Sport

Asztalitenisz: nyolc között a Floratom az Inter Kupában

Asztalitenisz: nyolc között a Floratom az Inter Kupában

2014. március 9., vasárnap
Asztalitenisz: nyolc között a Floratom az Inter Kupában

Nagy csatát vívva győzte le francia ellenfelét a szegedi Floratom asztalitenisz-csapata az Inter Kupában, bejutva a sorozat legjobb nyolc együttese közé.

Nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat az Inter Kupa szegedi nyolcaddöntőjében, ahol a felek kiválóan kiszolgálták a szakértő közönséget a három és fél órás, igen kiélezett összecsapáson. Magabiztosan kezdtek a franciák,

Durand-nak

több szettlabdája volt a 2-0 arányú vezetéshez

Vitsekkel

szemben, de a szegediek rutinos klasszisa nagy küzdelemben megfordította a mérkőzést.

Varga

csak megszorongatni tudta

Bezard-t

, majd a nap mérkőzése következett:

Kószó Attila

roppant látványos labdamenetekkel tarkított, fordulatos összecsapáson fektette két vállra

Lenoirt

, így ismét a Szeged vezetett, 2-1. Joggal bíztak a hazaiak a páros mérkőzés megnyerésében, hiszen a friss magyar bajnoki második helyezett Vitsek Kószóval igen kiegyensúlyozott egységet alkot. Bár a találkozó nagy részében úgy tűnt, hogy a gallok irányítanak, de a kritikus labdameneteket rendre a hazai duó nyerte meg, 3-1. Az utolsó szalmaszálba próbáltak kapaszkodni a láthatóan meglepődött franciák, de Bezard hiába nyert meg óriási pontokat Vitsekkel szemben, a szegediek vezéregyénisége a kritikus pillanatokban jobbnak bizonyult, így nagy bravúrral a legjobb nyolc együttes közé jutott a Floratom.

Férfi asztalitenisz Inter Kupa 3. forduló:

Floratom Szeged AC Probart – Thorigne Fouillard TT (francia) 4–1

Vitsek Iván – Eric Durand 3–1 (-9, 15, 5, 7) Varga Csaba – Pierre Bezard 0–3 (-8, -8, -7) Kószó Attila – Vincent Lenoir 3–2 (-11, 9, 10, -9, 7) Kószó Attila, Vitsek Iván – Eric Durand, Pierre Bezard 3–2 (10, -8, 9, -6, 7) Vitsek Iván – Pierre Bezard 3–1 (9, -8, 8, 8) Lukács Levente:

"Fantasztikus játékkal, maximumhoz közeli teljesítménnyel sikerült felülmúlni egy látványos mérkőzésen a francia csapatot."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.