Sport

Labdarúgás: Vásárhelyen juthat országos döntőbe a megyeválogatott

Labdarúgás: Vásárhelyen juthat országos döntőbe a megyeválogatott

2014. február 21., péntek
Labdarúgás: Vásárhelyen juthat országos döntőbe a megyeválogatott
szabolcs_csongrad54_gs

Szombaton délután játssza a visszavágót az Észak-Kelet Régió ellen a kizárólag Csongrád megyei futballistákból álló Dél-Kelet Régió: egy gól a mieink előnye!

Még tavaly november végén Tiszaújvárosban mérkőzött meg egymással Észak-Kelet és Dél-Kelet Régió csapata,

a meccs 4-3-as vendégsikert hozott

. Dél-Kelet Régió a

Major László

és

Tóth Ákos

vezette országos bajnok Csongrád megyei válogatott képviselte, és képviseli a visszavágón, most szombaton 14 órától Hódmezővásárhelyen is. Az ellenfelet Borsod, Hajdú, Heves, Nógrád és Szabolcs megyei tehetségek alkotják.

Online

Szombaton 14 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Dél-Kelet Régió - Észak-Kelet Régió labdarúgó-mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

Ahogy korábban megírtuk, az MLSZ igyekszik versenyben tartani a megyeválogatottakat, ezért rendezi meg a régiók viadalát. Ősszel, illetve tavasszal így Dél-Kelet és Észak-Kelet, valamint Dél-Nyugat és Észak-Nyugat Régió vív oda-visszavágós párharcot. Ezt követi májusban Kelet és Nyugat fináléja Telkiben, majd a győztes képviseli Magyarországot az amatőr Európa-bajnokság őszi selejtezőjében. 2014 őszén hazánk adhat otthont az egyik selejtezőcsoportnak: itt Magyarország mellett Litvánia, Írország és Izrael harcol egyetlen, kontinenstornát érő helyért. A Csongrád megyei válogatott célja pedig nem más, mint az országos bajnoki cím, a nemzetközi porondra lépés! "Nagy lehetőség előtt állnak a srácok, bízom benne, tudnak élni az eséllyel. Óriási eredménynek tartanám, ha beverekednénk magunkat az országos döntőbe, ahol ha Nyugatot is legyőznénk, akkor ez a csapat folytatná, tehát Csongrád megyei labdarúgók képviselnék Magyarországot az Eb-selejtezőben is. Rendkívül elszántak vagyunk, tovább akarunk lépni első körben a telki fináléba, és az egygólos előnyt jó kiindulópont a visszavágóra" - mondta a SZEGEDma.hu-nak Major László vezetőedző.

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója hozzáfűzte, hisz a csapat sikerében és abban, hogy akár az Eb-selejzetőig is eljuthat Csongrád megye válogatottja.

Dél-Kelet Régió kerete:

Dongó Dénes (Tisza Volán SC Szeged), Szabó Gergely (Tápé ESK) - kapusok; Buzási Péter, Grünvald Attila, Beretka Péter, Faragó Bence, Szilágyi Norbert (Tisza Volán SC Szeged), Marton Bence, Kökény Tamás, Hatvani József (Hódmezővásárhelyi FC), Pócs Tamás (Tápé ESK), Busa Bence (Szegedi VSE), Bertók Gábor (Csongrád TSE), Forró Attila (FK 1899 Szeged), Takács Roland (Algyő), Bitó Róbert (?) - mezőnyjátékosok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.