Sport

Röplabda: Gödöllőn menetelt tovább az SZTE EHÖK SE

Röplabda: Gödöllőn menetelt tovább az SZTE EHÖK SE

2014. február 11., kedd
Röplabda: Gödöllőn menetelt tovább az SZTE EHÖK SE
szteehokse_noiroplabda_pn

Vasárnap este a NB II 13. fordulójában Gödöllőn lépett pályára a SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata. A szegediek győzelmét ezúttal sem fenyegette veszély.

A SZTE EHÖK SE női röplabdásai vasárnap este Gödöllőn léptek pályára. A hiányos kerettel utazó gárda trénere,

Berkes Zoltán

meggyőző, határozott és higgadt játékot kért lányaitól. Az elvárásoktól eltérően azonban a Szeged álmos játékkal kezdett. Főleg a mezőnyvédekezésben látszott meg ez, lassan mozogtak a lányok a labdáért, és pontatlanok voltak a bejátszások. A korábban megszokott hatékony szervák sem termelték a pontokat. A gödöllői csapat ugyanakkor minden mindegy alapon kezdett, s így sikerült is elhúzniuk lelkes és ponterős játékukkal. A szett közepéhez érve Berkes Zoltán kénytelen volt időt kérni, ami hamar rendet tett a fejekben, s kezdtek magukra találni az EHÖK SE-s lányok. A vendégek játéka nagymértékben feljavult mind nyitásfogadásban, mind a játék többi elemében. Ezután nem volt megállás egészen a 25. pontig - szorosan, de hozta a Szeged az első szettet (21-25). A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért. A Tisza-partiak rendkívül hatékony center és szélső támadásainak, s ami a legfontosabb a röplabdában, a jó nyitásfogadásoknak köszönhetően már a szett elején jelentős előnyre tettek szert. Hiába volt a lelkes gödöllői fiatalok minden fáradozása: amikor kezdtek volna felzárkózni, mindig jött egy nyitás- vagy blokk sorozat, amely megállította a hazaiakat. Végül ezt a játszmát hatalmas fölénnyel - mindössze 8 pontot engedélyezve a vendéglátóknak - nyerte a Szeged (8-25). Az utolsó etap sem alakult másképp. Az előző szett tetemes pontkülönbségén felbátorodva nagy elánnal folytatták a lányok: pontot pont hátára halmoztak. A vendégek esélyt sem adva a Gödöllőnek, meggyőzően játszottak, és egy pillanatra sem engedték ki az irányítást a kezükből. A centerjátékunk kifejezetten gyors volt és hatékony, amire az ellenfél blokkja nem tudott odaérni. Ennek köszönhetően a szegedi feladó tudta játszatni a játékosaival az előre megbeszélt figurákat, aminek következtében látványos labdamenetek alakultak ki. A hazai lányok szépen küzdöttek, olykor partiban voltak a Szegeddel. A lendületet azonban nem tudták megtörni: újabb elsöprő szett (13-25), és mérkőzés győzelem. Ismét három ponttal lett gazdagabb az EHÖK SE. A következő bajnokira Debrecenben, az Eötvös DSE otthonában kerül sor február 23-án.

Női röplabda NB II 13. forduló:

Gödöllői RC – SZTE EHÖK SE 0-3 (21, 8, 13)

Gödöllő, Török Ignác Gimnázium. 100 néző.

SZTE EHÖK SE:

Szabó L., Tornai, Molnár A., Krcelic, Molcsányi, Csintalan. Csere: Neizer, Horuczi, Selmeczy. Berkes Zoltán:

„A fiatal, képzett játékosokból álló Gödöllő nagy önbizalommal, amolyan minden mindegy alapon kezdte a mérkőzést, mi pedig álmosan, főleg mezőnyben rendkívül statikusan mozogtunk. A játszma második felétől játékunk nagymértékben feljavult, köszönhető ez a csereként érkező játékosoknak is, akik új lendületet tudtak adni a csapatnak. Innentől kezdve gyakorlatilag végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, és kevés hibával játszottunk.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.