Sport

Hátország: javultak a bentmaradási esélyek az I. osztályú labdarúgó csapatainknál

Hátország: javultak a bentmaradási esélyek az I. osztályú labdarúgó csapatainknál

2014. március 20., csütörtök
Hátország: javultak a bentmaradási esélyek az I. osztályú labdarúgó csapatainknál
labdarugas_01_mj

Az I. osztályú U-15-ös és U-14-es labdarúgó bajnokság keleti csoportjában létfontosságú győzelmet aratott a bent maradásért harcoló Maros-menti UFC mindkét gárdája, míg a Hódmezővásárhelyi FC 15 évesei remek teljesítménnyel szereztek pontot a DVSC akadémistái ellen, a vásárhelyi 14 éveseknek viszont meg kellett hajolniuk a dobogós helyen álló DVSC nagyobb tudása előtt.

Nagyot változott a helyzet az elmúlt héten az I. osztályú U15-ös és U14-es bajnokság keleti csoportjában bent maradásért küzdő csapatok számára. Az már korábban köztudott volt, hogy az elmúlt bajnokságban még az NB I-ben játszó Egri FC felnőtt csapatának felhalmozott tartozásai miatt immár veszélybe került az egri foci NB III-ba visszaminősített labdarúgó klubjának további szereplése. Nos az Egri FC Kft. ellen elkezdődött a felszámolási eljárás és ez automatikusan a klub licencének visszavonását eredményezte. A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei több tárgyalás után március 14-én az alábbi döntésre kényszerültek: "Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága a mai napon - elutasítva az Egri FC Kft. fellebbezését - immáron jogerősen kizárta az egri csapatot a bajnokság további küzdelmeiből. Sajnálatosan ez a döntés érinti a különböző korosztályú utánpótlás-bajnokságokban szereplő labdarúgókat is. Ezért az MLSZ, az egri önkormányzat képviselői és az Egri Sportcentrum SE vezetői megállapodtak abban, hogy a fiatal játékosok átigazolhatnak az Egri Sportcentrum SE-be, ott folytathatják sportpályafutásukat. A társadalmi szervezet a város önkormányzatának anyagi támogatásával működteti tovább az utánpótláscsapatokat. Az Egri Sportcentrum SE kérelme alapján, az utánpótlás korú labdarúgók érdekeit szem előtt tartva, az MLSZ Versenyigazgatósága minden támogatást megad ahhoz, hogy az utánpótláscsapatok a bajnoki sorsolásoknak megfelelően megrendezzék a bajnokságból még hátralévő mérkőzéseiket és azokat – igaz, versenyen kívül – lejátszhassák. Az ifjú labdarúgók a 2014-15. évi utánpótlás-bajnokságokban már ismét versenyszerűen szerepelhetnek az Egri Sportcentrum SE színeiben. Az MLSZ döntése tehát azt jelenti, hogy az Egri FC - vagy esetleg új nevén az Egri Sportcentrum SE - végigjátszhatja ugyan a korosztályos bajnokságokat, de versenyen kívül szerepelve a bajnokság végén kiesik a II. osztályba. Az I. osztályú U15-ös és U14-es bajnokságokban keleti csoportjában szereplő további 15 csapat közül tehát csak kettő esik ki. A két korosztály összesített eredménye alapján legrosszabbul a Mátészalkai MTK áll (14 pont), de a hétvégi kettős győzelmük ellenére még a Maros-menti UFC is kiesésre áll (20 pont). A további fenyegetett klubok közül a Sajóvölgye Focisulinak és a Hódmezővásárhelyi FC-nek egyaránt 31-31 pontja van, míg az egrieknek 30 pontja volt. A hétvégén a makóiak remekül ragadták meg a lehetőséget és kettős győzelemet arattak a Debreceni Sportiskola csapatai ellen. Érdekesség, hogy a 15 évesek három Romániából igazolt fiatalemberrel erősödtek és a légiósok győzelemmel mutatkoztak be. A győztes gólt is egy újonc,

Dan Adrian

szerezte a lefújás előtt három perccel. A 14 évesek összecsapását

Varga Boldizsár

találatával azonnal góllal kezdték a hazaiak és ezt a lélektani előnyt sikerült a találkozó végéig megőrizni. Vásárhelyen a "Loki" fiataljai vendégeskedtek. A 15 évesek rendkívül izgalmas találkozója végül pontosztozkodással zárult. A találkozón szinte végig a vendégek játszottak mezőnyfölényben, de

Molnár Botond

18 méteres szabadrúgásból lőtt bombagóljával mégis a hazaiak szereztek vezetést. Szünet után egy szöglet utáni fejessel egyenlítettek a vendégek, de

Bíró Bence

- szintén szöglet utáni - fejesével ismét a vásárhelyiek vezettek. A fejesgólok mérkőzésén nyolc perccel a vége előtt egy szabadrúgás utáni beívelésből másodszor is egyenlítettek a debreceni akadémisták. A hajrában mindkét oldalon meg volt a lehetőség a győzelem kiharcolására, de a debreceniek szabadrúgását

Liziczai

kapus bravúrral hárította, míg néhány másodperccel a vége előtt egy a vendég kapu elé ívelésbe Vastag csak a cipője orrával tudott beleérni, így a vendégek hálóőre védeni tudott. A 14 évesek mérkőzésén az első félidőben még jól tartották magukat a vásárhelyiek. Szünet után azonban felőrölte a hazaiak ellenállását a fizikailag és játéktudásban is erősebb debreceni gárda, ami már gólokban is megmutatkozott.

I. osztály U-15 keleti csoport, 19. forduló:

Maros-menti UFC - Debreceni SI 2-1 (1-0)

Makó. Vezette: Barta N.

Makó:

Vicar - Megyesi, Tóth G., Nagy J. (Miklós Á. 63.'), Gyuris, Czebe Á., Dan, Pricop, Kiss B., Benkő B., Kardos Á.

Edző:

Frank Csaba.

Gólszerzők:

Megyesi Martin (16.'), Dan Adrian (76.'), ill. Balogh Dávid (66.').

Hódmezővásárhelyi FC - DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia 2-2 (1-0)

Hódmezővásárhely. Vezette: Barta N.

Vásárhely:

Liziczai - Szőke Molnár (Kovács G. 75.'), Molnár B., Vastag, Bíró B., Szőke Á., Gyüre, Bürgés (Mohácsi 78.'), Szabó V. (Siber 70.'), Ambruzs (Törjék 79.'), Meszlényi B. (Nádra 60.').

Edző:

Bacsa Zsolt.

Gólszerzők:

Molnár Botond (12.'), Bíró Bence (51.'), ill. Szutyor Tibor (45.'), Nagy Nándor (72.').

A bajnokság állása:

1 Honvéd-Magyar Futball Akadémia 46, 2. MTK Budapest 45, 3. Diósgyőri VTK SE 43, 4. DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia 39 ... 11. Egri FC 19, 12. Szolnoki MÁV Stadler Rail 16, 13. Hódmezővásárhelyi FC 13, 14. Mátészalkai MTK 9, 15. Maros-menti UFC 7, 16. Sajóvölgye Focisuli 6 ponttal.

I. osztály U-14 keleti csoport, 19. forduló:

Maros-menti UFC - Debreceni SI 3-1 (1-1)

Makó. Vezette: Hideg B.

Makó:

Benkő R. - Molnár D. (Janesz 41.'), Horváth R., Horváth E. (Beke 52.'), Kardos G., Dobos, Illés, Giba Á. (Bakos A. 66.'), Csúri M., Frank B., Varga B. (Molnár O. 71.').

Edző:

Botlik Róbert.

Gólszerzők:

Varga Boldizsár (1.'), Benkő Roland (55.'), Dobos Donát (57.'), ill. Papp Csaba (39.')

Hódmezővásárhelyi FC - DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia 0-3 (0-0)

Hódmezővásárhely. Vezette: Takács J.

Vásárhely:

Nagy M. - Bán B. (Lakatos H. 64.'), Gyürki M., Vékony V., Bíró I. (Kanton R. 49.'), Jakus (Borsodi B. 60.'), Rau G., Rostás R., Puhala K. (Tóth M. 49.'), Prozlik (Szabó R. 49.'), Kecskeméti L. (Fenesi Sz. 60.').

Edző:

Kandó Róbert.

Gólszerzők:

Bányász Krisztofer 2 (49.', 55.'), Szilágyi Márk (80.').

A bajnokság állása:

1 Honvéd-Magyar Futball Akadémia 52, 2. MTK Budapest 51, 3. DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia 44 ... 7. Szolnoki MÁV Stadler Rail 31 ... 11. Hódmezővásárhelyi FC 18 ... 13. Maros-menti UFC 13, 14. Egri FC 11, 15. Grosics Akadémia FK 6, 16. Mátészalkai MTK 5 ponttal. A 20. fordulóban megyénk mindkét csapata idegenben lép pályára. A makóiak (március 22-én szombaton mindkét korosztályba 12 órakor) a DVSC-DLA vendégei lesznek, míg a vásárhelyiek ugyanezen a napon (U-15 12.00, U-14 10.00) Szolnokon vendégszerepelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.