Sport

Kézilabda: felvidéki hadjáraton a Pick Szeged

Kézilabda: felvidéki hadjáraton a Pick Szeged

2014. február 21., péntek
Kézilabda: felvidéki hadjáraton a Pick Szeged
pick_presov04_gs

Szombat este a csoportkör végeredménye szempontjából döntő jelentőségű összecsapást vív a Pick Szeged Eperjesen az EHF-kupában.

A hét közepén a Pick parádés védekezéssel előrukkolva győzte le nagyon simán a Tatabánya együttesét a hazai bajnokságban, remekül hangolva a szombat esti rangadóra. Juan Carlos Pastor egysége a hazai bajnokság mellett eddig magabiztosan szerepel az EHF csoportkörében is, a francia Nantes csapatát itthon nagy csatában gyűrte le, a Kristianstadot Svédországban könnyedebben verte. Ezek után kétségtelenül a csoport rangadója következik szombat este 18 órától Eperjesen, hiszen a felvidékiek az első körben simán verték a svédeket, ugyanakkor Nantes-ban utóbb sima 37-27-es vereséget szenvedtek. A Tatran jelenleg hazai bajnoksága és az EHF-kupa mellett az elsősorban délszláv csapatokat, de fehérorosz egységet is tömörítő SEHA-ligában is helytáll, jelenleg a második helyen a CO Zagreb mögött. A túlnyomórészt szlovák játékosokat foglalkoztató eperjesi egység korábban két szezonban is a magyar bajnokságban indult Barátság Kupa néven, s négy alkalommal csapott össze ennek során a Pick Szegeddel, egyszer 33-30 arányban le is tudták győzni a Tisza-partiakat. A két gárda a 2000-es évek elején a KEK-ben is összecsapott, akkor is szegedi győzelmekkel ért véget a párharc. "Bő játékoskerettel rendelkező csapat, amelyben sok jó kézilabdázó kap szerepet. Gyors, nagy iramú kézilabdát játszanak, amire nagyon fel kell készülnünk. A svédek ellen 37 gólt lőttek, míg a fiaskó ellenére a franciáknak 27-et. Biztos vagyok abban, hogy velünk is pörgős meccset játszanak, amelynek kimenetele mindkét csapat számára létfontosságú. A mester szokta mondani: minden győzelem egy-egy lépés a továbbjutás felé" -

vélekedett a szegedi klub honlapján olvasható

interjúban Vadkerti Attila csapatkapitány a szombati ellenfélről. A találkozót szombaton 18 órától rendezik Eperjesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.