Sport

Tenisz: első kiemelt a magyar válogatott Szegeden a Davis Kupában

Tenisz: első kiemelt a magyar válogatott Szegeden a Davis Kupában

2014. április 23., szerda
Tenisz: első kiemelt a magyar válogatott Szegeden a Davis Kupában
tenisz_donto14_gs

A házigazda magyar teniszválogatott lesz az első kiemelt a Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának tornáján, melyre május 7. és 10. között kerül sor Szegeden.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint

Hornok Miklós

kapitány együttese így biztosan elkerüli a csoportküzdelmek során a szintén kiemelt észt, grúz és macedón csapatot, az egyik legnehezebb ellenfél, a török válogatott azonban akár a magyar trióba is kerülhet. A törököknél található a torna legelőkelőbb helyen rangsorolt játékosa, a 26 éves

Marsel Ilhan

, akit a 154. helyen jegyeznek jelenleg, de három éve a 87. helyen is állt. A hazai csapatban

Fucsovics Márton

helye biztos,

Balázs Attila

szereplése azonban kézsérülése miatt kétséges. A nevezési lapra még

Madarász Gergely, Filipenko Viktor

és

Gödry Levente

neve került, közülük Madarász az egyetlen, aki még sosem játszott a Davis Kupában. A 12 csapatos mezőnyben öt ország - Albánia, Izland, Liechtenstein, Málta és San Marino - is van, melynek együttesében egy ATP-ranglistás játékos sincs. Montenegrónak és Örményországnak is csak egy van (top 1000-en kívüliek), kettő vagy három ATP-ssel egy-egy, négy ATP-ssel pedig három ország - köztük Magyarország - rendelkezik. A III-as csoportból két csapat jut fel a II-es csoportba. A szegedi Gellért Szabadidőközpontban - amely 2004-ben a Szerbia elleni párharcnak is otthont adott - a magyarok mellett Macedónia, Grúzia, Montenegró, San Marino, Málta, Törökország, Liechtenstein, Izland, Örményország, Albánia és Észtország válogatottja lép pályára. A csapatok szerdától péntekig körmérkőzéssel, majd szombaton rájátszással döntenek a feljutásról. A magyarok a tavaly áprilisi osztályozón 4-1-re kikaptak Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiestek a II-es csoportból.

A szegedi Davis Kupa-torna nevezései:

MAGYARORSZÁG: Fucsovics Márton (184. a világranglistán), Madarasz Gergely (712.), Filipenko Viktor (844.), Gödry Levente (1036.) Albánia: Flavio Dece, Rei Pelushi, Genajd Shypheja, Arber Sulstarova Örményország: Mikajel Avetiszjan (814. a világranglistán), Szedrak Hacsatrjan, Asot Gevorgian, Hacsatur Hacsatrjan Észtország: Jürgen Zopp (332.), Vladimir Ivanov (562.), Mikk Irdoja, Kenneth Raisma Grúzia: Nikoloz Baszilasvili (313.), Alekszandr Metreveli (864.), Giorgi Javahisvili (1345.), George Civadze (1480.) Izland: Rafn Kumar Bonifacius, Raj Kumar Bonifacius, Vladimir Ristic, Magnus Gunnarsson Liechtenstein: Vital Leuch, Robin Forster, Timo Kranz, Christian Meier Macedónia: Dimitar Grabul (512.), Tomislav Jotovski (766.), Shendrit Deari (1138.), Predrag Rusevski Málta: Bernard Cassar Torreggiani, Matthew Asciak, Denzil Agius, Bradley Callus Montenegró: Lubomir Celebic (1263.), Igor Saveljic, Pavle Rogan, Ivan Saveljic San Marino: Marco De Rossi, Domenico Vicini, Diego Zonzini, Giacomo Zonzini Törökország: Marsel Ilhan (157.), Umud Baris Erguden (673.), Ziya Tuna Altuna (683.), Anil Yuksel (1112.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.