Sport

Hátország: taroltak a piarista kézilabdás növendékek a diákolimpia döntőjében

Hátország: taroltak a piarista kézilabdás növendékek a diákolimpia döntőjében

2014. május 23., péntek
Hátország: taroltak a piarista kézilabdás növendékek a diákolimpia döntőjében
dapg_kezilabda_diakolimpia

Aranyérmet szerzett a Dugonics András Piarista Gimnázium Szeged csapata a május 16. és 18. között Miskolcon rendezett Országos Kézilabda Diákolimpia Döntőben.

A szegedi együttes a csoportkör során két győzelem mellett egy vereséget szenvedett el, fővárosi ellenfelével szemben. A D.A.P.G. a második helyen így is bejutott az elődöntőbe, ahonnan az Alsóörs alakulatát kiejtve bejutott a döntőbe. Itt újra a Budapesttel kerültek szembe

Velky Mihály

tanítványai, ezúttal azonban már sikerrel vették fel a kesztyűt, és egy szoros mérkőzésen megnyerték a finálét. A gimnázium együttesének minden játékosa a Pick Szeged utánpótlásában pallérozódik.

2013/14.tanév Országos Kézilabda Diákolimpia Döntő (2014. május 16-18., Miskolc):

A csoport:

D.A.P.G. - Ózd 30-15 D.A.P.G. - Budapest 17-20 D.A.P.G. - Debrecen 27-19

Elődöntő:

D.A.P.G.- Alsóörs 23-13

Döntő:

D.A.P.G. - Budapest 18-16

A szegedi keret:

Csomor Tamás, Dimovics Ádám, Dobay Tamás, Eke Martin, Gaál Péter, Kőműves Martin, Mikuska Tamás, Mitrik László, Nagy Miklós, Sárvári Milán.

Edző:

Velky Mihály.

Csapatvezető:

Bereczky András (testnevelő).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.