Sport

Asztalitenisz: Móraváros adott otthont a Szeged Grand Prix-nek

Asztalitenisz: Móraváros adott otthont a Szeged Grand Prix-nek

2014. május 2., péntek
Asztalitenisz: Móraváros adott otthont a Szeged Grand Prix-nek
grand_prix_1

A Móravárosi Asztalitenisz Club (MOAC) és a Móravárosért Egyesület közös szervezésében került megrendezésre a Szeged Grand Prix nyílt amatőr egyéni asztalitenisz verseny.

Csiszár Sándor

és

Kovács János

szervezők azt a célt tűzték ki, hogy minél több lelkes amatőr és hobby-játékos figyeljen fel a MOAC klub havonta megrendezendő versenyeire és egyre többen képviseltessék magukat Szegedről, vidékről egyaránt. Tornánkon részt vettek a tápéi, szatymazi, algyői és a szegedi amatőr klub, illetve klubokhoz nem tartozó, pusztán kedvtelésből, hobbyként pingpongozó amatőr játékosok is. Ezen a GRAND-PRIX-en azok a pingpongkedvelők illetve lakossági érdeklődők vehettek és vettek részt, akik a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) versenyzői nyilvántartásában nem szerepelnek és ebben a sportágban még nem voltak igazolt versenyzők. A rendezvény A-B-C döntős formában bonyolódott le. A verseny lehetőséget biztosított arra, hogy minél több versenyző részesüljön sikerélményben, hogy a kiesni kényszerülő játékosok is minél több mérkőzést játszva egyre nagyobb létszámban kerüljenek tudásuknak és a szerencséjüknek megfelelő döntőkbe. A verseny hat játékos kiemelésével hat csoportban folyt. Innen lehetett bekerülni az A és B döntőkbe, ahol az elsőként kieső versenyzők nem haza, hanem a C - vigaszdöntőbe jutottak. A peches sorsolású elsőként kiesők is minimum 4 mérkőzést játszhattak a végleges búcsúig, s ez volt az alapvető cél! Érdekesség, hogy a kiemelt és jobb játékosok közül többen „elvéreztek” már a selejtezők alatt, és a döntőkbe több „meglepetés - ember” jutott el, tovább színesítve ezzel a verseny amúgy is kitűnő hangulatát. A sikeres versenyzőket szép díjak - óriási kupa, érmek, plakettek, csoki és pezsgő - is várták. E küzdelemben az alábbi eredmények születtek:

A – DÖNTŐ

1. Varga Zsolt 2. Varga Zoltán 3. Paulik József

B – DÖNTŐ

1. Árpási Csaba 2. Gömöri Krisztián 3. Tóth József

C – DÖNTŐ

1. Szélpál Gábor 2. Fránki László 3. Jójárt Zoltán Élettani és mentális szempontból - a mai mozgásszegény világunkban, - az asztalitenisz igen komoly egészségprevenciós feladatot lát el. Könnyen érthető a szabályrendszere, az élvezhető játékhoz hamar elsajátítható a jártasság szintű technikai tudás. Jó mozgáslehetőséget biztosít minden korosztály számára, emellett kreatív és szórakoztató is egyben. Hamar mosolyt csal az emberek arcára. Az edzésre, versenyre feszülten érkező játszani vágyók egy órai játék után stressz mentesen, teljesen más emberként hagyják el a tornatermet. Ha rajtunk múlna, minden iskola udvarára, a munkahelyek társalgóiba, kórházak és rendelőintézetek folyosóira, játszóterekre, sétáló utcákra, vonat állomásokra, várótermekbe is elhelyeznénk pingpongasztalokat. Összehozza, kikapcsolja, átmozgatja, felvidítja, kicseréli az embereket. Azt teszi velük, ami a leginkább hiányzik a mai, főleg számítógépek előtt reggeltől estig ülő embereknek... Örömmel állapítható meg, hogy a Móravárosi AC amatőr versenyein örvendetesen növekszik az egyesület és a sportközösség iránt érdeklődők száma. Folyamatosan növekszik klubtagjaink létszáma, játék és verseny igénye. Örvendetes tény, hogy a győzni, mozogni vágyók között mindig lehet fölfedezni új arcokat, régi pingpongosokat is.

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.