Sport

Kosárlabda: edzője szerint az aranytól sem állt messze a Szedeák U18

Kosárlabda: edzője szerint az aranytól sem állt messze a Szedeák U18

2014. április 15., kedd
Kosárlabda: edzője szerint az aranytól sem állt messze a Szedeák U18
vasas_szedeak01_gs

A harmadik helyet szerezte meg magának a Szedeák a Decathlon SZEGEDma.hu Fiú Nemzeti Junior Bajnoki Döntő nyolc csapatot felvonultató mezőnyében. A fiatalok sikeréről Molnár Csabát, az együttes trénerét kérdeztük.

„Öt nap alatt öt meccs – sajnos ez ezzel jár” – válaszolta a szakember derűsen rekedt hangjára vonatkozó érdeklődésünkre. „Mondhatjuk, hogy a hangom állapota arányaiban jól tükrözi az elért eredményünket. Amikor az utolsó hazai rendezésű U18-as tornán, 2000-ben az

András

fiammal, vagy éppen

Simándi Árpáddal

felálló Szedeák egészen a döntőig menetelt, én már csak suttogni tudtam. Nyilván, ennek értelmében most annak örülnék a leginkább, ha egy szót sem tudnék szólni. Komolyra fordítva a szót, azt gondolom, nem álltunk messze egy még jobb eredménytől sem. Ugyanakkor, úgy érzem, ez a bronzérem egy reális teljesítmény” – fogalmazott

Molnár Csaba

mester. Mint kifejtette, a csapat meghatározó tagjai közül többen küszködtek problémákkal a döntőt megelőzően.

Kereszty Domos

másfél hónapig térdsérüléssel bajlódott,

Vágvölgyi Ákost

és

Meleg Károlyt

pedig betegség hátráltatta a felkészülésben. „Ha százszázalékos állapotban indultunk volna neki a tornának, úgy vélem, összejöhetett volna akár a bajnoki cím is” – tette hozzá.

junior_dijkiosztoBC5K4913_64_gs

„Reményeink szerint ezek a tehetséges fiatalok itt maradnak Szegeden, így fokozatosan beépíthetjük majd őket idővel a felnőttcsapatba. Nem szabad elfelejteni, hogy az U23-as együttes is a döntőbe jutásért küzd a maga mezőnyében. Abból a keretből többen a nagyok között edzenek már. Reméljük, hogy a fiatalítási folyamat folytatódik a jövőben is, így egyre markánsabb szerephez juthatnak a klub saját nevelésű játékosai. Mi azért dolgozunk, hogy ez összejöjjön” – zárta gondolatait Molnár Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.