Sport

Labdarúgás: ott van az Eb-n Kelet-Magyarország válogatottja Csongrád megyeiekkel! + FOTÓK

Labdarúgás: ott van az Eb-n Kelet-Magyarország válogatottja Csongrád megyeiekkel! + FOTÓK

2014. május 1., csütörtök
Labdarúgás: ott van az Eb-n Kelet-Magyarország válogatottja Csongrád megyeiekkel! + FOTÓK
kelet_nyugat73_gs

Ott van a Csongrád megyei labdarúgókra épülő Kelet-Magyarország válogatottja az amatőr Európa-bajnokság selejtezőjében, miután parádés játékkal kiütötte a nyugatiakat a Telkiben rendezett országos döntőn.

Telki, 100 néző
2014. május 1., 12.00
Keleti Régió
Nyugati Régió
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Berke Balázs • Butkai Zsolt, Kovács II. Gábor
5
-
0

Régióválogatottak tornája, országos döntő:

Keleti Régió - Nyugati Régió 5-0 (3-0).

Telki, 100 néző, vezette: Berke Balázs (Butkai Zsolt, Kovács II. Gábor).

Kelet:

Dongó - Marton, Kántor, Grünvald, Buzási, Dargó (Kökény 64'), Bitó R. (Forró 46'), Marics, Beretka (Busa 58'), Szilágyi (Bertók 68'), Fegyverneki (Faragó 68').

Edzők:

Major László, Tóth Ákos, Fecsku István.

Nyugat:

Csapó (Klézl 46') - Bálint, Calka, Jaksa, Varga Cs. (Horváth 46'), Bíró, Rikkers (Bodó 46'), Mészáros (Varga Á. 68'), Simon, Fritz, Gábor (Bognár 60').

Edző:

Kalmár Ferenc.

Gólszerzők:

Dargó B. (19'), Fegyverneki M. (27'), Grünvald A. (39'), Marics (55' - tizenegyesből, 63').

Kiállítás:

Jaksa (54')

Kelet-Magyarország amatőr válogatottjának kerete:

Dongó Dénes (Tisza Volán SC Szeged), Szabó Gergő (Tápé ESK) – kapusok; Buzási Péter, Szilágyi Norbert, Dargó Balázs, Faragó Bence, Grünvald Attila, Beretka Péter (Tisza Volán SC Szeged), Marton Bence, Kökény Tamás (Hódmezővásárhelyi FC), Pócs Tamás (Tápé ESK), Busa Bence (Szegedi VSE), Bertók Gábor (Csongrád TSE), Forró Attila (FK 1899 Szeged), Bitó Róbert (Dóc), Marics Gábor (Baktalórántháza), Kántor Zsolt (Ibrány), Fegyverneki Máté (Sárrétudvari).

Örömszavak:

Grünvald Attila csapatkapitány"Hatalmas élménynek tartom ez a győzelmet, remek pályán, kiváló ellenféllel szemben értük el. Jó mérkőzést játszottunk, és nagyon boldog vagyok a fölényes diadal miatt. Úgy gondolom, bizonyítottuk, jobb, szervezettebb csapat vagyunk, mint a nyugatiak. Szerencsére az elején egy pontrúgásból sikerült gólt szereznünk, azt követően az ellenfél kitámadott, amit gyors és pontos kontrákkal ki tudtunk használni. Igazi feltöltődést jelentett ilyen kiváló helyszínen futballozni, de a szállás és az étterem is minden igényünket kielégítette, ráadásként nagyszerű volt a csapat hangulata is. Minden játékos életében a legnagyobb megtiszteltetés, ha magára öltheti a nemzeti színű mezt, már nagyon várom az őszt, hogy az amatőr Eb-n Magyarországért futballozhassak, futballozhassunk!"Fegyverneki Máté játékos"Az első húsz perc nagyon kemény volt, sok ütközéssel, futással, mindkét együttes igyekezett helyzeteket kialakítani, és megszerezni a vezető gólt. Hála Istennek ez nekünk jött össze, ami rányomta a bélyegét a folytatásra. Utána mi uraltuk a meccset, jóval több lehetőséget dolgoztunk ki, és akár még nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Nagyszerű srácokat ismertem meg a Csongrád megyei játékosokban, óriási élmény volt velük egy csapatban futballozni, a beilleszkedés semmiféle gondot nem okozott, azt játszottuk a pályán, amit Major László kért. Számomra amatőr futballistaként elképesztő megtiszteltetés, hogy válogatott lehetek, magyar címeres mezt húzhatok majd magamra, ez pályafutásom csúcsa, eddigi munkám elismerése."Major László vezetőedző"Talán furcsán hangozhat, de az egész sorozat alatt ez volt a legkönnyebb meccsünk. Korábban rövidített találkozókat vívtunk, most kétszer 45 perc alatt kijött a tudásbeli különbség. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni, és a keret tagjai éltek is a bizalommal, fantasztikusan teljesítettek. Innentől kezdve már csak az ősszel foglalkozunk, amikor is címeres mezben képviselhetjük hazánkat az amatőr Eb-n. Gratulálok minden játékosnak és vezetőnek, aki részese volt ennek a sikernek! Köszönöm azoknak, akik eljöttek velünk, és megtekintették ezt a meccset, átélték velünk a diadalt! Úgy gondolom, ez igen komoly eredmény a Csongrád megyei futball életében!
kelet_nyugat77_gs
Tóth Ákos edző"Csak felsőfokon tudok beszélni a srácok teljesítményéről, borzasztó büszke vagyok rá, hogy személy szerint én és velem együtt a Tisza Volán SC hét játékosa részese lehetett ennek a diadalnak! Gratulálok a fiúknak, külön öröm, hogy lényegében Csongrád megye válogatottja alkotta Kelet-Magyarország válogatottját. Csongrád megye ismét megmutatta, nem szabad temetni, vannak értékei, akiket és amiket ápolni kell. Nagy segítséget jelentett, hogy Major László és Fecsku István jó érzékkel választották ki azokat az észak-keleti srácokat, akik tényleg komoly erősítést jelentettek nekünk. Remélem, további sikerek várnak erre a nagyszerű társaságra!"Fecsku István edző"Az első húsz perc tapogatózása után az ellenfél is megpróbált vezetést szerezni, ám ez szerencsére nekünk jött össze. Az első félidőben komoly előnyt szereztünk, így a szünetben azt kértük a fiúktól, arra figyeljenek, ne kapjanak gólt, majd elfogy az ellenfél, elmegy a kedvük, s bedarálhatjuk őket. Így is történt! Teljesen megérdemeltnek érzem az 5-0-s győzelmet. Természetesen nem egyszerű összerakni egy ilyen válogatottat, jelen esetben zömében Csongrád megyei, mellettük Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei focistákból, de mégis nagyon öröm is egyben. Fegyverneki Máté, Kántor Zsolt és Marics Gábor képességei alapján egyértelműen erősítést jelentett Csongrád megyének, ezt a pályán bizonyították is. El kell mondanom, nagyszerű benyomást tettek rám a Csongrád megyeiek, sokkal erőszakosabbak, mint a szabolcsiak. Erre a masszív gárdára a jövőben is lehet építeni!"Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, csapatvezető"A Csongrád megyei labdarúgás utóbbi évtizedeinek egyik legnagyobb sikerét értük el. Ez az egész megyei futballunk diadala a szurkolóktól a játékosokon át a sportvezetőkig, valamennyi jó és rossz tulajdonságukkal, tulajdonságunkkal együtt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy részese lehettem ennek a folyamatnak, ennek a munkának, és arra, hogy Csongrád megye válogatottjaként kezdtük, Kelet-Magyarország válogatottjaként folytattuk, és ősszel Magyarország amatőr válogatottjaként szerepelhetünk az Európa-bajnokságon! Nagyon várom az októbert, amikor a magyarországi csoportban Litvánia, Írország és Izrael együttesével csapunk össze. Azért próbálunk majd lobbizni, hogy Csongrád megyébe is tudjuk hozni a rendezést, bár ennek az esélyei nem egyértelműek. A mai nap az örömé, de nem lesz nagy ünneplés. A fiúkra hétvégén fontos bajnoki mérkőzések várnak, majd az idény végén összejövünk, és méltó módon megünnepeljük ezt az aranyérmet. Végezetül köszönöm mindenkinek, aki bármit is tett ezért a sikerért, vagy csak akár a monitor előtt szurkolt a csapatnak!"

Online közvetítésünk:

90'
A játékvezető nem hosszabbít, jöhet a Kelet örömünnepe! Csongrád megye válogatottja kiegészülve három észak-keleti játékossal készülhet az amatőr Eb őszi csoportkörére!
88'
Marics ollóz káprázatos mozdulattal, és a nyugati kapus hasonlóan szépen véd!
86'
Jelentős erőfeszítéseket tesznek a nyugatiak a szépítésért. Bodó egyedül viszi Dongóra a lasztit, de a Tisza Volán hálóőre véd!
82'
Sokpasszos a játék a félpálya környékén. Bár tíz perc még van hátra, de már mindenki a lefújást várja. Egy remeknek ígérkező nyugati támadás indul, de nem lesz az, Dongóé a labda.
78'
Továbbra sem változott a játék képe: könnyeden játszik a Kelet, fásult Nyugat. Már az ünneplést várják a mosolygós keleti régiós játékosok. Szinte futószalagon hagyják ki helyzeteiket a keletiek, de ne legyünk telhetetlenek. Gyönyörű nap ez Csongrád megye futballtörténetében!
73'
Látványos és szép támadásokat vezet a Kelet, ám a befejezéseknél érződik, hogy nagy az előny, és megvan a siker.
68'
Szilágyi és Fegyverneki jön le a Keletből, Bertók és Faragó Bence váltja őket, erősödik a támadószekció. Bertók alig fejel mellé pillanatokkal később. Óriási sikert érnek el a keletiek, szemmel láthatóan ugyanis a nyugatiak már feladták a meccset.
64'
Kökény váltja Dargót a Keletben.
63'
GÓÓÓL 5-0! Szilágyi kiválóan indítja Maricsot, aki 14 méterről a kapu közepébe bombáz!
62'
Marics remek lövése a jobb kapufa mellett hagyja el a játékteret. Nem sokkal utána Busa Bence cselezi le a teljes nyugati védelmét, de blokkolják.
60'
A sokat dolgozó Beretka helyett Busa Bence állt be az imént, s erőszakosságával rögvest helyzetbe hozza Buzásit, akinek a gólba tartó lövését blokkolják szögletre.
55'
GÓÓÓL 4-0! A jobbra vetődő kapus mellett a bal alsóba helyez Marics Gábor, a Baktalórántháza kiválósága! Nagyon-nagyon közel a nemzetközi porond.
54'
Kiegyenlített játékot hoztak az első percek, majd itt egy sorsdötő momentum! Jaksa Péter kap piros lapot, miután a meginduló Maricsot utolsó védőként felvágja a 16-oson belül, tizenegyes!
46'
A Nyugat kezdi a második félidőt.
46'
Hármas csere a hátrányban lévő Nyugatnál: Csapó kapus helyett Klézl Tamás, Rikkers Péter helyére Bodó József, Varga Csaba helyett Horváth Bálint. A Kelet is változtatott: Bitó Róbert helyett Forró Attila.
SZÜNET!
45'
Vége az első játékrésznek, jelentős előnyben a mieink, ám a meccs még nem dőlt el!
44'
Erőlködnek a nyugatiak, támadnak, a keletiek stabil védekezésből vezetnek kontrákat, azaz a forgatókönyv nem változott.
39'
GÓÓÓL 3-0! A szabadrúgásból pedig ott a harmadik keleti gól! Marics fantasztikusan ívelt át a hosszúra, Dargó passzolt visszafelé, a szintén a Tisza Volánban focizó Grünvald Attila pedig a másik kapufától a hálóba továbbította a bogyót, gyönyörű kombináció végén.
38'
Tolnai fölénnyel múlnak a percek, most beszorultak a mieink, ugyanakkor igen stabilan és precízen védekezünk. Kontrákra is futja erőnkből, Fegyverneki indította most Szilágyit, akit az oldalvonal mellett nyomtak el, harsant a bírói síp.
35'
Mi is bemutattuk, hogy ki tudunk hagyni egy százszázalékos helyzetet. Fegyverneki tökéletesen oldott meg egy kettő az egy elleni szituációt, Szilágyi Norbert elé tálalt, aki nem lőtt, hanem tolt egyet, és az előrevetődő Csapó kapusnak így lehetőséget adott a hárításra, majd a kipattanóval sem tudott mit kezdeni.
31'
Próbálkozik a piros mezes Nyugat, némi mezőnyfölényt is kiharcolt, sőt, az első igazán nagy lehetőségéit is kialakította. Lyukra futtatták a tizenhatoson belül Mészáros Tibort, aki egy ütemet kivárt, Dongó Dénes kirepülve hárított. Tíz másodperccel később Fritz Ádám tört be a büntetőterületen belülre, 14 méterről bombázott, ám középre, Dongónak így is földöntúli bravúrra volt szüksége a védéshez!
27'
GÓÓÓL 2-0! Fegyverneki Máté hosszasan vezette a labdát, indíthatta volna Beretkát, de nem tette. Tolt még egyet a bogyón, majd lőtt, és szerencsénk is volt, mert a jobbra tartó kísérlet egy védőről a bal alsóba vágódott úgy, hogy Csapó portás erre már nem reagálhatott. A Sárrétudvari kitűnősége tehát megduplázta a keleti előnyt!
24'
Két keleti helyzetről számolhatunk be. Okos védekezésből gyors akciókat indítottunk: Fegyverneki a jobb oldalon futott el, három embert csalt magára, majd meredeken hátrafelé ívelt, Marics 16 méterről kapásból alig-alig durrantott a jobb alsó mellé, igen látványos jelenet volt! A kapus mozgása alapján úgy tűnt, ha kaput talál a kísérlet, máris 2-0 ide. Nem sokkal ezután Fegyverneki játszotta tisztára magát, majd jelentősen mellé lőtt.
20'
A vezető találatunk megszerzésére heves rohamokkal reagáltak a tolnaiak, akik azonnal szeretnének egyenlíteni.
19'
GÓÓÓL 1-0! Némileg váratlanul vezetünk, de annál nagyobb öröm ez! A hódmezővásárhelyi Marton Bence bal oldali szögletére pompásan érkezett a Tisza Volán erőssége, Dargó Balázs, aki 7 méterről bólintott a kapu jobb oldalába. Nagyszerű fejes volt, azonnal látszott, nincs esély hárítani!
16'
Hirtelen felgyorsult a játék, mindkét legénység kontrákat próbált vezetni, egy három kettő elleni akcióval az ellenfél volt veszélyesebb. Szerencsénkre a passz éppen a két támadó közé érkezett, így fel tudtunk szabadítani. Elöl Marics agilitását lehet dicsérni, a három északi futballista láthatóan megtiszteltetésnek tekinti a szereplést, nagyszerűen illeszkedtek be a Csongrád megyei csapatba.
12'
Az első tíz perc elteltével kiegyenlítetté vált a játék, mindkét gárda a védekezésre helyezi a hangsúlyt, már a középpályán is szoros emberfogást alkalmaz, iszonyatos a küzdelem. Bitó Róbert kapott térd alatt egy buta és csúnya rúgást, de szerencsére kemény fából faragták, vissza tudott jönni.
8'
Kicsit kijöttek a szorításból a kékek, megtartották a labdákat, sikerült adogatni is már a letámadó ellenfél játékosai között. Marics Gábor 30 méterről rá is tűzte, Csapó kapus nem merte fogni, maga elé ütötte, de másodjára már könnyedén gyűjtötte be.
4'
A meglévő erőfölényük gyors érvényesítése agresszív letámadásokkal nyitottak a nyugatiak, akik komoly zavarokat okoztak a mieink védelmében. Több szögletet is elvégezhettek már, a visszahúzódó Beretka Péternek kellett mentenie az egyiknél. Egyértelmű a piros mezesek taktikája: amíg erővel bírják, megpróbálnak nyomni, ezt kell az elején átvészelni, hogy új szakaszt nyissunk a mérkőzésben.
1'
A Sárrétudvari üdvöskéje, Fegyverneki Máthé révén a mieink hozták játékba a labdát.
11.55: Jelentős mennyiségű csapadék hullott úgy, hogy felhőt szinte nem is látni... A sorsolás Keletnek, Csongrád megyének kedvezett. 11.50: Nyári zápor zavarta meg a bemelegítést. Mindkét gárda rendkívül elszántnak tűnik. Erősebb, masszívabb felépítésű futballistákkal a nyugatiak (tolnaiak), ebből a szempontból az eső, a csúszós talaj talán nekünk kedvezhet majd, míg az ellenfél erőfutballjával dominálhat. Tiszta pirosban a Nyugat, míg a Kelet vadonút Adidas szerelésben, kék felsőben, fehér nadrágban, kék sportszárban, a mellrészen a Csongrád megyei labdarúgás jelképeivel. 11.35: Nincs már sok hátra a kezdésig, melegítenek a csapatok, remek a hangulat és az időjárás is Telkiben. 11.20: Megvannak a kezdőcsapatok is Telkiben. Mint látható, a keletiek vezetése nyolc Csongrád megyei és két Szabolcs-Szatmár és egy Hajdú-Bihar megyei labdarúgóval lép pályára Nyugat ellen. 10.20: Esztergomban egy diákszálláson szálltak meg a mieink, majd a helyi Vasas-pályán 45 perces átmozgató edzést vezényelt Major László. 20 órakor a Vaskapu menedékházba érkeztek a fiúk, a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb pontjára, ahonnan belátni nemcsak a Duna-kanyar esztergomi részét, de Párkányon keresztül Szlovákiába is tökéletes a panoráma. Marhahúslevest és vegyes sültetek fogyasztottak vacsorára a fiúk, akik kivetítőn megtekintették az Atletico Madrid londoni BL-győzelmét, majd azonnal visszatértek az esztergomi szállásra, ahol le is pihentek. 7.20-kor volt ébresztő, majd reggeli a menedékházban, s irány Teli! 10 órakor érkezett a küldöttség az edzőcentrumba. Itt készül a számunkra oly nagy téttel bíró meccsre. Csütörtök 10.00: Jó napot kívánunk Telikből, ahol 12 órakor kezdődik a Nyugat és Kelet régió közötti országos döntő. Kelet színeiben három északi (Szabolcs-Szatmár, illetve Hajdú-Bihar megyei) vendégjátékossal kiegészülve Csongrád megye válogatottja szerepel! A tét az amatőr Eb selejtezője! Az ellenfél, a Nyugat pedig Tolna megye legjobbjaira épít. Szerda: késő délután megérkezett Esztergomba a Keleti Régió válogatottja. A szállás elfoglalását követően, 18 és 19 óra között átmozgató edzésen vett részt a csapat, majd a vacsora után a keret a Chelsea és az Atletico Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzéséből igyekszik inspirációt nyerni a másnapi fináléra. A mérkőzés 12 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Kelet-Magyarország amatőr válogatottjának kerete: Dongó Dénes (Tisza Volán), Szabó Gergő (Tápé) – kapusok; Buzási Péter, Szilágyi Norbert, Dargó Balázs, Faragó Bence, Grünvald Attila, Beretka Péter (Tisza Volán), Marton Bence, Kökény Tamás (Hódmezővásárhely), Pócs Tamás (Tápé), Busa Bence (SZVSE), Bertók Gábor (Csongrád), Forró Attila (FK 1899 Szeged), Bitó Róbert (Dóc), Marics Gábor (Baktalórántháza), Kántor Zsolt (Ibrány), Fegyverneki Máté (Sárrétudvari). Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.