Sport

Hátország: Algyőn fogadja a szerbeket az U15-ös labdarúgó-válogatott

Hátország: Algyőn fogadja a szerbeket az U15-ös labdarúgó-válogatott

2014. május 13., kedd
Hátország: Algyőn fogadja a szerbeket az U15-ös labdarúgó-válogatott
u15_valogatott_mlsz

Május 15-én, csütörtökön Algyőn lép pályára az U15-ös magyar labdarúgó-válogatott. Mihalecz István legénysége a szerb korosztályos csapat elleni oda-visszavágós felkészülési összecsapás második mérkőzését játssza a Csongrád megyei településen.

„A múltban többször is volt már rá precedens, hogy Algyőn szerepeltek a magyar utánpótlás-válogatottak a szerb korosztályos együttesekkel szemben. Ezek rendre jó hangulatú találkozók voltak, és elmondható, mind a város, mind a létesítmény ideális választás egy ilyen összecsapás megrendezéséhez. Az elmúlt évek fejlesztései komoly fejlődést hoztak az infrastruktúrában, ráadásul kiemelt szándékunk, hogy az utánpótlás-válogatottak különböző generációit olyan régiókba, városokba vigyük el, ahol nagy szeretettel fogadják őket. Algyőről jó emlékeink vannak, a pálya minősége, az ott dolgozók hozzáállása, segítőkészsége mind optimális választássá teszik a várost, amelyről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni” – árulta el portálunknak

Bazsánt József

, a magyar labdarúgó-válogatott csapatmenedzsere. Az U15-ös nemzeti együttes egy egyéves projekt elején tart, amelynek célja az U17-es Európa-bajnokság selejtezőiben való sikeres részvétel. „Terveink szerint a kvalifikáció előtt összesen 16-18 nemzetközi mérkőzésen lép pályára a csapat, amiket lényegesen nagyobb iram, agresszivitás és jobb képességű ellenfelek jellemeznek, mint egy szokványos magyar bajnokit. Ami a szerbeket illeti, egy jó mentalitású, szervezett gárdáról van szó, a szláv népekre általában jellemző vérmérséklettel. Ebből a két összecsapásból nagyon sok tapasztalatot gyűjthetnek majd a játékosok” – fogalmazott

Mihalecz István

szövetségi edző. Hozzátette, bár az eredmény pusztán a fiatal labdarúgók önbizalma szempontjából lényeges igazán, a két fellépésből legalább az egyiken szeretnének győzelmet aratni. A két együttes kedden játssza első meccsét Szabadkán, majd két nappal később csapnak össze az Algyői Sportközpontban. Utóbbi találkozó 16 órakor kezdődik. A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak, a belépés ingyenes. Zengjen-zúgjon a ”Ria-ria Hungária”!

A magyar csapat kerete:

Kapusok:

Varga Ádám (Ferencvárosi TC) Berla Attila (Budapest Honvéd-MFA)

Védők:

Horváth Marcell (Zalaegerszegi TE) Virág Ákos (Debreceni VSC) Falusy Bálint (Budapest Honvéd-MFA) Kiliti Róbert (Győri ETO FC) Gajda Márkó (Budapest Honvéd-MFA) Adorján Gergő (Főnix-Gold FC)

Középpályások:

Takács Zsombor (MTK Budapest) Cseh Gergő (Budapest Honvéd-MFA) Szakály Benjamin (Szombathelyi Haladás) Kun Bertalan (PSV Eindhoven) Puskás Martin (PSV Eindhoven) Takács Martin (Pécsi MFC) Németh Gergő (SK Sturm Graz)

Támadók:

Kundrák Norbert (Budapest Honvéd-MFA) Bévárdi Zsombor (Főnix-Gold FC) Lakatos István (Ferencvárosi TC) Szabó Levente (Győri ETO FC).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.