Sport

Marosán György: Nincs semmi baj, harcolunk tovább! + FOTÓK, VIDEÓ

Marosán György: Nincs semmi baj, harcolunk tovább! + FOTÓK, VIDEÓ

2014. február 24., hétfő
Marosán György: Nincs semmi baj, harcolunk tovább! + FOTÓK, VIDEÓ
szkkse_kispest_mj12

Több mint egy éves hazai bajnoki veretlenségi szériája tört meg az SZKKSE-Chance-Exicom csapatának a szombati, Kispest elleni bajnoki találkozón. Marosán György vezetőedzőt faggattuk ennek kapcsán.

Amint arról fotós-videós anyagunkban beszámoltunk

, az SZKKSE együttese szombaton, rekord számú szurkolóhad előtt hazai pályán szenvedte el első vereségét az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban. Az okokról, s a vereség hatásairól kérdeztük a csapat sikeredzőjét,

Marosán Györgyöt

.

- Nagy sorozat szakadt meg a Kispest elleni szombati meccsen. A krónika szerint 2012. december 1-jén kapott ki utoljára hazai pályán, bajnoki meccsen a csapat a Vasastól. Mi történt most?

- Részben az amitől előzetesen tartottam: hiányzott csapatkapitányunk,

Lehmann-Dobó Andrea

. Nem a beállós posztról, ott azt kell mondjam,

Huszka Renáta

pótolni tudta, és jól is játszott. Inkább a vezéregyéniség hiányzott. Nem éreztem azt, hogy lenne olyan a pályán a csapatban, aki egy ilyen rangadón, ha nyugtatni kell nyugtatja a társakat, aki igazi bástya, biztos pont tud lenni.

- Azt mondta részben. Mi volt még a vereség oka?

- Olyan ziccereket hibáztunk, amilyeneket nem szoktunk. A kispesti kapus,

Győri Ágnes

75%-kal védett, ez elképesztő statisztika. Belelőttük a labdákat, mellé és fölé lőttünk a kapunak, egyszerűen nem is találtunk kapufelületet, legfeljebb a kapufát. Ha mégis, akkor pedig a kapus védett. Az a taktika amivel készültünk a Kispest nyitott védekezése ellen, egyáltalán nem jött be, az átlövő játékunk és az átlövőink teljesítménye nagyon rossz volt, a szélsők sem tudták azt hozni, amit megszoktunk tőlük. Ugyanakkor a védekezésünkkel nem volt probléma:

Dobó Mónika

jól fogott,

Vér Vivien

hatékonyan működött a védelem tengelyében. A támadójáték mondott csődöt, úgy pedig egy ilyen rangadót nem lehet megnyerni, hogy a kulcsembereink hullámvölgybe kerülnek. http://www.youtube.com/watch?v=BFrz9842zkY

- Nem tűnik idegesnek. Ez azt jelenti, hogy egy-egy ilyen hiba becsúszhat?

- Nincs semmi baj, ezt az öltözőben is elmondtam a lányoknak. Ha valaki szeptemberben azt mondja, hogy február 22-én hat ponttal vezetjük a bajnokságot, azonnal aláírtam volna. Akkor követnénk el a legnagyobb hibát, ha most elkezdenénk siránkozni. Nem egy Gyömrő, vagy egy Hajdúnánás győzött most le minket, hanem egy kimondottan jó és erős csapattól, a

Felső Anna, Albert Helga, Huszár Nikolett

trióval felálló Kispesttől kaptunk ki, amely a legjobb játékoskerettel rendelkezik a keleti csoportban. Ezzel együtt is, hazai pályán, ilyen közönség előtt elszenvedve bánt a vereség.

- Akkor tehát nem dőlt össze a világ...

- Abszolút nem! Ez a botlás kijavítható, illetve az elmúlt 15 fordulóban már tettünk annyit, hogy egy ilyen hiba még belefér. Következő alkalommal javíthatunk, ám az sem lesz könnyű a Szent István Építők ellen idegenben, amely feltolt védekezésével egy rendkívül kellemetlen, fiatal átlagéletkorú ellenfél. Ennek ellenére úgy érzem, el tudjuk hozni a két pontot. Küzdünk, harcolunk tovább! A minőségből nem akarunk alább adni, s ugyan most egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, de kilábalunk belőle!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.