Sport

Labdarúgás: parázs rangadón verte a Deszk a Bordányt + FOTÓK

Labdarúgás: parázs rangadón verte a Deszk a Bordányt + FOTÓK

2014. március 16., vasárnap
Labdarúgás: parázs rangadón verte a Deszk a Bordányt + FOTÓK
deszk_bordany_m019

Két kiállítást és három gólt hozott a megye II. csúcsrangadója, hazai diadalát követően a Deszk együttese üldözheti tovább az éllovas Mindszentet.

Deszk, 150 néző
2014. március 16., 15.00
Deszk SC
Bordány SK
A meccs befejeződött.
játékvezető: Stetakovic Mario • asszisztensek: Somodi Imre, Gargya Balázs Gábor
2
-
1

A megyei II. osztály 17. fordulójában:

Deszk SC - Bordány SK 2-1 (0-0.).

Deszk, 150 néző, vezeti: Stetakovic Mario (Somodi Imre, Gargya Balázs Gábor).

Deszk:

Fazekas - Holló, Adamov Sz., Brczán, Kószó, György (Katona 59'), Kelemen Sz., Hevesi, Dávid (Ferling 94'), Kelemen Cs., Temesvári (Bányai 59'). Vezetőedző: Zeljko Pranjko.

Bordány:

Reguli - Csonka, Mészáros, Dobó, Sólya, Kozma Z. (Molnár B. 86'), Szabó Zs. (Bán 70'), Zádori, Papdi (Kovács L. 43'), Fodor, Kovács S. Játékos-edző: Retek Flórián.

Gólszerzők:

Katona Zs. (62', 84' - 11-esből), illetve Fodor B. (74')

Kiállítva:

Holló R. (58'), illetve Csonka K. (88') Pranjko Zeljko:

"Gratulálok a csapatnak! Igazi rangadó volt, amelyen teljesen megérdemeltük a három pontot."

Retek Flórián:

"Nem szokásom a játékvezetővel foglalkozni, és nem keresek ezzel kifogásokat, de úgy gondolom, a hazai tizenegyes jogtalan megítélése nagyban befolyásolta a mérkőzést."

Online közvetítésünk:

95'
Kelemen Csongor vezetett kontrát, de a kivetődő Reguliba lőtt, így nem született meg a harmadik gól. Még egy bordányi leshelyzet a végére, majd harsant a hármas sípszó, a Deszk otthon tartotta a három pontot a paprikás hangulatú csúcsrangadón.
94'
Deszki csere: Dávid helyére Ferling szállt be.
91'
Három percet hosszabbít Stetakovic Mario.
90'
Vagdalkozás az utolsó percekbe, túl ideges már a Bordány ahhoz, hogy építkezzen, siettetik a támadásokat.
88'
Parázs a vége! Csonka Kristóf lépett ki százszázalékos ziccerben, de lesen állította meg a síp. A bordányi futballista hevesen vitatkozott, megkapta második sárgáját, azaz ő is kiszállt.
86'
Kozma Zoltán helyére Molnár Bence érkezett a vendégeknél. A bordányiak egyébként erősen vitatják a deszki tizenegyes jogosságát, a játékvezető el is küld valakit a vendégek padjáról.
84'
GÓÓÓL 2-1! Katona Zsolt állt a labda mögé, gondosan igazgatta a bogyót. Majd a jó irányba vetődő kapus fölött a léc alá bombázott. Reguli hiába nyúlt felfelé a bal kezével, a kapu jobb oldalába vágódott vágódott a bőr. Katona immár kilencgólos.
83'
Tizenegyeshez jutott a Deszk. Dávid Márk ütközött a tizenhatoson belül, majd elesett, a bíró ezúttal a tizenegyespontra mutatott.
80'
Katona tört be a vendégek tizenhatosán belülre, majd összezártak előtte, elesett, nincs tizenegyes. A túloldalon Kovács Sándor akciózott, merész lábra vetődéssel csente el tőle a bogyót Fazekas. Félpercenként forognak most veszélyben a kapuk, mindkét csapat a győzelemre hajt.
79'
A vezetés megszerzése Fodor Balázs lábában maradt. Ismét a jobb szárnyon tört ki, de távolabbról, 14-15 méterről lőtt, Fazekas pedig nem jött ki elé, a lövést a jobb kapufa hárította. Odaát balról térdmagasságban szállt középre a laszti, Dávid Márk kezelte le, majd senkitől sem zavartatva 15 méterről fölé bombázott. Teljesen nyílt a küzdelem!
74'
GÓÓÓL 1-1! Itt az egyenlítés! Kovács László az első bordányi helyzetet még az oldalhálóba lőtte, majd pár másodperccel később Fodor Balázs meglepően könnyedén tört ki a jobbösszekötő helyéről, két védő között lépett be, majd 11 méterről a kapus hasa alatt gurított a ketrec közepébe. A 19 esztendős tehetséget a bordányiak a télen Sándorfalváról szerződtették: ez volt az első megye II-es gólja, ősszel a megye I-ben kétszer köszönt be.
71'
20 méterről jutott szabadrúgáshoz a vendégcsapat. Fodor Balázs lyukat talált a sorfalban, meg is pattant a labdája, a földön fekvő Fazekas Balázs felnyúlva a bal kapufa tövétől szögletre paskolta a bogyót, elképesztően nagy bravúrral védett! Ezért minimum egy sörrel jönnek neki a társak, ha meglesz a siker!
70'
Szabó Zsolt helyére Bán Gergőt küldte a pályára Retek Flórián. Katona pedig gyönyörű cselekkel játszotta magát tisztára a bordányi tizenhatos előterében, beadását viszont nem értették meg a társak, nem mozdult rá senki.
66'
Próbálja átvenni a kezdeményezést a Bordány, de nem túl nagy sikerrel. Látszik rajtuk, megfogta őket a váratlan fordulat, ki kell valahogy kecmeregniük a gödörből. Sokat hibáznak a középpályán, sorra szórják el a labdákat, míg a gól rendkívül magabiztossá tette a hazaiakat.
62'
GÓÓÓL 1-0! Úgy tűnik, a kiállítás a bordányiakat zavarta meg inkább, egyik csereemberének találatával vezetést szerzett ugyanis a Deszk! Bal oldali akció után a középre belőtt labdát elvétették a bordányi védők, a rutinos Katona Zsolt levette, megvárta, míg Reguli kimozdul, majd 8 méterről biztos lábbal gurított a jobb alsóba. A 38 esztendős focistának ez volt a nyolcadik gólja ebben a szezonban.
59'
Kettős csere a hazaiaknál: György és Temesvári le, Bányai Patrik és Katona Zsolt be. Kószó közben nagy erővel fölé vágta a 28 méteres szabadrúgást.
58'
Három sárga és egy piros lap az első igazi tömegjelenet eredménye. A hazai Holló Róbert mehet zuhanyozni. Benne volt a meccsben a feszültség, ez az igazság. Csúnya bordányi fault után alakult ki a vita, Holló feleslegesen kakaskodott.
54'
Bordányi próbálkozásokról számolhatunk be. Zádori 24 méteres szabadrúgása szállt fölé, majd ugyanő löbbölt Kozma Zoltán elé, akinek jobb sarokra tartó, jól helyezett, de nem túl erős löketét biztosan hárította Fazekas Balázs deszki portás.
50'
Az első percekben aktívabb volt a Bordány, majd a hazaiak is vezettek néhány ígéretes akciót. Egy jobb oldali lapos beadást hoztak ki éppen a vendégek. Megfigyelhető, hogy a védelmek jól zárják le a széleket, taktikus és fegyelmezett a két együttes, ismerik és elismerik a másik erejét.
47'
Bordányi felívelés szállt a hazai kapu elé, körbeadogatta aztán a vendégcsapat a deszki védelmet, de lesen halt el a felvonás első támadása.
46'
A Deszk kezdte a második félidőt. Csere nem történt a szünetben.
SZÜNET!
45+1'
Itt a vége az első játékrésznek, nem esett gól, de elképesztően nagy a küzdelem az igazi rangadón!
45'
Kószó Krisztián nem ésszel rúgta, inkább erővel, jócskán elkerülte a kaput a szabadrúgás.
44'
Bordányi szabálytalanság a tizenhatos környékén, heves vita alakult ki, belül vagy kívül történt az eset. Stetakovic Mario játékvezető szerint kívül, így szabadrúgás következhetett a vonalról.
43'
Kovács László állt be Papdi Tamás helyére.
42'
Kényszerű csere lesz a vendégeknél: meghúzódott az eddig jól futballozó Papdi Tamás. Még a csere előtt a deszki Dávid Márk lövése szállt fölé.
38'
György Béla jobbról végzett el szabadrúgást, kimozdult Reguli, de védője, Szabó Zsolt belecsúsztatott a labdába, ami kis híján az üresen álló ketrecbe hullott... Átvette az irányítást a Deszk, most sokkal veszélyesebbek a vendéglátók.
35'
A jobb oldalon az agilisan játszó György Béla tört előre, veszélyesen adott befelé, alig-alig szállt el a kapu fölött a bogyó. Nem sokkal később Kelemen Szabolcs lőtt estében 10 méterről, Reguli Máténak itt már közbe kellett avatkoznia, vetődve védet nagyot a bal alsó saroknál.
31'
Túljutottunk az első fél órán, gólt még nem láttunk, de nagyon élénk, változatos a mérkőzés, komoly az iram. Egy rövid sarokra érkező szögletet léptek át most a bordányi védők. György tekerte befelé balról, végül nagy nehézségek árán kotorták ki a vendégek a hosszú oldalon.
27'
A vendégek jobbhátvédje, Csonka Kristóf tört előre, 23 méterről, középről tüzelt, nem sokkal fölé. Mindkét térfélen folyik a játék, sok az ígéretes akció, de jól szűrnek a védelmek, sordöntő jelentősége lesz az első találatnak.
23'
Temesvári Norbert okozott kétszer is gondot a bordányi védelemben. Első elfutásánál szögletre tisztáztak, a második alkalommal Temesvári egy védővel és a kapussal rúgott össze, a bőr oldalra perdült, végül ki tudták vágni a fekete-pirosak. Odaát alig-alig lett hosszú egy beadás Fodor Balázsnak, csak a feje búbjával érte el, amúgy nagy helyzet alakulhatott volna ki.
19'
Kelemen Csongort dicsérhetjük! Saját térfelén egy kakaskodásból szerzett labdát, a bordányi játékos meg felrúgni sem tudta, átszlalomozott a vendégek védelmén, az utolsó ember állította meg vagy 60 méteres labdavezetés után. Tapsot kapott a deszki nézőktől, joggal. Továbbra is kőkemény a csata, sok az apró tüske mindkét oldalon.
15'
Kőkemény belépőket láthattunk, Csonka Kristófot figyelmeztette is a játékvezető. Közben 30 méterről György Béla tekert a bordányi kapu elé, a védők szögletre mentettek. A korner rosszul sikerült, a vendégek indíthattak belőle akciót, ami a felezővonalnál akadt el, Holló Róbert akasztotta meg ellenfelét szabálytalan eszközökkel.
12'
A dinamikusabban, gyorsabban játszó Bordánynak több a helyzete, de nincs mezőnyfölényben. A Deszk is jön előre sok passzal, lehetőséget azonban még nem tudott kialakítani. Roppant masszívan védekeznek a vendégek, a labdaszerzésekből pedig rögtön indítják a kontrákat.
8'
Kisebb deszki védelmi hiba után Papdi Tamás 16 méterről emelhetett kapura, a portás fölött átszállt a laszti, de léc fölött is, a labdafogó hálóban akadt meg végül. A bordányi szurkolók már örültek, mert ahol ők helyet foglalnak, onnan úgy tűnt, a kapura került a bogyó. Végül csalódniuk kellett.
4'
Lendületes akciókat vezetnek a vendégek, Zádori Dávid eresztette el az első, lapos lövést, amit a védők az ötösön blokkoltak.
1'
A bordányiak kezdték a mérkőzést, Makó felé támadhatnak az első játékrészben.
14.45: Köszöntünk mindenkit Deszkről, a vasárnapi megye II-es rangadó helyszínéről! Az időjárás kicsit borús, napközben esett az eső is, ami mostanra elállt. Szél is fúj, a talaj nem vált méllyé. Piros felső, sötétkék nadrág, piros sportszár a hazaiak színkombinációja, a vendégek fekete szerelésben piros oldalcsíkozással. Fontos, háromesélyes ütközet veszi hamarosan kezdetét. Az ifiknél 6-1-es hazai siker született. Az összecsapás és az élő közvetítés 15 órakor indul Stetakovic Mario sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Szuperrangadót rendeznek Deszken a megyei II. osztály második tavaszi, összességében 17. fordulójában, erről az összecsapásról pedig a SZEGEDma.hu stábja sem hiányozhat! A tabellát utcahosszal vezető, első számú aranyesélyes, 46 pontos Mindszent két közvetlen üldözője, a 37 ponttal álló Deszk SC és a 36 pontos Bordány SK méri össze tudását. Mindkét együttes győzelemmel kezdett múlt héten: a bordányiak odahaza verték 1-0-ra a Csengelét egy hajrában szerzett góllal, míg a deszkiek biztosan múlták felül 5-0-ra a sereghajtó USC Tanárképzőt a Felső Tisza parton. A második, feljutást érő helyért folyó harcban kiemelt jelentőséggel bír ez a mérkőzés, izgalomban és küzdelemben nem lesz hiány a két roppant szervezett alakulat csatájában. Emlékeztetőül: ősszel Bordányban 2-1-es hazai siker született. Tóth Zoltán révén a 30. percben akkor a vendégek szereztek vezetést, Kovács Sándor a 43. minutumban egyenlített, majd a 70. percben ugyanő vitte be a mindent eldöntő találatot. A krónikához tartozik, hogy a deszkiek a 35. percről emberhátrányban futballoztak, mivel gólszerzőjük piros lapot kapott. 15 órától a SZEGEDma.hu közvetítésében végigkísérheti, ezúttal mire mennek egymással Zeljko Pranjko és Retek Flórián legényei!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.