Sport

A magyar atlétika legsikeresebb éve volt 2013

A magyar atlétika legsikeresebb éve volt 2013

2014. március 4., kedd
A magyar atlétika legsikeresebb éve volt 2013
atletika_01_ia

A magyar atlétika elmúlt több mint 100 esztendejének legsikeresebb éve volt a 2013-as - hangzott el a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) keddi sajtóbeszélgetésén.

Gyulai Miklós

MASZ-elnök az eredményeket sorolva kiemelte, különösen büszke arra, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) legeredményesebb magyar sportága az atlétika lett. Minden korosztályt figyelembe véve az atléták 12 arany-, 13 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek a kiemelt nemzetközi versenyeken. Az idei események közül az elnök sikeres szereplést vár a jövő hétvégén sorra kerülő téli dobó Európa Kupán, ahol 13 magyar indul, köztük az olimpiai bajnok

Pars Krisztián

. A hazai versenyek sorában különlegességnek ígérkezik a 6. veterán fedettpályás világbajnokság. A március 25. és 30. között rendezendő vb-n 70 országból közel 4000 atléta vesz részt a "mini olimpiai központban", azaz a Syma Csarnokban, a Puskás Ferenc Stadion déli edzőpályáján és a Városligetben. A MASZ az idei évre új versenyrendszert alakított ki, ennek része az ismét életre hívott felnőtt és utánpótlás csapatbajnokság, a magyar liga és a szuper liga, melyek mind pénzdíjasok. A kölyökatlétikai programban tavaly a Semmelweis Egyetemmel együttműködve ezer pedagógust képeztek ki, jelenleg folyik a második ezer tanár oktatása. A tervek szerint összesen 3000-3500 alsó tagozatos tanár sajátíthatja el az atlétikai alapú testnevelés oktatásához szükséges tudást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.