Sport

Labdarúgás: már a megyei I. osztályra készül a Mindszent SE

Labdarúgás: már a megyei I. osztályra készül a Mindszent SE

2014. február 4., kedd
Labdarúgás: már a megyei I. osztályra készül a Mindszent SE
Mindszent SE

Az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága által szervezett Téli Bajnokság csoportküzdelmei során a legnagyobb meglepetést a Mindszenti SE szolgáltatta.

A megyei II. osztályt toronymagasan vezető mindszentiek ugyanis a megyei I. osztályú listavezető, Hódmezővásárhelyi FC legyőzésével megnyerték a csoportot, így a hétvégi középdöntőben ők folytathatják a küzdelmet az értékes díjakért. A vásárhelyiek elleni találkozó után

Korom Ernőtől

, a Mindszent SE edzőjétől kértünk rövid helyzetjelentést.

- Mikor kezdte a csapat a tavaszi idényre történő felkészülést, és mi vár a fiúkra a felkészülési időszakban?

- Január 20-án volt az idei első edzésünk, és heti három tréning mellett minden hétvégére sikerült megyei I. osztályban szereplő ellenfeleket találnunk, akikkel felkészülési mérkőzéseken tudjuk felmérni azt, hogy hol állunk. A téli időjárás - ellenfeleink többségéhez hasonlóan - sajnos nekünk is okozott gondokat a felkészülésben. Az eltervezett munkát minden edzésen elvégeztük, villanyfénynél tudunk edzeni, de a pályánkon jelenleg is vastag hó áll, így az időjárás csak futásokra és a pályán kívüli kiskapus játékokra adott lehetőséget. Mielőtt a Téli Bajnokság keretében Vásárhelyen pályára léptünk, előtte közel három hónapja nem volt a csapat nagypályán. Szerencsére keretünk minden tagja szerepelt a mindszenti terembajnokságban induló csapatok egyikében, így játékosaink a téli időszakban is játékban maradtak. Az edzések látogatottságát és a játékosok hozzáállását is jónak értékelem, így azt tudom mondani, hogy tiszta lelkiismerettel várjuk a bajnokság tavaszi folytatását.

- A bravúros őszi idény után szinte már biztos, hogy a Mindszent SE egy év távollétet követően visszatér a megyei I. osztályba, de elég erős lesz-e a jelenlegi keret arra, hogy az alaposan megerősödött első osztályban is helyt tudjon állni?

- A játékoskeretünkben nem történt változás, ugyanazokkal a labdarúgókkal készülünk a tavaszi idényre, akik az ősszel alkották a csapatot, tehát sem érkező, sem távozó nem volt. Köztudott, hogy elsősorban helyi kötődésű játékosokra építjük a csapatunkat, de ugyanilyen fontosak azok a labdarúgóink is, akik a környező településekről érkezve játszanak nálunk már hosszabb idő óta. Megítélésem szerint a jelenlegi csapatunk jobb, mint a megyei II. osztály szintje, kérdés az, hogy a magasabb osztály követelményeinek mennyire tudunk majd megfelelni. Természetesen mi is gondoltunk a játékosállomány megerősítésére, voltak is ez irányú tárgyalásaink, de úgy néz ki, télen nem igazolunk új játékost. A megyei I. osztály első fele jelenleg nagyon erős, velük nehéz felvenni a versenyt, a bajnokság második feléhez tartozó csapatokkal szemben azonban a jelenlegi gárda is helyt tudna állni, szerintem ott lennénk a nyolcadik-tizedik hely körül. Kilenc pont az előnyünk, ami tetemes ugyan, de még nem jelenti azt, hogy megnyertük a megyei II. osztályú bajnokságot. Az első öt fordulóban több rangadó vár ránk, hiszen a nyitányon fogadjuk a hírek szerint a télen alaposan megerősített Gyálarétet, majd megyünk a negyedik helyezett Tiszaszigethez. A harmadik fordulóban jön hozzánk a mindenkire veszélyes Szőreg, majd a csengelei vendégszereplésünket követően következik hazai pályán a második helyen álló Deszk elleni rangadó. Amennyiben ezeket a találkozókat sikerrel vesszük, akkor már nem lehet nagy gond.

- A megyei igazgatóság által szervezett Téli Bajnokságot remekül kezdték, hiszen a megyei I. osztályban listavezető HFC-t legyőzve csoportgyőztes lett az MSE. Hogyan értékeli az edző ezt az eredményt?

- A vásárhelyiek ellen a találkozó elején sikerült egy gólt lőnünk, azt követően kihagytunk két nagy helyzetet. A folytatásban azonban mezőnyfölényben játszott a HFC, nyomtak egész végig, a labdát többnyire ők birtokolták és kis szerencsére is szükségünk volt ahhoz, hogy a kissé még idény eleji formában játszó hazaiak ellen megőrizzük előnyünket. Láttam azt is, hogy a csoportmérkőzések során alaposan elfáradtak a játékosaim, tehát a márciusi rajtig van még feladatunk bőven.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.