Sport

Davis Kupa: Valkusz Máté egyelőre csak edzőpartner

Davis Kupa: Valkusz Máté egyelőre csak edzőpartner

2014. május 9., péntek
Davis Kupa: Valkusz Máté egyelőre csak edzőpartner

Egyelőre csak edzőpartnerként van jelen a Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi tornáján Valkusz Máté, az első magyar, aki kétszer is az év teniszezője lett korosztályában az európai szövetségnél.

"A bő keret tagjaként edzek a nagyobbakkal, nagyon tetszik, amit eddig láttam, és szerintem fel fogunk jutni a szombati osztályozón" - nyilatkozta az MTI-nek a 15 éves tehetség, aki tavaly öt U16-os tornát nyert, köztük a Reggio Calabriában rendezett Europe Junior Masterst. A budapesti fiatalember kifejtette, az idén nem sok versenyen tudott elindulni, mivel - bár az év elején ITF-tornát nyert Szerbiában - sorozatos sérülések hátráltatták, a bokájával, csuklójával, alkarjával és felkarjával is bajlódott. "Ráadásul van most egy kisebb betegségem, amely miatt minden tornát le kell mondanom, az orvosok csak találgatják, hogy mi lehet a baj, legutóbb a pajzsmirigyre gyanakodtak" - mondta

Valkusz

, aki tavalyi 46 meccséből 39-et megnyert. "A tünetek az állandó fáradtság, az álmatlanság és néha a rossz közérzet." Ami a terveit illeti, a 2012-es Nike Junior Tour tehetségkutató verseny amerikai világdöntőjének bajnoka elmondta, felépülése után idén már csak a nagy U16-os tornákon indul el, és egyre inkább az U18-as ITF-versenyekre koncentrál. Reményei szerint 18-19 évesen már ott lesz a felnőtt ATP-világranglista legjobb ezer játékosa között. "Természetesen szeretnék pár éven belül a Davis Kupában is bizonyítani, és Magyarországot képviselni" - tette hozzá Valkusz Máté.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.