Sport

Gyerektornával ünnepli 30. születésnapját a Charlton Szeged

Gyerektornával ünnepli 30. születésnapját a Charlton Szeged

2014. március 14., péntek
Gyerektornával ünnepli 30. születésnapját a Charlton Szeged
charltonszeged

Vasárnap 9 órától az újszegedi sportcsarnokban a 2007-2008-ban született gyerekek részére kispályás tornát rendez a 30 esztendeje alakult Charlton Szeged.

1984. március 17-én Újszegeden, a Csanádi utcában alakult meg a Charlton Szeged csapata - a Népsortban jelent meg egy cikk, hogy megszűnik a londoni csapat, ezért vették fel a nevét, később kiderült, hogy megmenekült, csak akkor még nem volt internet... Ennek 30 éve. E jeles alkalomból vasárnap 9 órától az újszegedi sportcsarnokban 2007-ben és 2008-ban született gyerekek részére kispályás labdarúgótornát rendez a születésnapját ünneplő grundegyesület. A viadalon a Tisza Volán Focisuli, a Rendőrt TE és a Makó FC két-két csapattal vesz részt. A 30 éves Charlton-kupa két támogatója a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Varga Pince. Nem az eredmény számít majd, hanem a játék. Az, hogy Szeged patinás létesítményében futballozhatnak a srácok. Éppen ezért nem hirdetnek győztest sem, mindenki kap ajándékot. A csapat tagjai 30 éve, gyerekként alkottak egy olyan csapatot, amelynek a közössége mind a mai napig összetart. Versenyeket szerveztek (volt megyei bajnokuk atlétikában), meccseket játszottak (a Délép SC serdülőt 7-3-ra verték az első hivatalos meccsünkön), szoros barátságokat kötöttek. Ahogy nőttek, úgy neveztek egyre több kispályás labdarúgó-bajnokságra, kupára. A legendás Radnóti Hétfők A ligájában szerepeltek, az utolsó, 50. bajnokságon az Első Beton mögött a második helyen végeztek. Az első Újév-kupát megnyerték, két idényt pedig a futsal NB II-ben is szerepeltek, ahol a legjobb helyezésük egy ötödik hely volt. Mára kicsit ugyan "megöregedtek", de léteznek! A Charlton Szeged a veterán kispályás-bajnokság állandó résztvevője, tavaly aranyérmesek lettek. Most a fiatalság kap szerepet délelőtt, délután pedig a Vörösmarty általános iskola előtti téren található kispályán az alapítók (

Süli Róbert, Süli Péter, Héger Krisztián, Héger László, Bátky Csaba, Kovács Zoltán, Ádok Alex, Semsei Attila, Semsei Károly, Stumpf Gábor, Lipták Tivadar, Csendőr Péter, Radics Béla, Vörös Zsolt, Jáger Attila, Dobó Zoltán, Mádi Jószef, Tűz József

) egy egymás közötti meccsel ünnepli a 30. születésnapot. 14 órakor az újszegedi vasútállomás mellett található pályán lesz a találkozó - sajnos ezen már nem lehet futballozni, így ezért játsszák le a Charltonon belüli bajnokit a Vörösmarty előtti pályán. Jön a várva várt Savos-Palagyosz meccs. Eddig 17 bajnokságuk volt - az utolsó 24 éve - és mind a 17-et a Süli Péter vezette Palagyosz nyerte. Az eseményre nagy szeretettel várnak mindenkit, hogy bemutassák, milyen volt Magyarország utolsó grundcsapata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.