Sport

Labdarúgás: az Európa-bajnokságért játszanak Telkiben Dongóék

Labdarúgás: az Európa-bajnokságért játszanak Telkiben Dongóék

2014. február 22., szombat
Labdarúgás: az Európa-bajnokságért játszanak Telkiben Dongóék
csongrad_szabolcs_megyevalogatott18_gs

A kizárólag Csongrád megyei labdarúgókból álló dél-keleti amatőr válogatott megőrizte egygólos előnyét a vásárhelyi visszavágón az északiakkal szemben, és döntőt játszhat a nyugatiak ellen a régióválogatottak tornáján.

Nehéz, küzdelmes találkozón szerezte meg a döntőbejutást a Dél-Kelet Régió csapata. Nagyon felkészült volt az északi gárda. Lendülettel kezdték a meccset, gyorsan szerettek volna gólt szerezni, meg is voltak a lehetőségeik, de ezt a védelemnek és

Dongó

kapusnak sikerült blokkolnia. Később már inkább a hazaiak uralták a meccset, taktikusan, néha az iramot is visszatartva tartották a számukra kedvező döntetlent, ez pedig egy telki döntőt ért: Kelet-Magyarország képviseletében Nyugat ellen mérkőzhet májusban Csongrád megye válogatottja. A győztes pedig részt vesz ősszel Magyarország színeiben az amatőr Európa-bajnokság - idehaza rendezendő - selejtezőcsoportjában.

Hódmezővásárhely, műfű, 100 néző
2014. február 22., 14.00
Dél-Kelet Régió
Észak-Kelet-Régió
játékvezető: Szőllősi •
0
-
0

Régióválogatottak tornája, az elődöntő visszavágóján:

Dél-Kelet Régió - Észak-Kelet Régió 0-0 (0-0).

Hódmezővásárhely, vezette: Szőllősi.

Dél-Kelet:

Dongó (Szabó G. 88') - Buzási, Grünvald, Kökény, Marton, Pócs (Bertók 83'), Bitó R., Szilágyi (Takács R. 78'), Hatvani (Busa 62'), Faragó, Beretka (Forró 71'). Edzők: Major László, Tóth Ákos.

Észak-Kelet:

Gazsi - Csordás (Galambosi 78'), Kántor, Lakatos B., Orosz, Fejes, Lakatos I., Fábri (Kiss 70'), Fegyverneki, Marics, Czerula. Vezetőedző: Fecsku István. Major László:

"Nehezebb mérkőzés volt, mint amilyenre számítottam, az első negyed órában szükségünk volt Dongó Dénes bravúrjaira, hogy ne kerüljünk hátrányba. Szünet után már jobbak voltunk, nem is forgott veszélyben továbbjutásunk. Gratulálok játékosaimnak, mert ezzel a továbbjutással nagy dolgot hajtottak végre, hiszen ez a csapat kizárólag Csongrád megyei játékosokból áll, labdarúgásunkat országos viszonylatban elég mélyen jegyzik, így minden apró siker sokat jelent számunkra. A folytatásban a Nyugat-Magyarország régióválogatottjával játszunk majd, szeretnénk nyerni, mert akkor mi képviselhetnénk a magyar amatőr labdarúgást Európa színpadán. Végül szeretnék köszönetet mondani azoknak a csapatoknak, akik a felkészülés hajrájában elengedték erre a meccsre a játékosaikat!"

Fecsku István:

"Nem erre számítottunk, nyerni jöttünk, ehhez meg is voltak a helyzeteink, igaz, ellenfelünk is élhetett volna az előnyszerzéssel, hiszen kihagytak egy tizenegyest. Összességében jól szolgálta ez a találkozó azt, hogy összehasonlítsuk, melyik régióban milyen képességű játékosok vannak. A két együttes színvonalas találkozót játszott. Gratulálok a délieknek a továbbjutáshoz, szurkolunk nekik, hogy megnyerjék a tornát!"

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége. Döntőt játszhat a Dél-Kelet Régió csapata Telkiben, a tét pedig az amatőr Európa-bajnokság selejtezője.
91'
Három perc ráadás. Nagy nyomás alatt a hazai kapu.
90'
Harminc méteres szabadrúgást lőhetnek a vendégek, de Marics lövése a sorfalról levágódik.
88'
Kapuscsere: Szabó Gergő jön Dongó Dénes helyére.
85'
A vendégek elkezdték a dél-keleti védelem mögé beívelni a labdákat, míg a hazaiak laposan passzolgatnak, és hozzák előre a zsugát.
83'
Bertók állt be Pócs helyére.
80'
A hazaiak lassítják a játékot és szervezetten védekeznek, komoly helyzet nem alakult ki.
78'
Újabb cserék. Mindkét csapat vált, a hazaiaknál Szilágyi helyére Takács érkezett, míg Galambosi Csordás helyére jött a vendégeknél.
74'
Kevés a helyzet, kínzó a küzdelem, ahogy telik az idő, a vendégeknek egyre többet kell kockáztatnia, a hazaiak játéka továbbra is nyugodt.
71'
Forró a hazaiaknál Beretkát váltotta.
70'
Kiss Péter a vendégeknél Fábri Zoltán helyére érkezett.
66'
Több szabálytalanságot vétett a hazai gárda. Legutóbb egy oldalsó szabadrúgást tekertek be a vendégek Dongó kapuja elé, amit Czerula fejelt fölé 8 méterről.
62'
Hatvani helyére Busa jött fel, valószínű a csatárjátékot frissítené a hazai gárda, hiszen több, ígéretes akciót is vezettek az utóbbi időszakban.
58'
Faragó Bence forgolódott, cselezett 22-23 méternél. Lövésre fordult, de csúnyán fölé durrantott. Kiegyenlített a játék.
55'
Beretka 26 méterről egy átlövéssel teszteli Gazsi kapust, aki bemutatja, hogy milyen magabiztosan tud hárítani.
52'
Pócs szerez labdát a középpályán, a 16-os vonalától nem sokkal a jobb alsó mellé teker.
50'
Precízebben védekezik a hazai gárda, ahogy az első félidőben, úgy most is letámadnak az északiak, de most kisebb a veszély.
46'
Úton a labda ismét.
SZÜNET
45+1'
Félidő.
45'
Jobbról, éles szögből lőtt kapura egy szabadrúgást Marics, a remek formát mutató Dongónak ez nem okozott gondot.
42'
A kihagyott tizenegyes felhozta a vendégeket, több veszélyes beadás, szöglet érkezett, de Buzásiék és Dongó kapus végzik a dolgukat továbbra is.
38'
Faragó rosszul rúgta a büntetőt: nem túl erős, balra tartó labdáját Gazsi gyors vetődéssel fogta.
37'
A 16-oson belül Pócsot buktatták, tizenegyes.
35'
A jobb oldalról most Buzási felfutásai okoznak feladatot a sárgáknak.
31'
Játékfölényben a hazai gárda, de a sárgamezesek kontratámadásai többször okoztak zavart Kökényéknél.
27'
Enyhe fölényben a hazaiak, kezdi átvenni az irányítást a dél-keleti alakulat, eddig beadásokig jutottak több esetben, de a kapu elé betekert labdákból még nem alakult ki gólhelyzet.
22'
Északi régió percei peregnek, melynek végén egy beívelt szabadrúgás ajtó-ablak helyzetben találta Kántort, a csapatkapitány 5 méterről lőtt, a kirepülő Dongó hatalmas bravúrral védett - a meccsen már nem először.
18'
Bal oldali szabadrúgás Beretka részéről, de lehúzza a kapus. Közben meg kell említeni Marton Bence játékát, akinek a bal oldalon életveszélyesek a felfutásai, miközben nem lankad a védekezés terén sem.
14'
Férfias, kemény küzdelem, de kiegyenlítődött a játék, az északiak nyomása enyhült.
11'
Tisztára játszotta magát Hatvani egy kontratámadás után a 16-os környékén, a lövés helyett a lágy ívelést választotta, csak centikkel szállt el a felső léc mellett a labda
8'
Egy jobb oldali szabadrúgás után Kántor 7 méteres fejesét jobbra vetődve, földöntúli nyugalommal védte Dongó.
6'
Egy csel után Orosz került száz százalékos lövőhelyzetbe a kapu előterében, de kivárt, így Grünvaldnak jó ütemben, becsúszva sikerült közbelépnie.
3'
A vendégek lerohanták a hazaiakat, erőszakosan és gyorsan játszanak, nyomás alatt tartják a vendéglátókat.
1'
Az északiak kezdtek, ők stílszerűen az északi, míg a dél-keletiek a déli kapu felé támadnak.
13.55: Már a kezdőkör felé vonulnak a játékosok, hamarosan választás és indulhat a labda. 13.45: Köszöntjük Olvasóinkat! Csillapodik az eső Vásárhelyen, a Csongrád megyei labdarúgás 2014-es első tétmeccse előtti percekben. Tétmérkőzésről van szó, hiszen az amatőr válogatottak tornájának döntője a tét. A Csongrád megyére épülő délkeleti válogatott 4-3-as előnnyel várja a visszavágót. A hazaiak a szokásos fehér-világoskék kombinációban melegítenek, míg az északkeletiek sárga felsőben, kék nadrágban és kék sportszárban készülnek a bravúrra. A vendégek egyértelműen meglepetést szeretnének okozni: minél hamarabb gólt akarnak szerezni, hogy ledolgozzák hátrányukat, s ők is a továbbjutásról beszélnek. A hazaiak hangoztatják, az idő nekik dolgozik, hiszen a több lőtt góllal náluk az előny. Ennek ellenére csak akkor lehet nyugodhatnak meg, ha "látótávolságon kívülre" tudják küldeni az ellenfelet, ezért mindkét szakvezető számára egyértelműen a győzelem a cél. A találkozó és a közvetítés 14 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A Csongrád megyei gárda egygólos előnyben, hiszen novemberben végén idegenben 4-3-ra verte a Borsod, Hajdú, Heves, Nógrád és Szabolcs megyei tehetségekből álló riválist. Ha sikerül továbbjutni, Kelet képviseletében májusban Telkiben a nagydöntőben mérkőzhetnek a mieink Nyugat ellen, a párharc győztese pedig az amatőr Európa-bajnokság selejtezőjében képviselheti Magyarországot. Dél-Kelet Régió kerete: Dongó Dénes (Tisza Volán SC Szeged), Szabó Gergely (Tápé ESK) - kapusok; Buzási Péter, Grünvald Attila, Beretka Péter, Faragó Bence, Szilágyi Norbert (Tisza Volán SC Szeged), Marton Bence, Kökény Tamás, Hatvani József (Hódmezővásárhelyi FC), Pócs Tamás (Tápé ESK), Busa Bence (Szegedi VSE), Bertók Gábor (Csongrád TSE), Forró Attila (FK 1899 Szeged), Takács Roland (Algyő), Bitó Róbert (?) - mezőnyjátékosok. Edzők: Major László, Tóth Ákos. Észak-Kelet Régió kerete: Kiss Péter, Kántor Zsolt, Lakatos Bence, Orosz Dániel (valamennyi Ibrány SE), Csordás Gergő, Fábri Zoltán, Gazsi Ferenc, Marics Gábor, Lakatos István (valamennyi Baktalórántháza VSE), Cseh Kristóf, Gál Norbert (Tiszalök VSE), Fejes János (Nyírmadai ISE), Czerula Zsolt (Nyírgyulaj KSE), Halasi Ádám (Gyöngyös), Csóka Róbert (Pétervására), Fegyverneki Máté (Sárrétudvari). A szakmai stáb tagjai: Fecsku István vezetőedző, Bíró Csaba edző, Bekecs Sándor masszőr, Kvaka Árpád technikai vezető. Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.