Sport

Kosárlabda: a Szombathelyé az arany, bronzérmes lett a Szedeák + FOTÓK, VIDEÓK

Kosárlabda: a Szombathelyé az arany, bronzérmes lett a Szedeák + FOTÓK, VIDEÓK

2014. április 13., vasárnap
Kosárlabda: a Szombathelyé az arany, bronzérmes lett a Szedeák + FOTÓK, VIDEÓK
junior_dijkiosztoBC5K4913_64_gs

Izgalmas mérkőzésen verte Mike János és Vágvölgyi Ákos vezérletével a Vasast, és harmadik helyen végzett a Szedeák a Decathlon SZEGEDma.hu Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntő vasárnapi zárónapján. A 15 órakor kezdődött fináléban a Szombathely kiválóan hajrázva fektette két vállra az Atomerőmű együttesét.

A döntőt követő díjátadón köszöntőt mondott Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, illetve Farkasinszki Gyula, a Decathlon SZEGEDma.hu Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntő versenybizottságának elnöke. A díjak átadásában közreműködött még Farkas Zoltán, Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke, Gellért Ákos, a Naturtex Kft. vezetője, a Decathlon képviseletében Szabó Attila, illetve Bonifert Gábor, a SZEGEDma.hu ügyvezető igazgatója.

A Decathlon SZEGEDma.hu Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntő hivatalos végeredménye:

1. Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 2. Atomerőmű SE 3. Szedeák 4. Vasas Akadémia 5. Óbudai Kaszások 6. Kosárlabda Akadémia Pécs 7. DEAC 8. Budapesti Honvéd http://www.youtube.com/watch?v=fvWO4MU3178

A torna All Star-csapata:

Kovács Bence (

Szombathelyi KA

), Hódi Patrik (

Szombathelyi KA

), Antoni Csanád (

Atomerőmű SE

), Mike János (

Szedeák

), Vágvölgyi Ákos (

Szedeák

).

Legértékesebb játékos (MVP):

Andrássy Géza (DEAC).

Legjobb védő:

Szabó Domokos (Szombathelyi KA).

Legjobb center:

Meleg Károly (Szedeák).

Legjobb irányító:

Mészáros Bence (Óbudai Kaszások).

Legeredményesebb játékos:

Andrássy Géza (DEAC).

Az utolsó negyedben lépte le ellenfelét a Szombathely

Atomerőmű SE - Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 63-73 (16-19, 21-12, 14-22, 12-20) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Atomerőmű: Kollár 14/3, ANTONI 15/9, PAPP 13/3, Miholics 2, FAZEKAS 8. Csere: Meixner 8/6, Sánta, Dávid, Molnár, Sterczer 3/3, Gulyás, Lenger. Edző: Nagy Gábor. Szombathely: Szabó 4, KOVÁCS 5/3, Hódi 11, GÁBOR 12/6, BAGÓ 15. Csere: Galambos, Kozma, Németh 1, Zrinyi 5/3, Popgyákunik 7/3, Hadnagy 9/3, Bereczki 4. Edző: Váradi Kornél. Bagó remeklésével kezdett a Szombathely, aki hét pontot szórt, mialatt a paksiak csak sebtében tudtak reagálni Kollár és Fazekas kosaraival. (4-7) Sőt, két pontváltást követően Bagó már ötre növelte együttese fórját. (9-14) A negyed második felében kezdett csak éledezni az Atumerőmű, és Meixner triplával, Kollár pedig duplával igyekezett csökkenteni a távolságot, de Popgyákunik hármasa révén maradt az előny a Váradi Kornál tanítványainál. (16-17) Ráadásul az utolsó percben Popgyákunik újfent betalált, ezúttal kicsit közelebbről, így kialakítva a 16-19-es részeredményt. Ami aztán hamar egálra változott, amikor a második játékrész elején Papp eresztett el egy sikeres triplát. Hadnagy kosara után ismét egyenlített Antoni, majd kicsivel később Hódi és Hadnagy pontjaira reagálva dobott két triplát, előnyhöz juttatva ezáltal az atomvárosiakat. (27-25) Bár Szabó még egyszer lenullázta a differenciát, a folytatásban már a Paks dominált Kollár, valamint Papp vezetésével hatpontos előnyt harcolt ki a szünetig. (37-31)
paks_szombathely11_gs
Ez az előny azonban nem tartott ki sokáig. Kovács triplájával közelített a Szombathely, majd Gábor és Antoni kosarai után Szabó, illetve Bagó duplájával egyenlített is a Vas megyei alakulat. (42-42) Kollár hármasának köszönhetően még megtartotta minimális lépéselőnyét az Atomerőmű, de Zrinyi a vége előtt még bedobott egy duplát és egy triplát is, így a záró felvonás előtt már a szombathelyiek vezettek. (51-53) Ráadásul az utolsó negyedre láthatóan elfáradtak a paksi játékosok, és a folytatásban már nem is jött nekik össze az egyenlítés. Hadnagy hárompontosára még érkezett reakció Fazekastól, illetve Antonitól (55-56), de ezt követően fokozatosan lépett meg Hódi pontjaira építkezve a rivális. A 40. percben éppen ő dobott be két büntetőt, ezzel lett az állás 60-73, így a legvégén Antoni büntetője, továbbá Papp duplája már csak szépségtapasznak volt jó. Izgalmas, rendkívül fordulatos finálé után szerezte meg a 2013/2014-es idény junior bajnoki címét a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia! A Szombathely - Paks döntő képei:

Behúzta a bronzcsatát a Szedeák

Vasas Akadémia - Szedeák 84-96 (13-21, 24-20, 19-29, 28-26) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vasas: Garai 2, Török 9/6, Szanthoffer 9/3, KRIVACSEVICS 10, NAGY 15/3. Csere: Kiss 13, Boros 8, Mokos 2, Ács, Szöllősi, NSHIMBA 10, Buzsáki 6/6. Edző: Berényi Sándor. Szedeák: MIKE 33/15, VÁGVÖLGYI 31/3, MELEG 13/3, Kereszty 7/3, Demeter 6. Csere: Bezdán, Utassy Vitéz, Buzás 2, Gárgyán 2, Perényi, Csányi, Varga 2. Edző: Molnár Csaba. Kipontozódott: Demeter (34'). Fej-fej mellett kezdtek a csapatok, Vágvölgyi és Mike kosaraira mindkétszer gyorsan válaszolt a Vasas, majd a 4. percben Török már a vezetést is megszerezte az angyalföldieknek. (9-8) A folytatásban ugyanakkor a szegedieknek jött ki jobban a lépés, lévén, Demeter, Gárgyán és Mike duplái után már hétpontossá hízott az előnyük. (11-18) A végén még Mike és Nshimba talált be, előbbi triplával, így megnyugtató fórt harcolt ki magának az első tíz perc után a Szedeák. (13-21) A második felvonás elején ugyanakkor beragadtak kissé Molnár Csaba tanítványai, a Vasas Nshimba, majd Krivacsevics pontjaival négyre csökkentette a differenciát. (19-23) Ezt követően Demeter és Meleg dupláit Boros egyenlítette ki, majd felváltva estek a találatok a két félnél. A tizenhetedik percben Szanthoffer egyenlített ki zsinórban második kétpontosával, a vezetést azonban nem tudta átvenni együttese, mivel Varga és Mike révén ismét lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a szegediek. (33-37) Ez a távolság kitartott a szünetig, el azonban nem dőlt semmi, izgalmas második félidőre volt kilátás. (37-41)
vasas_szedeak40_gs
Molnár Csaba azonban jó eligazítást tarthatott az öltözőben, hiszen Mike hármasa után Vágvölgyi két büntetőt is bevágott, majd Boros pontjai után újfent Vágvölgyi volt kétszer eredményes fault után. (39-48) Ráadásul itt nem állt meg a Szedeák, többszöri kosárváltást követően a 29. percben Mike harcolt ki faultot, és dobott közben triplát estében. A szegedi irányító a büntetőt is bedobta, így Vágvölgyi kosarával már 52-70-es állást mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője. A negyed végén Kiss értékesített még két közeli ziccert, a vendéglátók előnye azonban így is meghatározó maradt. (56-70) Mindemellett nem adták fel az angyalföldiek, elképesztő tempót diktáltak az utolsó tíz percben. Kiss büntetője után Buzsáki két egymást követő triplával jelezte, a Vasas számára még nem lefutott a találkozó. (63-70) Bár Meleg kétszer is igyekezett tartani a lépést a riválissal, Nagy mindkétszer válaszolt, így kiemelten fontos volt a 34. minutumban Vágvölgyi hármasa. (68-77) Viszont a Vasas robogott tovább, és Szanthoffer két perccel később már abszolút mértékig lőtávolon belülre hozta sajátjait triplájával. (76-80) Mike János viszont, mint már többször a torna során, ismét jókor talált be a vonalon kívülről, Vágvölgyi két duplája pedig végképp megnyugtatta a Szedeákért szurkolókat. (76-87) A végén Berényi Sándor tanítványai még megpróbálták a lehetetlennek tűnik küldetés teljesítését, de faultjaik után rendre bementek a szegedi büntetők. Mindent egybevetve, megérdemelt siker után készülhet a díjátadóra Molnár Csaba együttese. A Vasas - Szedeák bronzcsata fotói:

Az utolsó negyedben verte tönkre a Pécset az Óbuda

Kosárlabda Akadémia Pécs - Óbudai Kaszások 62-69 (14-18, 25-11, 17-18, 6-22) Egy igazán szoros első negyed után kifejezetten attraktív játékkal kerültek jelentős előnybe a pécsiek. A második félidő azonban már nem úgy zajlott, ahogy azt Ivica Mavrenski mester csapatánál elképzelték, lévén, a kaszások egy elképesztő támadóprodukciót bemutatva a maguk javára tudták fordítani az eredményt az utolsó tíz percben, így ők értek oda a bajnoki döntő ötödik pozíciójába.

Könnyedén húzta be a 7. helyet a DEAC

DEAC - Budapesti Honvéd 93-55 (30-15, 19-17, 24-11, 20-12) A 27 pontig jutó - ezzel összességében a legtöbb szerzett pontot jegyző játékos titulusára is méltán pályázó - Andrássy Géza vezetésével igazi fesztivált rendezett a debreceni alakulat a Honvéd elleni helyosztón. A hajdúságiak már a szünetben tizenhéttel mentek, végül pedig éppen csak, hogy nem jött nekik össze a köztenegyven a második félidőben teljesen széteső fővárosiak ellen.

A vasárnapi program

A 7. helyért: Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC - Budapesti Honvéd 9.00 Az 5. helyért: Kosárlabda Akadémia Pécs/A - Óbudai Kaszások 11.00 A 3. helyért: Vasas Akadémia - SZEDEÁK 13.00 Döntő: Atomerőmű SE - Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 15.00 A mérkőzések helyszíne az újszegedi sportcsarnok, a belépés ingyenes.

Ez történt a keresztbejátszásban:

A hajrában maradt alul a Szedeák

Mintegy hétszáz néző előtt a hazai Szedeák kezdte jobban a második elődöntőt, nagyon motiváltan, hatalmas elszántsággal kosaraztak az első negyedben Molnár Cs. mester legényei. Meleg K. és Demeter A. nyitott egy-egy duplával, Szabó D. révén a 4. percben szépítettek a szombathelyiek (2-4). Vágvölgyi Á. akcióival szemben azonban nem volt ellenszere a Falcónak, hamar hét pontig jutott, Mike J. pedig beszórt két triplát, így a 8. percben már 19-8-ra vezettek a hazaiak. Popgyákunik B. öt pontja nagyon kellett a vendégeknek ahhoz, hogy nyugodtabban ülhessenek le az első pihenőre (13-19).
junior_szedeak_falco02_gs
A második felvonásra egyértelműen megnyugodott a Falco, sikerült stabilizálnia játékát, míg a szegediek egyre többet hibáztak, illetve néhány vitatható játékvezetői ítélet is sújtotta őket. Az esélyesebbnek tartott együtt Kovács B. kosarai révén a 14. percben 21-21-nél érte utol ellenfelét, majd a 15. percben szintén Kovács B. büntetőjével már 22-21-re vezetett. A következő támadásban Demeter A. gyönyörű duplát jegyzett, ám támadót fújtak rá a sporik, majd technikai ítéltek a reklamáló szegedi tréner, Molnár Cs. ellen. Egyre idegesebbé vált a Szedeák, ebből építkezett a Falco. Kovács B. és Hódi P. pontjaival – köztük szemet gyönyörködtető hármasokkal – egyre jobban távololdtak ellenfelüktől, a 19. percben már 36-26-os Vas megyei vezetést mutatott az eredményjelző. Hogy szoros legyen az első félidő, arról Mike J. három büntetővel és egy trojkával gondoskodott, 38-34-es szombathelyi vezetésnél vonultak öltözőbe a felek. A Falco részéről Kovács B. 13, míg a Szedeákból Mike J. 14/9 pontig jutott a nagyszünetig. Mike J. duplájával indult, stílszerűen Kovács B. hármasával folytatódott a harmadik negyed. Keményebbé, pontosabbá vált a Falco védekezése, egyénieskedtek támadásban a szegediek, tanácstalannak és fáradtnak tűntek. Bagó M. pontjaival a 25. percben már 47-36-ra húzott el a Szombathely. Ezt követően viszont váratlanul megrázta magát a Szedeák, és Mike J., Demeter A, valamint Vágvölgyi Á. vezetésével sorra szerezte a kosarakat, a negyed végére egy 9-0-s rohanásnak köszönhetően vezetést is átvette a hazai csapat, tombolt is a szegedi publikum (52-54). Szenzációs csata alakult ki az utolsó felvonás első perceiben, hol itt, hol ott volt az előny. Mike J. ötödik hármasát szerezte, majd labdát lopott Szabó D.-től, aki utánanyúlt egy sportszerűtlen hibáért. Mike J. büntetőivel a 34. perc végén 61-60-ra vezetett a Szedeák. Sőt, Mike J. azonnal beverte hatodik trojkáját is, amivel 64-60-ra módosította az állást. Molnár Cs. szegedi tréner ezután szövegért újabb technikait kapott, amit Kovács B. négy ponttal büntetett, 64-64. Ez megtörte a Tisza-parti gárda lendületét, és felrázta az ellenfelet. A végjátékban a 30 pontot termelő szombathelyi Kovács B. és a 33 pontig jutó hazai Mike J. párbajozott, majd a 40. percben Meleg K. reklamálásért technikaival bűnhődött, ebből pedig komoly előnyt kovácsolt a Falco. A szegediek számára nem volt visszaút, ekkor már semmi sem sikerült nekik, míg a vasiak biztos kézzel értékesítették a büntetőket és a ziccereket, így végül 76-68-ra nyertek. Nézze meg azt a vitatott jelentet, mikor a 40. percben 69-68-as szombathelyi vezetésnél Meleg ellen technikait fújnak a játékvezetők! https://www.youtube.com/watch?v=MtIDWbGC-_o&feature=youtu.be Videó nyilatkozatokkal! https://www.youtube.com/watch?v=oGa8Phd3Gjs&feature=youtu.be A Szombathely - Szeged (76-68) elődöntő fotói!

A Paks az első finalista

Gyakorlatilag végig vezetve nyerte a B csoport első helyezettje, a paksi Atomerőmű SE a Vasas Akadémia elleni első elődöntőt a Decathlon SZEGEDma.hu Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntőn. A budapestiek a harmadik negyed végén közelítették meg kicsit ellenfelüket, akkor nagy hátrányból 51-49-ig kapaszkodtak vissza, ám a záró játékrészben több mint hat percig nem tudtak a gyűrűbe találni, az ASE ekkor végleg döntésre vitte a dolgot. A Paks 70-56-os győzelemmel jutott be a vasárnapi aranycsatába. Antoni Csanád 24/9, Papp Márk 18/6 ponttal járult hozzá a diadalhoz, a két kulcsembert nem nagyon tudták tartani a fővárosi fiatalok. A második elődöntő 16.15-kor kezdődik, ahol a toronymagas favorit, az A csoportot nyerő Szombathelyi Kosárlabda Akadémia csap össze a Naturtex-SZTE-Szedeákkal. A történésekről beszámolunk! A Paks - Vasas (70-56) elődöntő fotói!

Korábban írtuk:

Molnár Csaba tanítványai az első két meccsüket hozni tudták a Pécs, illetve a Honvéd ellen. Hasonló utat járt be az Atomerőmű is, így e két gárda vívhatott pénteken - a biztos továbbjutás tudatában - a kvartett első helyéért. A thrillerré vált összecsapást végül a paksiak nyerték, a Szedeák ennek értelmében pedig az A csoportban győztes szombathelyiekkel találkozik a keresztbejátszásban. A másik ágon a Vasas száll szembe az atomvárosi alakulattal, míg az 5-8. helyért zajló küzdelemben DEAC - Pécs, illetve Óbudai Kalászok - Honvéd mérkőzéseket rendeznek szombaton. A csapatok ezzel búcsút mondanak Algyőnek, hiszen a torna ezen szakasza már az újszegedi sportcsarnokban zajlik. Ami azonban változatlan, hogy a találkozók megtekintése továbbra is ingyenes.

Decathlon SZEGEDma.hu Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntő

Keresztbejátszás (2014. április 12., Szeged)Az 5-8. helyért:10.00: DEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs “A” 55-61 (11-17, 14-14, 6-20, 24-10) 12.00: Óbudai Kaszások – Budapesti Honvéd 75-66 (17-18, 15-21, 25-16, 18-11) Az 1-4. helyért:14.00: Vasas Akadémia – Atomerőmű SE 56-70 (11-23, 14-14, 24-14, 7-19) 16.00: Szombathelyi Kosárlabda Akadémia – Naturtex-SZTE-Szedeák 76-68 (13-19, 25-15, 14-20, 24-14) Szombathely: KOVÁCS B. 30/3, Szabó D. 5/3, HÓDI 16/9, Gábor 2, Zrínyi. Csere: POPGYÁKUNIK 10/3, Hadnagy, Bereczki 2, Németh 4, Bagó 7. Vezetőedző: Váradi Kornél. Szeged: Buzás 2, Meleg 4, Kereszty 5, DEMETER 12/3, VÁGVÖLGYI 12. Csere: MIKE 33/18, Varga R., Gárgyán, Csányi. Vezetőedző: Molnár Csaba. A Szombathely - Szeged (76-68) elődöntő fotói!A Paks - Vasas (70-56) elődöntő fotói!

A csoportkörben történt:

Első játéknap.Második játéknap.Harmadik játéknap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.