a ráadás.
89'
Bodát váltja Herczeg.
87'
Egy szabálytalanság után nagy dulakodás, kakaskodás kezdődött, a két főszereplő Csiszár és Belecan sárgát kap.
86'
Markivics emeli a könyökét, megszólal a síp, villan a sárga... csakhogy már a második.
85'
Boda életveszélyes lövése 20 méterről csak centikkel megy fölé.
84'
Máté szövegelt egy véleményes ítélet miatt, sárgát kap
83'
Zabari kitörés, egyedül viszi be balról, de kivár, hátha érkeznek bent a társak, végül lő, de belecsúsznak hátulról a löketbe.
81'
Nagy rohamban a Szeged-Grosics, de az utolsó pillanatokban mindig szerelnek a vendégek és elkezdték tördelni a játékot is.
79'
Zelenyánszki szöglete üresen találja Germánt 4 méternél, de a csatár rosszul fejel a labdába.
78'
Dombai jött Pászka ment.
75'
Beadás, jön ki Komora, megy rá Farkas, a kapus az ütközés után másodjára megfogja.
74'
Kéri próbál meg egy kipattanót kapásból, 30 méterről ellőni: nem.
A távolban gyülekeznek a fellegek, már Zeusz dobálózik dörögve, feltámadt a szél is.
70'
Máté teker be erősen egy szabadrúgást a 16-os bal sarkától, Komora öklözve véd.
66'
Pölöskei robogott egy kontrából, kiszorítva lőtt távolról: csemege.
64'
Pászka ügyesen Máténak balra, onnan érkezik egy átvétel után a löbbölés kapu el, de Germán és a vetődő Komora között utat talál a bogyó, nem érnek bele.
60'
Boda sárgul be.
56'
Izzadnak a vendégek, előbb Máté kap forintos labdát, de belecsúsznak a lövésébe 6 méteren,majd a szöglet a bal oldalon üresen találja Pászkát, aki rákészül, és teli rüszttel tüzel, de lecsúszik a labda a lábáról.
54'
Ígéretes szabi kissé balról 20 méterről, de Germán a sorfal szélét lövi meg, onnan pedig szöglet.
52'
Az első szöglet a félidőben gólhelyzetet hoz. Pászka jobbról, a hosszún érkezett Farkas, visszafejelt, a felső lécen pattant a bőr, ami Máté elé került, aki csúnyán fölé bombázott 12 méterről.
50'
Markovics a labdába dőlt vállal-kézzel, talán inkább az utóbbi, a bíró szerint mindenképp.
46'
Félidőben beállt Ács Kovács helyére.
46'
Ismét úton a labda, szaladnak a fiúk.
SZÜNET
45'
És akkor a pályára "leszállt" a szünet.
43'
Egy tetszetős akció után érkezik kissé erősen a labda Máténak, aki miutén felpördül a bogyó, félfordulatból, a levegőből lő, jócskán fölé.
40'
Zelenyánszki csen el egy labdát, kivár egy ütemet, majd 15 méterről lő, de beleugranak a löketbe.
38'
Többet birtokolják a hazaak a labdát, de egyáltalán nem veszélytelen az ellenfél kontrái.
34'
Pontosan ugyan úgy és ugyan onnan, de most Dara robogott be és lőtt 14 méterről, de most mellé, Belecannak nem kellett védenie.
30'
Az első fél óra helyzete a Rákosmentéé. Mohácsik fordul le, és tör be jobbról, a 16-os sarkától, lő, Belecan pedig nagy bravúrral tolja a felső lécre a bombát.
28'
Germán lepattan lövését húzza vissza veszélyesen az alapvonalról Zabari: szögletre mentenek.
25'
Végig a veszélyes zónában rúgja a bőrt a Szeged-Grosics, de nagyon fegyelmezetten zár és védekezik a Rákosmente.
20'
Reppen egy sárga Kapicnak, valami olyasmit mondott szerbül, ami "picskuval" kezdődik, miután vélhetően csattanós pofont kapott és a bíró nem fújt...
18'
Nyom a Szeged, az iram nagyon jó, több bejátszás érkezik Zelenyánszkinak, de a kényszerítőket elcsípik
15'
Az első szöglet a Szegedé: Pászka ívelése hosszú lett.
11'
Belecannak kellett kifutva tisztáznia, majd fogni Boda 25 méteres szabadrúgását.
9'
EGy jobb oldalsó hazai betörést csent el az utolsó pillanatban a vendégvédelem.
4'
A hazaiak kezdtek aktívabban, az első támadásból oldalsó bedobás lett, a legutóbbit pedig Kovács fejezte be lövéssel, 25 méterről egy méterrel fölé szállt a labda.
1'
A vendégcsapat kezdte el a játékot.
17.55: A melegítésnek vége, öltöznek a fiúk, addig egy kis időjárásjelentés: felhők lepik az eget, az esőláb kilóg. 17.45: Üdvözlünk mindenkit Gyuláról, ahol az Szeged-Grosics csapat igyekszik megszerezni a legjobb második helyezést jelentő győzelmet. Ennek azért lehet jelentősége - ahogy azt már többször leírtuk - mert az NB III Keleti csoportot minden bizonnyal megnyerő Létavértes információink szerint nem adott be licenckérelmet a másodosztályban való induláshoz. Mindez azt jelenti, hogy a feljutás jogát a három csoport legjobb második helyezettje nyerheti el, ez pedig jelen állás szerint a Szeged 2011-Grosics Akadémia, aki a Kazincbarcika előtt "vezet" 5 ponttal. Ha ma nyernek Kériék, akkor már matematikailag is ők a legjobb másodikok. A mérkőzés Atyánszky László sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.