Sport

Hátország: klubtörténemet írva országos döntőben az UTC U19-es futsalosai

Hátország: klubtörténemet írva országos döntőben az UTC U19-es futsalosai

2014. május 28., szerda
Hátország: klubtörténemet írva országos döntőben az UTC U19-es futsalosai
utc_futsallabda_szmatv

Továbbjutott az UTC U19-es együttese a május 18-án Üllőn rendezett középöntőből, így az újszegedi fiatalok készülhetnek a bajnokság június elsejei négyes fináléjára.

A cikk megjelenését támogatta a GS-VILL 94 Kft.

Nem kezdődött jól a középdöntő

Dürgő Péter

tanítványai számára, hiszen a négy együttest felvonultató mezőnyben két vereséggel nyitottak. Mind a Berettyóújfalu, mind a Haladás 5-3-ra verte az újszegedieket, akik azonban nagy hajrával, pontosabban a Vecsés felett aratott 9-1-es diadallal mégis befértek még a második helyre. Mindez azt jelentette, a csoportgyőztes MVFC mellett Szentes Bíró Tamásék jutottak be az országos döntőbe, ahová a másik ágról a Csömör és a Vác kvalifikálta magát. "A srácok tisztában voltak vele, hogy az UTC utánpótlásában még nem fordult elő olyan, hogy bármely csapat eljutott volna akárcsak a középdöntőig. Ennek okán volt némi túlzott drukk a játékosokban az első két meccsen. Szerencsére úgy alakult a helyzet, hogy a Berettyóújfalu mindenkit legyőzött, míg a többi résztvevő között körbeverés alakult ki, amiből mi jöttünk ki jobban. Az utolsó mérkőzésre azzal küldtem ki a csapatot, hogy mindegy, mi lesz az eredmény, valószínűleg az utolsó fellépésünk lesz a szezonban, úgyhogy játszanak nyugodtan, felszabadultan. Végül azt is játszottuk, amit tudunk, egészen kiváló produkcióval rukkoltak elő a srácok" - árulta el portálunknak Dürgő Péter edző. Az UTC a Rubeola FC Csömörrel találkozik az elődöntőben. A négyes döntőnek Gyöngyös ad otthont június elsején. "Tudjuk, hogy ez egy óriási ajándék. Természetesen, megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni. Majd meglátjuk, mire lesz elég" - fogalmazott a kilátásokról a tréner.

Fiú futsal U19 Középdöntő "B" (2014. május 18., Üllő):

UTC Futsal Team - MVFC Berettyóúfalu 3-5

(Szegedi gól: Fodor 2, Deák.) Ferihegy Sportakadémia Vecsés - Haladás VSE 6-2 MVFC Berettyóúfalu - Ferihegy Sportakadémia Vecsés 3-1

Haladás VSE - UTC Futsal Team 5-3

(Szegedi gól: Popovics, Csamangó, Szentes Bíró.) MVFC Berettyóúfalu - Haladás VSE 3-2

UTC Futsal Team - Ferihegy Sportakadémia Vecsés 9-1

(Szegedi gól: Fodor 3, Deák 2, Teimel 2, Vastag, Szentes Bíró.)

A középdöntő végeredménye:

1. MVFC Berettyóúfalu 9 pont 2. UTC Futsal Team 3 pont (gólarány: 15-11) 3. Haladás VSE 3 pont (9-12) 4. Ferihegy Sportakadémia Vecsés 3 pont (8-14)

Az UTC U19 kerete:

Vatag Sámuel, Pölös Tamás (kapusok), Csamangó Tibor, Deák Donát Ferenc, Fodor Bálint Dániel, Nagy Teofil, Popovics Marcell, Szentes-Bíró Tamás, Teimel Márk.

Edző:

Dürgő Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.